Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Ξανασμίγουν» Κινάλια και Μαεστρέλι!!

«Ξανασμίγουν» Κινάλια και Μαεστρέλι
Μετά από πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες που διευθετήθηκαν από πολυάριθμη ομάδα δικηγόρων, η σορός του Τζόρτζιο Κινάλια, που απεβίωσε τον περασμένο Απρίλιο, θα μεταφερθεί από τη Φλόριντα στη Ρώμη και θα τοποθετηθεί στον οικογενειακό τάφο του προπονητή του στη Λάτσιο, Τομάζο Μαεστρέλι. Πραγματοποιείται έτσι το όνειρο των οπαδών της ομάδας που ήθελαν να έχουν «κοντά» τους τον αγαπημένο τους παίκτη.

Αποτέλεσε έναν από τους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του «σκουντέτο» του 1974 από τη Λάτσιο. Ο Τζόρτζιο Κινάλια, μυθικός επιθετικός της δεκαετίας του ’70, απεβίωσε την 1η Απριλίου του 2012 στην πόλη Νάπολη της Φλόριντα, μετά από προβλήματα στην καρδιά που δεν κατάφερε να ξεπεράσει, παρά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε. Το σώμα του θάφτηκε στο κοιμητήριο της πόλης, παρά τις αντίθετες εκκλήσεις των συγγενών του, που ζητούσαν να ταφεί στη Ρώμη.

Μετά από προσπάθειες μηνών και αφού ξεπεράστηκαν πολλά γραφειοκρατικά προβλήματα, το αίτημα των συγγενών του Κινάλια έγινε δεκτό. Η σορός του αναμένεται να μεταφερθεί στη Ρώμη, στις αρχές του Νοεμβρίου.

Η σορός του Κινάλια θα τοποθετηθεί σε τάφο δίπλα σε εκείνον του Τομάζο Μαεστρέλι, ο οποίος ήταν ο προπονητής του Κινάλια τη χρονιά του «σκουντέτο». Μάλιστα από πολλούς εθεωρείτο πως ήταν ο μόνος προπονητής που κατάφερε να «δαμάσει» τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ποδοσφαιριστή.

Την άδεια να τοποθετηθεί η σορός του Κινάλια στον οικογενειακό τάφο του Μαεστρέλι έδωσε ο γιός του πρώην προπονητή. «Θα ξαναβρεθούν μαζί ο προπονητής και ο παίκτης - σύμβολο του πρωταθλήματος του 1974. Όλοι οι οπαδοί είναι ενθουσιασμένοι που θα μπορούν να έρχονται και να προσεύχονται για τους αγαπημένους τους πρωταγωνιστές του άθλου της ομάδας μας», είπε χαρακτηριστικά ο Μάσιμο Μαεστρέλι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: