Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

«Πέταγαν φωτιές»

«Πέταγαν φωτιές»
Ακόμα σκοράρει κόντρα στην Γκιμαράες η Πόρτο. Οι «δράκοι» σάρωσαν με 4-0 την αντίπαλό τους στο «Ντραγκάο», στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Superliga και πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στη φετινή διοργάνωση, περιμένοντας κάποιες «γκέλες» των ομάδων της Λισαβόνας, μετά τη νίκη της Μπράγκα νωρίτερα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στον βαθμό της πρεμιέρας.

Οι κάτοχοι του Europa League του 2011 ήταν σαφώς ανώτεροι και δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στους αντιπάλους τους, με πρωταγωνιστή τον Λούτσο Γκονζάλεζ, που σημείωσε δύο γκολ στο 15’ και στο 71’. Τα υπόλοιπα γκολ σημείωσαν ο Χουλκ στο 66’ και ο Τζάκσον Μαρτίνεζ με πέναλτι στο 80’, μετά από ανατροπή του Μουτίνιο.


Η σύνθεση της Πόρτο: Ελτον, Ντανίλο, Μαϊκόν, Οταμέντι, Αλεξ Σάντρο, Φερνάντο, Μουτίνιο (81' Ντεφούρ), Χουλκ, Λούτσο Γκονζάλεσ (76’ Τζ. Ροντρίγκεζ), Ατσου (77’ Βαρέλα), Τζάκσον Μαρτίνεζ.


Με συνοπτικές διαδικασίες…


Δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην Μπέιρα Μαρ η Μπράγκα. Οι φιναλίστ του Europa League του 2011 επικράτησαν με 3-1 της αντιπάλου τους εντός έδρας, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Superliga και βρέθηκαν προσωρινά στην κορυφή, περιμένοντας και τα υπόλοιπα αποτελέσματα και δη των «μεγάλων». Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο βαθμό που απέσπασαν στην πρεμιέρα.

Το ματς φαίνεται πως κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, όταν οι σαφώς ανώτεροι παίκτες του Ζοσέ Πεσέιρο είχαν προηγηθεί με 2-0, χάρη στα τέρματα του Ρούμπεν Μίκαελ στο 27’ και στο 33’. Ο Ρούμπεν Αμορίμ έκανε το 3-0 στο 85’, για να σημειώσει το γκολ της τιμής ο Νίλδο στο 93’.


Η σύνθεση της Μπράγκα: Κιμ, Μπαϊάνο, Κοέλιο, Βινίσιους, Ελντερσον, Μπαρμπόσα (75' Τζαμάλ), Κουστόδιο, Ρούμπεν Αμορίμ, Ρούμπεν Μίκαελ, Λίμα (63' Πάουλο Σέζαρ), Καρλάο (76' Ζοσέ Λουίς)



Η δεύτερη αγωνιστική:


Παρασκευή, 24 Αυγούστου
Ακαντέμικα-Ολιανένσε 1-1

Σάββατο, 25 Αυγούστου
Μπράγκα-Μπέιρα Μαρ 3-1

Πόρτο-Γκιμαράες 4-0

Κυριακή, 26 Αυγούστου

Μορεϊρένσε-Νασιονάλ (18:00)

Εστορίλ-Πάσος Φερέιρα (19:00)

Μαρίτιμο-Ζιλ Βιθέντε (20:00)

Σετούμπαλ-Μπενφίκα (22:15)

Δευτέρα, 27 Αυγούστου
Σπόρτινγκ Λισαβόνας-Ρίο Άβε (22:15)


Η επόμενη αγωνιστική 2/9:

Μπέιρα Μαρ- Μορεϊρένσε
Μπενφίκα- Νασιονάλ
Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ
Γκιμαράες- Εστορίλ
Μαρίτιμο- Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Ολιανένσε- Πόρτο
Πάσος Φερέιρα-Μπράγκα
Ρίο Άβε-Ακαντέμικα


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: