Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Σωστή… κυρία!!

Σωστή… κυρία
Τελείωσε το περυσινό πρωτάθλημα στην κορυφή και αήττητη και με το «καλημέρα» στη νέα σεζόν δεν διέψευσε όσους την θεωρούν το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Η Γιουβέντους χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερο πρόβλημα νίκησε στο Τορίνο 2-0 την Πάρμα, πήρε το «τρίποντο» και άφησε τους φιλοξενούμενους με την… γκρίνια για το δεύτερο γκολ του Πίρλο. Αγωνίστηκε στο δεύτερο μέρος ο Νίνης.

Με τον Αντόνιο Κόντε να βλέπει το ματς από… μακριά λόγω της ποινής που του έχει επιβληθεί, η «γηραιά κυρία» ήθελε να μπει με το δεξί στη σεζόν. Αν και το πράγμα φάνηκε να της στραβώνει μετά την απόκρουση του Μιράντα στο πέναλτι του Βιντάλ (34΄), η Γιουβέντους δεν πτοήθηκε.

Ο Λιχτστάινερ στο 55΄έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να κάνει το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα έγινε η φάση που ξεσήκωσε διαμαρτυρίες από την Πάρμα. Ο Πίρλο προσπάθησε να νικήσει τον Μιράντα ο οποίος έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα η οποία όπως φαίνεται από το replay δεν έχει περάσει ολόκληρη την γραμμή. Ο διαιτητής και οι βοηθοί του έδειξαν γκολ και έτσι έγινε το 2-0 κάτω από έντονες διαμαρτυρίες του Ντοναντόνι και των υπολοίπων στον πάγκο της Πάρμα.

Ακόμα και έτσι, η Γιουβέντους ήταν ανώτερη και δεν απειλήθηκε σε άλλη φάση από την Πάρμα για την οποία αγωνίστηκε για περίπου 35 λεπτά ο Σωτήρης Νίνης που πέρασε ως αλλαγή.


«Καθάρισε» ο Γιόβετιτς

Τα πράγματα άρχισαν με τον χειρότερο τρόπο για την Φιορεντίνα. Η Ουντινέζε προηγήθηκε πριν συμπληρωθούν 30 λεπτά αγώνα μέσα στο «Αρτέμιο Φράνκι» και έβαλε δύσκολα στους γηπεδούχους… Όλα αυτά μέχρι να αναλάβει δράση ο Γιόβετιτς. Με δύο δικά του γκολ (68΄, 90+1΄) διαμόρφωσε το τελικό 2-1 και έδωσε την ευκαιρία στην Φιορεντίνα να μπει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.

Η Ουντινέζε κατέφερε να σκοράρει στο 28΄με τον Μεκοσουέλ και χάλασε τα πλάνα της Φιορεντίνα που ήθελε να αρχίσει δυνατά το νέο πρωτάθλημα. Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν λύσεις μέχρι ο ηγέτης τους, Γιόβετιτς, να αποφασίσει να βγάλει τα «κάστανα από την φωτιά».

Στο 68΄με αρκετή τύχη και κόντρα, έκανε το 1-1 και στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό 2-1 λυτρώνοντας την Φιορεντίνα που πήρε το «τρίποντο» με το «καλημέρα» στην σεζόν.

Αναλυτικά η 1η αγωνιστική του Καμπιονάτο:

Σάββατο, 25/09

Φιορεντίνα - Ουντινέζε 2-1
(68΄, 90+1΄Γιόβετιτς-28΄Μεκοσουέλ)

Γιουβέντους - Πάρμα 2-0
(55΄Λιχτστάινερ, 58΄Πίρλο)

Κυριακή, 26/09 (21.45)

Μίλαν - Σαμπντόρια 19.00
Αταλάντα - Λάτσιο
Κίεβο - Μπολόνια
Τζένοα - Κάλιαρι
Παλέρμο - Νάπολι
Πεσκάρα - Ίντερ
Ρόμα - Κατάνια
Σιένα - Τορίνο

Η 2η αγωνιστική:

Τορίνο - Πεσκάρα
Μπολόνια - Μίλαν
Ουντινέζε - Γιουβέντους
Κάλιαρι - Αταλάντα
Κατάνια - Τζένοα
Ίντερ - Ρόμα
Λάτσιο - Παλέρμο
Νάπολι - Φιορεντίνα
Πάρμα - Κιέβο
Σαμπντόρια - Σιένα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: