Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

«Μπηχτές» Κλάδου για Πουλινάκη!!

«Μπηχτές» Κλάδου για Πουλινάκη
«Αιχμές» για τον νυν πρόεδρο του ΟΦΗ, Μάνθο Πουλινάκη, άφησε μέσω ανακοίνωσής του ο Κώστας Κλάδος.

Μάλιστα, σε αυτή ο πρώην ισχυρός άνδρας της κρητικής ΠΑΕ τονίζει πως, τόσο αυτός όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ θα έπρεπε να είχαν ενημερωθεί εγκαίρως σχετικά με το ζήτημα της φορολογικής ενημερότητας της ομάδας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του πρώην προέδρου του ΟΦΗ, Κώστα Κλάδου:

«Για πρώτη φορά ενημερώθηκα για το θέμα τα μεσάνυκτα της περασμένης Πέμπτης από τον κ. Τουγλή, αν και είχαμε οριστικοποιήσει με την ιδιότητα πρόεδρο κ. Μάνθο Πουλινάκη, ότι θα είχε λάβει από τις αρχές της προηγούμενης βδομάδας την σχετική φορολογική ενημερότητα και την ολοκλήρωση των φακέλων.

Απέφυγε και ενώ όφειλε να είχε συγκαλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ. αν και του είχε ζητηθεί από τα μέλη του, για να ενημερώσει για τα τρέχοντα θέματα αλλά και τη συμμετοχή στη προαναφερόμενη προσπάθεια αυτής των αρμοδίων μελών της διοίκησης προκειμένου να είχε επιτευχθεί ο σκοπός μας. Δυστυχώς παρουσιάσθηκε αδιαφορία, αποκλεισμός τομεαρχών, καταστρατήγηση οργάνων και άρνηση από τη μεριά του κ. Μ. Πουλινάκη.

Τα μεσάνυκτα της περασμένης Πέμπτης επικοινώνησα με ανώτερα στελέχη της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας προκειμένου να εξασφαλίζαμε την έγκριση εγγυητικής επιστολής ύψους 400.000 ευρώ, με προσωπική μου εγγύηση.
Αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω του περιορισμένου χρόνου. Χθες Παρασκευή (24-8-12) δεν ήταν δυνατόν να εκδοθεί η εγγυητική επιστολή.

Αφού δεν προσκομίσαμε εγγυητική επιστολή ο έφορος της Α ΔΟΥ δεν ενέκρινε την έκδοση φορολογικής ενημερότητας για την ΠΑΕ-ΟΦΗ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο κ. Διευθυντής της Α ΔΟΥ ζήτησε έξτρα εγγυήσεις, πέρα από τις προβλεπόμενες.
Την ίδια στιγμή που σε άλλες περιοχές της χώρας, με πανομοιότυπα και μεγαλύτερα από εμάς προβλήματα φρόντισε ο κατά τόπους έφορος και χορήγησε τις φορολογικές ενημερότητες σε άλλες ΠΑΕ.

Πως είναι δυνατόν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά; Πως γίνεται να εκδίδονται φορολογικές ενημερότητες κατά το δοκούν;
Καλώ τον κ. έφορα να αναλάβει τις ευθύνες του για την αποτροπή χειροτέρων εξελίξεων και να προωθήσει το θέμα έτσι ώστε την προσεχή Δευτέρα να εκδώσει την ενημερότητα που δικαιούμαστε, για ειδικούς για
την πολιτεία λόγους.

Υπό διαφορετικές συνθήκες θα βρεθεί προ των ευθυνών του, γιατί συγκρίνοντας παρόμοιες περιπτώσεις, άλλοι στην θέση του έπραξαν εντελώς διαφορετικά από τον ίδιο, τηρώντας τη κείμενη νομοθεσία.

Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον κ. Μανόλη Κεφαλογιάνη για την άμεση ανταπόκρισή του, από την τηλεφωνική επικοινωνία που είχα μαζί του, αλλά και τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και παράγοντες του
διαμερίσματος μας, που βοήθησαν και βοηθούν την προσπάθεια της
ΠΑΕ-ΟΦΗ.

Επικοινώνησε με τον υπουργό οικονομικών κ. Σταϊκούρα στο Βερολίνο όπου βρίσκεται ενώ ενημέρωσε άμεσα και τον πρωθυπουργό, παίρνοντας την διαβεβαίωση ότι μετά την επιστροφή του στην Αθήνα άμεσα θα διευθετήσει
το θέμα πάντα μέσα στα πλαίσια της κείμενης νομοθεσίας.

Ο κ. Μ. Πουλινάκης αρνήθηκε να ενημερώσει για το παραπάνω θέμα προφανώς για λόγους που ο ίδιος γνωρίζει ή αποκρύπτει αλλά θα συζητηθούν εάν πραγματοποιήσει την πρώτη συνεδρίαση του διοικητικού
συμβουλίου.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο κ. Μ. Πουλινάκης με την ιδιότητα του προέδρου δεν έχει συγκαλέσει καμία συνεδρίαση του Δ.Σ.
Μέχρι σήμερα κανένα από τα μέλη του Δ.Σ. δεν παρεμπόδισε το έργο του κ. Μ. Πουλινάκη, αντιθέτως με την συμπεριφορά του κινείται στα πλαίσια του αποκλεισμού όλων των μελών.

Τέτοιες τακτικές είναι επικίνδυνες για την ΠΑΕ-ΟΦΗ.

Ανεξάρτητα από τα παραπάνω ο φίλαθλος κόσμος θα πρέπει αύριο να γεμίσει το γήπεδο μας στη πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος και να βοηθήσει με την παρουσία του τους παίκτες μας και να πάρουμε τη νίκη που είναι και ο στόχος μας.

Παρότι τον εμπιστεύτηκα και το δήλωσα δημοσίως ως προς τις δηλώσεις του κ. Μ. Πουλινάκη, για λογαριασμό της διοίκησης στο επίσημο site της ΠΑΕ-ΟΦΗ, δεν με βρίσκει σύμφωνο στο να μην πιέσουμε υπηρεσιακούς παράγοντες και να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, αδιαφορώντας για το κόστος και τις συνέπειες σε βάρος της ομάδας μας.

Αυτές οι απόψεις δείχνουν ότι είναι ανεπαρκής».

Δεν υπάρχουν σχόλια: