Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Τα λάθη… πληρώνονται!!

Τα λάθη… πληρώνονται!
Από τη μια, δύο στιγμιαίες ολιγωρίες στην άμυνα της Λίβερπουλ. Από την άλλη, η Μάντσεστερ Σίτι που δεν συγχωρεί ποτέ! Οι Πρωταθλητές Αγγλίας έφυγαν από το «Άνφιλντ» με τον βαθμό της ισοπαλίας μετά το τελικό 2-2, έχοντας εκμεταλλευτεί στον απόλυτο βαθμό τα λάθη των «κόκκινων», που προηγήθηκαν δύο φορές, αλλά η προσπάθειά τους πήγε στράφι...

Καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς, με τον Ραχίμ Στέρλινγκ να παίρνει φανέλα βασικού και να εντυπωσιάζει εκ νέου, μετά την εκπληκτική εμφάνιση μεσοβδόμαδα κόντρα στη Χαρτς για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Σκρτελ (34’) και Σουάρες (66’) τα γκολ της Λίβερπουλ, Γιάγια Τουρέ (64’) και Κάρλος Τέβες (80’) αυτά των «πολιτών» που απάντησαν και τις δύο φορές που βρέθηκαν πίσω στο σκορ.

Α’ ημίχρονο:

Όσο δειλά ξεκίνησε την αναμέτρηση στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ, άλλο τόσο επέβαλε τον ρυθμό της μετά το πρώτο εικοσάλεπτο για να φύγει για τα αποδυτήρια στην ανάπαυλα με το υπέρ της 1-0. Οι «κόκκινοι», χρειάστηκαν χρόνο για να πατήσουν σωστά στον αγωνιστικό χώρο, βλέποντας αρχικά τη Μάντσεστερ Σίτι να κυκλοφορεί τη μπάλα, αλλά να μην κάνει τίποτα αξιόλογο. Η παρουσία του Στίβεν Τζέραρντ στη μεσαία γραμμή ήταν καταλυτική για τους γηπεδούχους, με τον Άγγλο να προσφέρει την εμπειρία του και τα πολύτιμα τρεξίματά του, συνοδευόμενος από τον Στέρλινγκ που από την αριστερή πτέρυγα, εντυπωσίασε.

Ο νεαρός άσος, στο 18ο λεπτό έκανε τη σέντρα στον Μπορίνι, με τον Ιταλό να κάνει την προβολή μπροστά από τον Χαρτ αλλά να στέλνει τη μπάλα λίγο άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Κάρλος Τέβες κυνήγησε μια σχεδόν… χαμένη κάθετη μπαλιά, πέρασε τον Ρέινα και στην προσπάθειά του να πλασάρει, ο Ισπανός πορτιέρο ακούμπησε με τα ακροδάχτυλα τη μπάλα για να τη στείλει στο δοκάρι της Λίβερπουλ και να μπλοκάρει στη συνέχεια. Το γκολ, φυσιολογικό βάσει της εικόνας του ματς, ήρθε στο 34’ από την καρφωτή κεφαλιά του Μάρτιν Σκρτελ! Ο Σλοβάκος αμυντικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τζέραρντ, με τον τελευταίο να αναλαμβάνει την εκτέλεση της στημένης φάσης που προήλθε από το… παρ’ ολίγον αυτογκόλ του Κομπανί σε απομάκρυνση με προβολή!

Β’ ημίχρονο:

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε διάθεση να επιβληθεί και να φτάσει στο γκολ της ισοφάρισης αρκετά γρήγορα, αλλά οι προσπάθειές της καταστρέφονταν από το εύκολη «πούλημα» της μπάλας, σε σημεία, μάλιστα, που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τη Λίβερπουλ να γίνει επικίνδυνη. Και οι «κόκκινοι», όμως, με πολλά λάθη, δεν εκμεταλλεύτηκαν καμία από τις φορές που οι «πολίτες»… χάρισαν τη μπάλα. Η πρώτη ολιγωρία της άμυνας του συνόλου του Μπρένταν Ρότζερς, ανάγκασε τον Πέπε Ρέινα να μαζέψει τη μπάλα από τα δίχτυα του. Στο 67’, ο Κάρλος Τέβες έβγαλε μια σέντρα από δεξιά, ο Ισπανός πορτιέρο της Λίβερπουλ έκανε άστοχη έξοδο, ο Κέλι στην προσπάθειά του να… κοντρολάρει κι έπειτα να απομακρύνει, «σέρβιρε» στον Γιάγια Τουρέ για το 1-1!

Η απάντηση από πλευράς γηπεδούχων ήταν άμεση και… πανέμορφη! Ο Λουίς Σουάρες ανέλαβε εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή του Χαρτ στο 72ο λεπτό και έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το τείχος της Μάντσεστερ Σίτι, καταλήγοντας στο βάθος της εστίας των Πρωταθλητών από την αριστερή γωνία! Το «Kop» ξέσπασε για ακόμη μια φορά σε πανηγυρισμούς, ωστόσο, η άμυνα της ομάδας του Μέρσεϊσαϊντ θα την πρόδιδε και πάλι. Μετά από το λάθος του Κέλι που… στην αμέσως επόμενη φάση αντικαταστάθηκε, ο Μάρτιν Σκρτελ με λάθος γύρισμα στο 80’, επέτρεψε τον Τέβεζ να βγει απέναντι από τον Ρέινα, να τον περάσει και να διαμορφώσει το τελικό 2-2.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Λίβερπουλ: Ρέινα, Τζόνσον, Κόατς, Κέλι (66’ Χοσέ Ενρίκε), Σκρτελ, Τζέραρντ, Λούκας (5’ Σέλβεϊ), Άλεν, Στέρλινγκ, Σουάρες, Μπορίνι (85’ Κάρολ)

Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Κολάροφ, Κ. Τουρέ, Μίλνερ (76’ Σίλβα), Νασρί (59’ Ρόντουελ), Ντε Γιόνγκ, Γ. Τουρέ, Τέβεζ, Μπαλοτέλι (62΄Τζέκο)

Πηγή: www.england365.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: