Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Δύο χρόνια από το "Έπος της Πόλης"! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σαν σήμερα πριν από δύο χρόνια ο ΠΑΟΚ πήρε μία από τις πιο ιστορικές και παλικαρίσιες προκρίσεις στην ευρωπαϊκή του σταδιοδρομία, καθώς με το 1-1 με τη Φενέρμπαχτσε μέσα στην Κωνσταντινούπολη στην παράταση, πέρασε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.Ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει με 1-0 μέσα στην Τούμπα τους Τούρκους και στις 26 Αυγούστου 2010 πήγε για τη ρεβάνς στη γενέτειρά του, την Κωνσταντινούπολη έχοντας μαζί του και 2.500 οπαδούς του.

Το παιχνίδι είχε δραματική εξέλιξη...

Ο ΠΑΟΚ κράτησε μάλλον εύκολα το 0-0 στο πρώτο ημίχρονο, αλλά στο 53« δέχθηκε το γκολ από ένα σουτ του Εμρέ έξω από την περιοχή του Κρέσιτς και με το 1-0 οι Τούρκοι πήραν τα πάνω τους και ο Δικέφαλος δέχθηκε μεγάλη πίεση.

Στο 54΄ στο 55΄ και στο 56΄ οη Φενέρ απείλησε με τους Τοπούζ, Άλεξ και Γκιονούλ αλλά το 1-0 δεν άλλαξε.

Το παιχνίδι αλλάζει και πάλι μορφή μετά από το 60΄ και ο ΠΑΟΚ παίρνει τα ηνία του αγώνα χάνοντας αρχικά μία τεράστια ευκαιρία για το 1-1 στο 62΄ όταν ο Σαλπιγγίδης μόνος σε ανυπεράσπιστη εστία στέλνει με προβολή από το ένα μέτρο την μπάλα άουτ, ενώ είχε προηγηθεί σουτ του Φιλομένο, απόκρουση του Βολκάν και απομάκρυνση της μπάλας πάνω στη γραμμή!

Το ματς συνέχισε να είναι αμφίρροπο με εκατέρωθεν ευκαιρίες και πιο απειλητικό τον ΠΑΟΚ, όμως οδηγήθηκε στην παράταση καθώς οι Τούρκοι με το 1-0 ισοφάρισαν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Και εκεί συνεχίστηκε το... ροντέο. Ο Άλεξ απείλησε με σουτ στο 95΄ και στο 99΄, αλλά το 1-0 παρέμενε...
Με αυτά και με αυτά, το ματς έφτασε στο 102΄και εκεί μίλησε ο  Ζλάταν Μουσλίμοβιτς πετυχαίνοντας έναν ιστορικό γκολ!

Ο Κρέσιτς εκτέλεσε ένα ελεύθερο, ο Βιεϊρίνια  κέρδισε την κεφαλιά λίγο μπροστά από τη μεσαία γραμμή και τροφοδότησε το «Μούσλι», ο Βόσνιος έβαλε στην πλάτη του τον Λουγκάνο, μπήκε στην περιοχή της Φενέρμπαχτσε και με έναν κεραυνό με το αριστερό πόδι έκανε το 1-1 βάζοντας φωτιά στην κερκίδα του «Σουκρού Σαράτσογλου» που φιλοξενούσε τους 2.500 φίλους του ΠΑΟΚ! 

Οι Τούρκοι τα έχασαν, ο ΠΑΟΚ έχασε κι άλλες ευκαιρίες για να πάρει και τη νίκη, πέτυχε και ένα δεύτερο γκολ που κακώς ακυρώθηκε, αλλά στο τέλος με το 1-1 πήρε την τεράστια πρόκριση μέσα στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στη Φενέρμπαχτσε των πολλών εκατομμυρίων.

Οι συνδέσεις των ομάδων:

Φενερμπαχτσέ (Κοτσαμάν): Βολκάν, Λουγκάνο, Μπίλικα, Αντρέ Σαντός, Γκιονούλ, Κριστιάν, Στοχ, Εμρέ (75΄ Σελτσούκ), Τοπούζ (91΄ Οζέρ), Άλεξ, Νιανγκ.

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί (75΄ Σνάουτσνερ), Λίνο, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Φωτάκης (92΄ Κουτσιανικούλης), Σορλέν, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης, Φιλομένο (83΄ Μουσλίμοβιτς), Βιεϊρίνια.



Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: