Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Χτίζοντας τις υποδομές στην Ασία!!

Η Ασία μπορεί να αποτελεί μία ήπειρο όπου το ποδόσφαιρο να μην είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένο, ωστόσο η αγάπη για το άθλημα είναι μεγάλη. Ιδιαίτερα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και πιο συγκεκριμένα το αγγλικό βρίσκεται ψηλά στη λίστα της τηλεθέασης κάθε ηλικίας.
Χτίζοντας τις υποδομές στην Ασία
Αυτή η αγάπη για τον βασιλιά το σπορ είναι αισθητή κυρίως στις μικρές ηλικίας όπου σε κάθε αλάνα και σε κάθε πάρκο ασιατικής χώρας βλέπεις πιτσιρίκια να κλωτσούν χαρούμενα μια μπάλα, παρά τα προβλήματα της καθημερινής τους ζωής.
Αυτό που λείπει από τις ασιατικές χώρες είναι οι υποδομές και η FIFA σε μία προσπάθεια να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση βρέθηκε τις τελευταίες μέρες στην Ταϊλάνδη, όπου 600 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας από έξι ως 12 ετών πήραν μέρος σε ένα ποδοσφαιρικό πρόγραμμα σε κλειστό γυμναστήριο της Μπανγκόκ μαθαίνοντας από καθηγητές τα μυστικά του ποδοσφαίρου.
Ο Σαμ Σβάινγκρουμπερ αποτελεί έναν από τους καθηγητές των προγραμμάτων της FIFA στην Ταϊλάνδη. Ο ίδιος μένει τα τελευταία εννιά χρόνια στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας και μίλησε για την αγάπη που τρέφει ο κόσμος για το ποδόσφαιρο εκεί: «Στην Ασία βλέπουν πάρα πολύ ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και οι άνθρωποι αγαπούν το παιχνίδι. Ωστόσο στην περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας δεν υπάρχουν ακαδημίες και πρωταθλήματα νέων και κανείς που να βοηθήσει τα παιδιά και να καλλιεργήσει το ταλέντο τους», αναφέρει.
Ο Σβάινγκρουμπερ πέρα από την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο επιτελεί και κοινωνικό έργο στην περιοχή και συγκεκριμένα στην Καμπότζη, όπου βρίσκοντας κάποιους χορηγούς κατάφερε να δημιουργήσει έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό, βοηθώντας νεαρές γυναίκες από τη χώρα να απεμπλακούν από τα δίχτυα της μαστροπίας.
Το πρόγραμμα της FIFA είχε μεγάλη επιτυχία στην Ταϊλάνδη και ο Τσανγκ, καθηγητής ποδοσφαίρου από το Χονγκ Κονγκ, εξήρε την κίνηση αυτή, η οποία ίσως ανοίξει τον δρόμο και για άλλα ανάλογα βήματα και στις υπόλοιπες χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας. «Αυτό που δεν υπάρχει είναι η σύνδεση μεταξύ των Εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου και στα παιδιά που παίζουν στις αλάνες και στα πάρκα. Συνεργασήκαμε με τους αννθρώπους της Ταϊλανδέζικης Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και το αποτέλεσμα ήταν αυτό το φεστιβάλ. Στόχος μας δεν είναι απλά να ανακαλύψουμε το ταλέντο στους νεαρούς παίκτες, αλλά και να φέρουμε τα παιδιά μαζί. Γνωρίζουν νέους ανθρώπους, κάνουν καινούργιους φίλους και φυσικά αναπτύσσουν και το ταλέντο τους», επισημαίνει μεταξύ άλλων.
Τόσο ο Σβάινγκρουμπερ όσο και ο Τσανγκ ελπίζουν πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα που έλαβε χώρα τις τελευταίες μέρες στην Ταϊλάνδη θα δώσει το απαραίτητο κίνητρο στους σνθρώπους που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο εκεί προκειμένου να βελτιώσουν και να αναπτύξουν το σπορ στη χώρα. «Πλέον η Ομοσπονδία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αυτό το πρόγραμμα. Ο Σαμ και εγώ θα μας άρεσε πολύ να επιστρέψουμε έπειτα από έναν χρόνο στην Ταϊλάνδη και να δούμε την πρόοδο που θα έχει γίνει», πρόσθεσε ο Τσανγκ.
Πηγή: othersidefootball.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: