Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

Παραμένει το Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ!!

Κανονικά θα μεταδοθούν από την κρατική τηλεόραση οι αναμετρήσεις του εφετινού Τσάμπιονς Λιγκ, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Νίκος Σίμος.
Παραμένει το Τσάμπιονς Λιγκ στην ΕΡΤ!
Βάσει των όσων είπε ο κ. Σίμος στον Novasportfm 94.6 η ΕΡΤ θα διαπραγματεύεται βήμα-βήμα για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης έχοντας επιτύχει μια σημαντικότατη μείωση στα χρήματα που θα καταβάλλονται σε σχέση με αυτά που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, χωρίς όμως να αναφέρει ποσά.

Μάλιστα για τις διαπραγματεύσεις σχολιάσε: «Οι γερμανοί δεν το θεωρούν επαναδιαπραγμάτευση, αν και έγινε. Δεν θριαμβολογούμε γιατί θα υπάρξει ντόμινο αντιδράσεων και αντίστοιχων επαναδιαπραγματεύσεων και σε άλλες χώρες. Οι υπεύθυνοι δεν λένε την λέξη αυτή (σσ επαναδιαπραγματεύση). Η Ισπανία δίνει ένα τεράστιο ποσό. Μάλιστα μας είπαν ότι το ίδιο πρόβλημα υπήρχε και στη Ρουμανία», τόνισε –αρχικά- και συνέχισε αναφέροντας τα κέρδη από τις συνομιλίες…

«Πετύχαμε να αρχίσει με τους υπεύθυνους μια νέα περίοδο σχέσεων. Αλλιώς θα υπήρχε καταγγελία της σύμβαση για τα 32 εκατομμύρια που όριζε αυτή. Αυτή μεταφράζεται ως εξής… Και οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την καλή πίστη που υπάρχει και αποτρέπουμε την καταγγελία. Επίσης, πετύχαμε να μην υπάρχουν τόκοι υπερημερίας. Έτσι ήταν να δώσουμε αρχικά 10,3 εκατ. για το πρώτο παιχνίδι και τη συνέχεια και εμείς πετύχαμε να δώσουμε ένα ποσό πολύ πιο κάτι από το μισό».

Ο Νίκος Σίμος συνέχισε αναφερόμενος στη νέα συμφωνία… «Είναι κάτι μεταξύ του βλέποντας και κάνοντας. Πάντως θα εξαντλήσουμε την εφετινή περίοδο. Ανάλογα με την κατάσταση που θα προκύψει και στην Ελλάδα αλλά και στη Ευρώπη θα δούμε τι θα μπορέσουμε να κάνουμε στο πλαίσιο μιας νέας επαναδιαπραγμάτευσης. Πάντως η αλήθεια είναι ότι το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έφερε σε κέρδη σε καμία χώρα. Φέρνει τηλεθέαση και διαφήμιση αλλά όχι ανάλογη με τα έξοδα», τόνισε και ανέφερε για τη διαπραγματεύση…

«Απλώς είναι κύρος και τηλεθέαση. Στην διαπραγμάτευση κόκκινη γραμμή δεν έβαλαν. Εμείς θέλουμε να καταβάλουμε κατά καιρούς διάφορα ποσά. Εάν αποκάλυπτα ορισμένα πράγματα θα ήταν σαν να ευλογήσω την μέθοδο διαπραγμάτευσης της ΕΡΤ αλλά πραγματικά απλώς προσπαθώ να αποτρέψω κάποια αντίδραση από τους γερμανούς».

Ο Νίκος Σίμος σχολίασε για τις τηλεοπτικές μεταδόσεις των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 στο Λονδίνο με πρόβλημα που υπήρξε με τον αγώνα του χάλκινου μεταλλίου του Ηλία Ηλιάδη…

«Εκείνο που με ενοχλεί περισσότερο είναι να μην μεταδίδονται σωστά τα ονόματα των αθλητών. Από εκεί και πέρα το βασικό θέμα ήταν ο θόρυβος που έγινε επειδή δεν μεταδώσαμε το χάλκινο του Ηλιάδη. Υπήρξε μια αστοχία. Θα γίνει απολογισμός. Η διοίκηση αυτή όμως –πρέπει να πω- ότι δεν ήταν υπεύθυνη για ένα πρόγραμμα το οποίο σχεδιάστηκε από την προηγούμενη», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, ο οποίος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να "ανοίξουν" και πάλι τα ψηφιακά κανάλια της ΕΡΤ, αλλά και μεταδόσεων σε 3D.

Δεν υπάρχουν σχόλια: