Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Δεν θα πανηγυρίσω»

«Δεν θα πανηγυρίσω»
Ιδιαίτερα συναισθήματα προκαλεί στον Φάμπιο Κουαλιαρέλα ο αγώνας της Γιουβέντους με τη Νάπολι, που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου. Ο επιθετικός των «μπιανκονέρι» γεννήθηκε στην Καστελαμάρε Ντι Στάμπια, μια πόλη κοντά στη Νάπολη, ενώ έχει δηλώσει πως από μικρός είναι οπαδός των «παρτενοπέι». Για το λόγο αυτό τονίζει πως αν σκοράρει εναντίον της πρώην ομάδας του, δεν πρόκειται να πανηγυρίσει.

Πολλές φορές, όταν κάποιος ποδοσφαιριστής σκοράρει εναντίον της πρώην ομάδας του, δέχεται «πυρά» τόσο από τους οπαδούς της νέας του ομάδας, όσο και από εκείνους της προηγούμενης. Οι πρώτοι θεωρούν πως δείχνει έλλειψη σεβασμού, οι δεύτεροι πως η όλη κίνηση είναι υποκριτική. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων και οι δύο έχουν δίκιο. Αυτό, ωστόσο, δεν ισχύει όταν αναφερόμαστε στον Φάμπιο Κουαλιαρέλα, που εξηγεί με σαφήνεια πώς θα αντιδράσει σε περίπτωση που σκοράρει εναντίον της Νάπολι.

«Είμαι γεννημένος κοντά στη Νάπολη, υποστήριζα την ομάδα από μικρός, ευτύχισα να αγωνιστώ με τη φανέλα της. Για τους λόγους αυτούς το επόμενο ματς είναι ιδιαίτερο για μένα. Τόσο που αν σκοράρω, δεν θα πανηγυρίσω σεβόμενος την ομάδα, το παρελθόν μου, αλλά και την πόλη», είπε ο Κουαλιαρέλα, δείχνοντας να πιστεύει αυτά που λέει.

Γνωρίζεις αρκετά τους αντιπάλους σου, γνωρίζεις και το κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήριά της Νάπολι. Ποια πιστεύεις πως θα είναι η εικόνα της ομάδας του Ματζάρι; «Θα έρθουν στο Τορίνο έτοιμοι για τη μεγάλη αναμέτρηση. Θα έχουν πάθος και πίστη πως μπορούν να φύγουν νικητές. Μην ξεχνάτε πως η Νάπολι είναι η μόνη ομάδα που μας νίκησε πέρσι, στον τελικό του κυπέλλου. Αν θέλουμε να κερδίσουμε, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά. Για να μην πω για 100!», τόνισε ο επιθετικός της «Γιούβε».

Πόσο θα κρίνει τη μάχη του τίτλου το αποτέλεσμα του αγώνα; «Είναι νωρίς ακόμα για να κριθεί κάτι. Ο δρόμος είναι μακρύς και απλά όποιος νικήσει θα αποκτήσει ψυχολογικό προβάδισμα, εκτός από τους τρεις βαθμούς. Για μένα η Νάπολι έχει την ποιότητα να παλέψει για τον τίτλο και σε αυτό το ματς θα το δείξει σε όλους. Θεωρώ πως θα είναι ως το τέλος η βασική ανταγωνίστριά μας», σημείωσε ο Φάμπιο Κουαλιαρέλα.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: