Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Άρχισε η απόσβεση!!

Άρχισε η απόσβεση
Με τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι και τον Σίντζι Καγκάβα να «ανοίγουν λογαριασμό» με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να της δίνουν τη νίκη επί της Φούλαμ με σκορ 3-2 στο «Old Trafford», αλλά και την εντυπωσιακή Έβερτον, στο ντεμπούτο του Μιραλάς να περνά... αέρα από την έδρα της Άστον Βίλα με σκορ 3-1, φάνηκε ότι άρχισε από νωρίς η απόσβεση στην Premier League.

«Έμφραγμα» για την Τότεναμ στο 90’, 1-1 με την Γουέστ Μπρόμ. Τραυματισμός για τον Γουέιν Ρούνεϊ στην αναμέτρηση των «κόκκινων διαβόλων». Άνετη νίκη για την Τσέλσι και κορυφή

Στο παιχνίδι του Μάντσεστερ, ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι ξεκίνησε βασικός αυτή τη φορά και δεν χρειάστηκε ιδιαίτερο χρόνο να το... κολλήσει. Μπορεί ο Ντάμιεν Νταφ να έβαλε μπροστά τη Φούλαμ μόλις στο 3', όμως η απάντηση των γηπεδούχων ήταν... καταιγιστική. Ο Ολλανδός μεσοεπιθετικός στο 10' σημείωσε ένα πανέμορφο τέρμα και ισοφάρισε άμεσα σε 1-1. Ο εξίσου νεοαποκτηθείς Σίντζι Καγκάβα βρήκε... δίχτυα.

Στο 35' επωφελήθηκε την άδράνεια στην άμυνα των Λονδρέζων και από κοντά έδωσε προβάδισμα με 2-1, πετυχαίνοντας το πρώτο του επίσημο τέρμα με τη Γιουνάιτεντ. Έξι λεπτά αργότερα, πριν καλά-καλά κλείσει το ημίχρονο ο Ράφαελ έδωσε... αέρα δύο γκολ, κάνοντας το 3-1. Οι «cottagers» ξαναμπήκαν στη διεκδίκηση κάποιων βαθμών, καθώς στο 64' ο Βίντιτς πέτυχε αυτογκόλ, μειώνοντας για τους... αντιπάλους σε 3-2. Τίποτα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τη Γιουνάιτεντ να παίρνει το πρώτο τρίποντο της χρονιάς. Ωστόσο, ο τραυματισμός του Γουέιν Ρούνεϊ μετρίασε τη χαρά των οπαδών, καθώς δέχθηκε χτύπημα με τις τάπες από αντίπαλο με αποτέλεσμα να υποστεί βαθύ σκίσιμο στο πόδι.



M3-2F www.fasthighlighs.com από fasthighlights-2012

Από εκεί και πέρα, η Έβερτον μετά την νίκη επί της Γιουνάιτεντ στην πρεμιέρα, απέδειξε και απέναντι στην Άστον Βίλα ότι «χτίστηκε» για το κάτι παραπάνω. Ο Πίεναρ επέστρεψε και σκόραρε, ο Φελαϊνί έδειξε ότι είναι σε εκπληκτική κατάσταση και ο Γέλαβις δικαιολόγησε τα χρήματα που δαπανήθηκαν τον περασμένο Γενάρη για να αποκτηθεί. Το τελικό 3-1 έδωσε το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο στην ομάδα του Μόγιες ενώ στο 71΄ο Κέβιν Μιραλάς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε το ντεμπούτο του με την νέα του ομάδα.


A1-3E www.fasthighlights.com από fasthighlights-2012

Γκέλα για την Τότεναμ μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Η ομάδα του Βίλας-Μπόας δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Γουέστ Μπρομ αλλά τελικά έφτασε στο γκολ με τον Εσού-Εκοτό στο 74΄. Αυτό αποδείχθηκε ότι δεν ήταν αρκετό αφού ο Μόρισον στις καθυστερήσεις ισοφάρισε στο τελικό 1-1.



T1-1W www.fasthighlights.com από fasthighlights-2012

Άνετα πέρασε από το «Σεντ Μέρις» η Γουίγκαν, 2-0 απέναντι στην νεοφώτιστη Σαουθάμπτον την ώρα που Νόριτς και ΚΠΡ έμεναν στο 1-1.



S0-2W www.fasthighlights.com από fasthighlights-2012


«Κύκνοι»… με τα όλα τους



Όση ομορφιά έχει ο κύκνος, άλλη τόση βγαίνει από το παιχνίδι της Σουόνσι στο ξεκίνημα της νέας Πρέμιερ Λιγκ! Η ομάδα του Μίκαελ Λάουντρουπ, μετά την «πεντάρα» στην ΚΠΡ, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος, «τελείωσε» με συνοπτικές διαδικασίες και το ματς κόντρα στη Γουέστ Χαμ, επικρατώντας με σκορ 3-0!

Ο εκπληκτικός Μίτσου βρήκε δίχτυα για τρίτη φορά στα δύο πρώτα ματς των «κύκνων», κάκιστη η αμυντική λειτουργία των «σφυριών» που δέχτηκαν δύο γκολ στο πρώτο μισάωρο από λάθη των Γιασκελάινεν και Κόλινς. Ντεμπούτο με ήττα για τον Τζάρβις στους Λονδρέζους.

Α’ ημίχρονο:

Όταν η μέρα αρχίζει στραβά, συνεχίζεται έτσι και η Γουέστ Χαμ δέχεται δύο γκολ από τεράστια λάθη δικών της παικτών για να… χάσουν από το πρώτο ημίωρο, κιόλας, τις ελπίδες τους για θετικό αποτέλεσμα. Πρώτα, η σέντρα του Ρανχέλ στο 20’ κατέληξε στα δίχτυα έπειτα από λανθασμένο υπολογισμό του Γιασκελάινεν, ενώ το γύρισμα του Κόλινς δέκα λεπτά αργότερα, έδωσε την ευκαιρία στον Μίτσου να κυνηγήσει τη μπάλα και να κάνει το 2-0! Στο «Liberty Stadium» η ευτυχία ήταν διάχυτη, όχι όμως και στον πάγκο των «σφυριών», με τον Σαμ Άλαρνταϊς να κοιτάζει αποσβολωμένος την ομάδα του να δέχεται δύο τόσο «φτηνά» γκολ.

Β’ ημίχρονο:

Οι νεοφώτιστοι ήταν πλέον… συμβιβασμένοι με την ιδέα της ήττας και το απέδειξαν και από τον τρόπο με τον οποίο μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο για το δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης με τη Σουόνσι. Καμία διάθεση να κυνηγήσουν έστω ένα γκολ που θα τους ανέβαζε την αυτοπεποίθηση για να φτάσουν στην ισοφάριση και αντ’ αυτού, οι «κύκνοι» τους έκλεισαν στο μισό γήπεδο, σκοράροντας και τρίτη φορά με τον Γκρέιαμ στο 64ο λεπτό για το τελικό 3-0! Ο πανευτυχής Λάμπερτ είχε και την πολυτέλεια να δοκιμάσει κι άλλα πράγματα μέχρι το τέλος του αγώνα, με τους ποδοσφαιριστές του να συνεχίζουν την πίεση στα αντίπαλα καρέ αλλά φυσικά, ρίχνοντας τον ρυθμό με το εξασφαλισμένο «τρίποντο».

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Σουόνσι: Βορμ, Τέιλορ (84’ Ντέιβις), Τσίκο, Γουίλιαμς, Ρανχέλ, Μπρίτον, Μίτσου, Ντάιερ, Ράουτλετζ (81’ Μουρ), Ντε Γκούζμαν (75’ Αγκουστιέν), Γκρέιαμ

Γουέστ Χαμ: Γιασκελάινεν, Ριντ, ΜακΚάρτνεϊ, Τόμκινς (46’ Βαζ Τε), Κόλινς, Ντεμέλ, Νόλαν, Τζάρβις, Νομπλ, Ντιαμέ (69’ Ντιαρά), Κόουλ (62’ Μαϊγκά)


Ο Τόρες επέστρεψε, η Τσέλσι γκαζώνει
    Δεν είναι μόνο η τρίτη νίκη που πέτυχε η Τσέλσι σε ισάριθμα παιχνίδια στη φετινή Premier League. Τα κέρδη των «μπλε» είναι πολλά και σημαντικά.

    Με το τρίποντο που πήραν οι Λονδρέζοι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Νιούκαστλ με σκορ 2-0 και απολαμβάνουν την κορυφή στη βαθμολογία.

    Ο Φερνάντο Τόρες σημείωσε ένα εξαιρετικό τέρμα για δεύτερο συνεχές ματς και να δείχνει ότι έχει πλέον επιστρέψει… για τα καλά. Ταυτόχρονα, ο Εντέν Αζάρ εμφανίζεται απόλυτα εγκλιματισμένος στη νέα του ομάδα, πετυχαίνοντας ένα γκολ και μοιράζοντας ακόμα μια ασίστ στη φετινή εκκίνηση του πρωταθλήματος.

    Το ματς:

    Η ομάδα του Ρομπέρτο Ντι Ματέο ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση και είχε τον έλεγχό της από το πρώτο λεπτό. Με καλή κυκλοφορία μπάλας στη μεσαία γραμμή, έφτασε κοντά στο γκολ σε μια προσπάθεια του Αζάρ στο 10ο λεπτό ενώ η πιο καλή ευκαιρία χάθηκε από τον Μπερτράντ στο 18’ έπειτα από συνεργασία των Αζάρ και Τόρες. Μαζί με τον Βέλγο, ο Μάτα δημιουργούσε αρκετά ρήγματα στους Ανίτα και Καμπάιγ, οι οποίοι δυσκολεύονταν αρκετά να ανακόψουν τις επιθέσεις των «μπλε».

    Στο 21’ ο Τόρες βρέθηκε με την μπάλα στα πόδια μέσα στην περιοχή, ανατράπηκε από τον Ανίτα και ο Αζάρ νίκησε τον Κρουλ από το σημείο του πέναλτι για το 1-0. Στο 31’ η Τσέλσι έχασε νέα καλή ευκαιρία με τον Κρουλ όμως να μπλοκάρει την μπάλα σε κεφαλιά του Ιβάνοβιτς έπειτα από σέντρα του Κόουλ. Τελικά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο σκόρερ Αζάρ ντύθηκε δημιουργός και έστρωσε για τον Τόρες, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0.

    Στο δεύτερο ημίχρονο, η βροχή που έπεφτε στο Λονδίνο δυσκόλεψε το έργο των ποδοσφαιριστών με τη Νιούκαστλ πάντως να μπαίνει πιο δυνατά και να απειλεί κυρίως με μακρινά σου. Το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου κύλησε χωρίς την σπουδαία φάση με την Τσέλσι να κρατά εύκολα το προβάδισμα που απέκτησε από το πρώτο ημίχρονο και το ματς να ολοκληρώνεται στο 2-0.



    C2-0N www.fasthighlights.com από fasthighlights-2012

    Συνθέσεις:

    Τσέλσι: Τσεχ – Ιβάνοβιτς, Λουίζ, Κέιχιλ, Κόουλ – Μίκελ, Μεϊρέλες – Μπερτράντ, Αζάρ, Μάτα (Ραμίρεζ 66’) – Τόρες

    Νιούκαστλ: Κρουλ – Σίμπσον (Ρ.Τέιλορ 63’), Κολοτσίνι, Σ.Τέιλορ, Σαντόν (Μαρβό 73’) – Μπεν Αρφά, Καμπάιγ (Περτς 76’), Ανίτα, Γκουτιέρεζ – Μπα, Σισέ


    Αναλυτικά το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής:

    Σάββατο 25/8 (17:00)

    Σουόνσι – Γουέστ Χαμ 3-0
    (20’ Ράνχελ, 29’ Μίτσου, 64’ Γκράχαμ)

    Άστον Βίλα – Έβερτον 1-3
    (75’ Ελ Αχμαντί – 3’ Πιένααρ, 31’ Φελαϊνί, 44’ Γέλαβιτς)

    Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Φούλαμ 3-2
    (10’ Φαν Πέρσι, 35’ Καγκάβα, 41’ Ράφαελ – 3’ Νταφ, 64’ αυτ. Βίντιτς)

    Νόριτς – ΚΠΡ 1-1
    (11’ Τζάκσον – 19’ Ζαμόρα)

    Σαουθάμπτον – Γουίγκαν 0-2
    (51’ Ντι Σάντο – 89’ Κονέ)

    Σάντερλαντ – Ρέντινγκ Αναβλήθηκε

    Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ 1-1
    (74’ Ασού Εκοτό – 90+1’ Μόρισον)

    Τσέλσι – Νιούκαστλ (19:30)

    Κυριακή 26/8

    Στόουκ – Άρσεναλ (15:30)
    Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι (18:00)


    πηγή: sport-fm.gr

    Δεν υπάρχουν σχόλια: