Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Πρωτάκι, ετών 33!!(BINTEO)

Λένε πως "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν", αλλά στην περίπτωση του Κάρλος Σαουσέδο ισχύει το ακριβώς αντίθετο. Γράφει ο Αλέξανδρος Λοθάνο.
Πρωτάκι, ετών 33! (BINTEO)
Γιατί το παρατσούκλι του είναι «άλογο» (του το κόλλησαν από πιτσιρικά στην γειτονιά του) και γιατί έμελλε να ζήσει την μεγαλύτερη ποδοσφαιρική ημέρα της ζωής του στα 33 του χρόνια!
Χαρισματικός στο σκοράρισμα, κάτι που απέδειξε στην Βολιβία (Οριέντε Πετρολέρο, Μπολίβαρ, Δε Στρόνγκεστ, Μπλούμινγκ, Κλουμπ Αουρόρα και τώρα στην Σαν Χοσέ) και λιγότερο σε Εκουαδόρ (Ντεπορτίβο Κίτο) και Κολομβία (Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν).
Παρά την στενή του σχέση με το σκοράρισμα, ο Κάρλος δεν κλήθηκε παρά ελάχιστες φορές στην εθνική ομάδα της Βολιβίας, με την οποία δεν είχε ευτυχήσει να αγωνιστεί ούτε λεπτό. Αυτό, όμως, μέχρι το απόγευμα της Τρίτης (16/10) και τον αγώνα με την Ουρουγουάη στο «Ερνάντο Σίλες» της πρωτεύουσας Λα Παζ.
Ο ομοσπονδιακός Χαβιέρ Αθκαργόρτα είχε αμφίβολους βασικούς του παίκτες για την επίθεση, ενώ ταυτόχρονα δέχονταν πίεση από τον τοπικό Τύπο για να αφήσει στην άκρη το συντηρητικό σχήμα με έναν «καθαρόαιμο» επιθετικό και να δοκιμάσει με δύο. Ο Βάσκος τεχνικός είπε να το κάνει και έτσι στο πλευρό του Μαρσέλο Μορένο ξεκίνησε τον Κάρλος Σαουσέδο. Και αυτός τον δικαίωσε στον… υπέρ - απόλυτο βαθμό!
Στην πρώτη διεθνή συμμετοχή της καριέρας του, το «άλογο» δεν φοβήθηκε το διάσημο όνομα της αντιπάλου (πρωταθλήτρια Νοτίου Αμερικής, μην ξεχνιόμαστε) και τους Φορλάν, Σουάρες, Καβάνι και Σία. Σημείωσε τρία γκολ (5', 50', 54') και ηγήθηκε ενός ιστορικού θριάμβου της Βολιβίας με 4-1, τον οποίο μάλιστα πανηγύρισε στο τελευταίο τέρμα χορεύοντας το δημοφιλέστατο πλέον «Gangnam Style»!
«Οταν πέτυχε το ένα από τα γκολ με αγκάλιασε και μου είπε: «Σε ευχαριστώ για την ευκαιρία». Και εγώ του απάντησα: `Την κέρδισες'» αποκάλυψε μετά το ματς ο Αθκαργόρτα για τον διάλογο που είχε με τον Σαουσέδο, ο οποίος κάτω από την εμφάνιση φορούσε φανέλα με την Παναγία της Κοτόκα, στην οποία αφιερώνει πάντα τα γκολ, μαζί βεβαίως με την σύζυγό του Μαρλένε και τα δύο τους παιδιά, την Αλεχάντρα (11 ετών) και τον Καρλίτος (εφτά ετών).
«Συγκινήθηκα πολύ μετά το τρίτο γκολ, άρχισαν να τρέχουν δάκρυα από τα μάτια μου» έλεγε ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο οποίος βεβαίως θα τοποθετήσει σε περίοπτη θέση του σπιτιού του την μπάλα του αγώνα.
«Θα είναι ένα ωραίο ενθύμιο για όλη την οικογένειά μου» συμπλήρωσε ο πανευτυχής Κάρλος, ο οποίος θαυμάζει τον Ρονάλντο (το «φαινόμενο»), προτιμά τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τον Λιονέλ Μέσι, ξεκαθαρίζει ότι δεν του αρέσει να ξενυχτάει και πριν από λίγο καιρό έλεγε πως όνειρό του είναι να παίξει στα μουντιαλικά προκριματικά με την Βολιβία.
Ποιος ξέρει, ίσως τώρα να έχει την ευκαιρία να δώσει το παρών και σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού η εθνική ομάδα της χώρας του, έστω και οριακά, βρίσκεται στο κόλπο της πρόκρισης. Και, αν τα καταφέρει, θα είναι… μόλις 35 ετών!



Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: