Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Ε, όχι και άτρωτη η Μάλαγα!!

Ε, όχι και άτρωτη η Μάλαγα
Σύμφωνοι, αγωνίστηκε με μερικές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Όμως η ποιότητα που έχει η ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, του επιτρέπει να το κάνει, αν και τελικά δεν του «βγήκε». Η αντίπαλος του «τριφυλλιού» στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έδειξε αρκετά άκεφη, χωρίς ιδιαίτερη... θέληση για νίκη και έμεινε στο 1-1 με τη Μαγιόρκα, μέσα στο «Ροσαλέδα».

Ο Αργεντινός προπονητής παρέταξε μια ενδεκάδα, με 5 αλλαγές σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι κόντρα στην ελληνική ομάδα. Συγκεκριμένα, ο Πελεγκρίνι προτίμησε να ξεκουράσει τους Γκάμεθ, Χοακίν, Τουλαλάν, Μαρέσκα (είναι με το ένα... πόδι στη Σαμπντόρια), Ελισέου και Φαμπρίς. Βέβαια, αυτό δεν είναι δικαιολογία, γιατί στη θέση αυτών βρέθηκαν παίκτες με ποιότητα, όπως οι Μπουονανότε, Πορτίγιο και Φερνάντεθ.

Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως ήταν εγκλοβισμένοι στην άμυνα ζώνης της Μαγιόρκα και δεν μπορούσαν να κάνουν φάσεις. Όλες οι μπάλες παίρναγαν κυρίως από τα πόδια του «εγκεφάλου», Ίσκο. Πίεζαν, όμως χωρίς αποτέλεσμα, προσπαθώντας να απειλήσουν με στημένες φάσεις και τον Ντεμικέλις στον «αέρα». Μάλιστα, αυτή τη... μίζερη κατοχή παραλίγο να την «πλήρωσαν» στο 35', με τον Χεμέντ των φιλοξενουμένων να αστοχεί σε τετ-α-τετ.

Τα αμυντικά κενά που εμφάνισε η Μάλαγα στο ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, φάνηκαν και στο πρωτάθλημα και μπορεί απέναντι στους «πράσινους» να την γλίτωσαν, όμως η Μαγιόρκα την τιμώρησε. Στο 68' ο Ενσούε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Χεμέντ πετάχθηκε στον... αέρα, νίκησε τα δύο στόπερ των γηπεδούχων και έκανε το 1-0 με δυνατή κεφαλιά.

Ο Πελεγκρίνι είδε τα σκούρα και μπορεί να ήθελε να ξεκουράσει εν όψει της ρεβάνς με τον Παναθηναϊκό, όμως αναγκάστηκε από τη ροή του ματς να επιστρατεύσει τα βαριά «όπλα». Στο 68' πέρασε στον αγώνα τους Ελισέου και Χουάνμι, με τον τελευταίο να βρίσκει δίχτυα μετά από 10λεπτά. Πιο συγκεκριμένα, ο Πορτίγιο έκανε την κάθετη μπαλιά, βρήκε το συμπαίκτη του και αυτός με «ξερό» σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Ο τεχνικός της Μάλαγα τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας στο παιχνίδι και τον Χοακίν στο 84'.

Τίποτα δεν άλλαξε και τελικά ήρθε η γκέλα για τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. 66-34% η κατοχή της μπάλας υπέρ της Μάλαγα, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό να μετουσιωθεί σε τρίποντο. Οι φάσεις της μπροστά στην εστία του αντιπάλου δεν ήταν ούτε τόσο πολλές, ούτε τόσο κλασικές με το 1-1 να είναι μια αναμενόμενη κατάληξη, παρά την πίεση που άσκησε. Αυτό που δεν κατάφερε να κάνει ο Παναθηναϊκός στις φάσεις που του δόθηκαν, το κατόρθωσε η Μαγιόρκα και έδειξε ότι μπορεί οι παίκτες του Πελεγκρίνι να έχουν ποιότητα, όμως είναι απλά... θνητοί.

Μάλαγα (Πελεγκρίνι): Καμπαγέρο, Σάντσεθ, Ουέλιγκτον, Ντεμικέλις, Μονρεάλ, Καμάτσο, Ντούντα, Πορτίγιο, Ίσκο (84΄), Μπουονανότε (68'), Φερνάντεθ (68' Ελισέου)

Ούτε να το είχαν… σχεδιάσει

Και να το είχαν συμφωνήσει πριν τα παιχνίδια, πιθανώς να μην το κατάφερναν.

Στα τρία πρώτα παιχνίδια της δεύτερης αγωνιστικής για τη Primera Division, όλοι οι αγώνες είχαν ένα κοινό παρανομαστή και συγκεκριμένα έληξαν 2-1. Μάλιστα, στις δύο περιπτώσεις εξ’ αυτών, πανηγύρια «έστησαν» οι φιλοξενούμενοι.

Μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ μέσα στην έδρα της δυνατής Εσπανιόλ, όμως η Σαραγόσα του Μανόλο Χιμένεθ έδειξε τα «δόντια» της, κάνοντας τη μεγάλη ανατροπή και πήρε το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Εξίσου σημαντικό διπλό για τη νεοφώτιστη Ράγιο Βαγιεκάνο, καθώς επικράτησε με το ίδιο σκορ στην έδρα της Μπέτις. Στην πρώτη αναμέτρηση της ημέρας, η Σοσιεδάδ επωφελήθηκε την έδρα της και πήρε τους τρεις βαθμούς με σκορ 2-1 απέναντι στη Θέλτα.

Οι Καταλανοί με τη δύναμη της έδρας τους πήραν… κεφάλι στο σκορ στο 43’ με τον Αλβάρο. Οι ποδοσφαιριστές του πρώην τεχνικού της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ είχαν διαφορετική άποψη και στο 51’ ο Απόνο έφερε το παιχνίδι στα ίσα με απευθείας εκτέλεση πέναλτι. Το «κερασάκι στη τούρτα» έβαλε ένας εξίσου γνώριμος μας, ο Χέλντερ Πόστιγμα, καθώς στο 89’ «χάρισε» το σπουδαίο διπλό στη Σαραγόσα κόντρα στην πάντα επικίνδυνη Εσπανιόλ.

Στο ντέρμπι των… πρωτάρηδων, ο Πίτι μόλις στο 2’ έβαλε μπροστά τη Ράγιο Βαγιεκάνο, με την απάντηση της Μπέτις να έρχεται μετά από δύο λεπτά, με τον Μολίνα. Στο 62’ ήρθε η σειρά του Μπαπτιστάο να δώσει προβάδισμα με σκορ 2-1 στους φιλοξενούμενες της Βαγιεκάνο, αποτέλεσμα που έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, που «άνοιξε» αυλαία στη δεύτερη αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος, η Σοσιεδάδ δεν άφησε την έδρα της ανεκμετάλλευτη και κάνοντας την ανατροπή πήρε το τρίποντο. Ο επιθετικός της Θέλτα, Ενρίκε ντε Λούκας «πάγωσε» προς στιγμήν το «Μουνισιπάλ», βάζοντας μπροστά την ομάδα του στο 49’. Οι γηπεδούχοι αφυπνίστηκαν και με δύο προσωπικά γκολ του Αγκιρέτσε στο 54’ και στο 61’ έσωσε την… παρτίδα, δίνοντας χαρά στους παρευρισκόμενους. 


Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής

Σάββατο, 25/08

Σοσιεδάδ – Θέλτα 2-1
(54', 61' Αγκιρέτσε - 49' Ντε Λούκας)

Μπέτις – Ράγιο Βαγιεκάνο 1-2
(4' Μολίνα - 2' Πίτι, 62' Μπαπτιστάο)

Εσπανιόλ – Σαραγόσα 1-2
(43' Αλβάρο - 51'πεν. Απόνο, 89' Πόστιγκα)

Μάλαγα – Μαγιόρκα 1-1
(78' Χουάνμι - 68' Χεμέντ)

Κυριακή, 26/08

Οσασούνα – Μπαρτσελόνα (20:00)
Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης (22:00)
Γρανάδα – Σεβίλλη (22:00)
Βαλένθια – Λα Κορούνια (24:00)

Δευτέρα, 27/08

Βαγιαδολίδ – Λεβάντε (21:00)
Ατλέτικο Μαδρίτης – Αθλέτικ Μπιλμπάο (23:00)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική

Θέλτα – Οσασούνα
Σαραγόσα – Μάλαγα
Μαγιόρκα – Σοσιεδάδ
Ράγιο Βαγιεκάνο – Σεβίλλη
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Βαγιαδολίδ
Λεβάντε – Εσπανιόλ
Ρεάλ Μαδρίτης – Γρανάδα
Μπαρτσελόνα – Βαλένθια
Μπέτις – Ατλέτικο Μαδρίτης


πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: