Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

Γραμμένος: «Τα κριτήρια θα πρέπει να αλλάξουν»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Ευάγγελος Γραμμένος, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη Σέντρα», όπου τόνισε πως έχει εισηγηθεί στην αλλαγή των κριτηρίων και των αποφάσεων για την αδειοδότηση στο πρωτάθλημα, ενώ μεταξύ άλλων επισήμανε πως οι ομάδες δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν πλέον στα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν.

Για το αν θα αλλάξει ο κανονισμός στο θέμα των αδειοδοτήσεων: «Το πρώτο ζήτημα που τέθηκε ήταν για το θέμα των αδειοδοτήσεων. Όλα αυτά είναι παλινωδίες. Πέρυσι με τον Ηρακλή όλοι ήταν αγκυλωμένοι από την απόφαση της ομοσπονδίας. Φέτος λένε για πρόστιμο. Ή θα πάρουμε μια απόφαση όλοι μαζί ή αλλιώς τίποτα. Αυτό το σύστημα δεν μπορεί να δώσει λύση στη βιωσιμότητα των ΠΑΕ.

Πέρυσι η ΑΕΚ παρουσίασε οικονομικές απαιτήσεις κατά την αδειοδότηση από την οικογένεια Ψωμιάδη. Πίστευαν ότι θα τα πάρει. Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Δεν μπορούν να αντέξουν σε αυτές τις αδειοδοτήσεις οι ομάδες της πατρίδας μας. Δεν γίνεται».

Για τις επόμενες κινήσεις που πρέπει να γίνουν: «Σήμερα θα πρέπει η Superleague να βγάλει μια απόφαση και να έρθουν στο συμβούλιο της ΕΠΟ για να αποφασίσουμε. Τα κριτήρια θα πρέπει να είναι μόνο οικονομικά. Το έθεσα και ως θέμα αυτό. Δεν αντέχει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μόνο έτσι θα έχουμε μια ταχύτητα στο πρωτάθλημα. Τα κριτήρια θα πρέπει να αλλάξουν».

Τέλος, συμφώνησε με τον Γιάννη Κόντη στο συγκεκριμένο θέμα λέγοντας πως: «Φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος. Συμφωνώ με τις θέσεις του κ. Κόντη για το πρόστιμο. Δεν είμαι απλά θετικός με αυτό, το έθεσα κιόλας. Μόνο με απόφαση της Λίγκας θα μπορέσει όμως να δράσει η ΕΠΟ γιατί αυτή είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: