Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Να το πρόβλημα του ΠΑΟ!!

Να το πρόβλημα του ΠΑΟ!
Πρώτος στις εύστοχες πάσες ο Παναθηναϊκός, μόλις ενδέκατος στις τελικές προσπάθειες και ένατος σε ευστοχία. Οι αριθμοί συνήθως λένε την αλήθεια και στην περίπτωσή μας καταδεικνύουν το πρόβλημα του Παναθηναϊκού στις έξι πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος.

Οι «πράσινοι» είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα μόνο σε μία κατηγορία στατιστικών, όπως παίρνουμε τα στοιχεία από τον Κώστα Γαλάνη: σε αυτή με τις πιο εύστοχες πάσες, όπου ο Παναθηναϊκός έχει 474, ο ΠΑΟΚ 402 και η ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό έχουν 374. Αυτό σημαίνει ότι ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή της μπάλας στα παιχνίδια. Αρα θα έπρεπε να είχε παραπάνω βαθμούς. Υπάρχουν δύο κατηγορίες, όμως, που δείχνουν το πρόβλημα. Στις τελικές προσπάθειες ο Παναθηναϊκός είναι μόλις στην 11η θέση με 55, μαζί με τον Πανθρακικό. Προηγούνται ο Λεβαδειακός με 81, ο Ολυμπιακός με 74, ο Αστέρας Τρίπολης με 68, η Βέροια και ο Αρης με 67, ο Πλατανιάς με 64, ο ΠΑΟΚ με 62, ο Πανιώνιος με 61, η ΑΕΚ με 58. Από όλες αυτές τις ομάδες ο Παναθηναϊκός έχει κάνει λιγότερες τελικές προσπάθειες στα έξι πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος.

Και έρχεται και δένει το πρόβλημα βλέποντας και το ότι ο Παναθηναϊκός είναι μόλις η ένατη πιο εύστοχη ομάδα του πρωταθλήματος με ένα γκολ ανά 11 προσπάθειες. Προηγούνται ο Ολυμπιακός με 1/5,3, ο ΠΑΟΚ με 1/5,6, ο Πλατανιάς με 1/8, ο ΟΦΗ με 1/8,6, ο Πανιώνιος με 1/8,7, ο Αστέρας Τρίπολης με 1/9,7, ο Ατρόμητος με 1/9,7 και η Ξάνθη με 1/10,8.

Οπως φαίνεται, λοιπόν, ναι μεν ο Παναθηναϊκός έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά περιορίζεται σε πάσες οριζόντιες, ψάχνοντας τον τρόπο να απειλήσει εντός ή εκτός περιοχής, αλλά εκεί υποφέρει. Δύσκολα φτάνει στην ευκαιρία και εύστοχος δεν είναι. Ετσι και λίγες ευκαιρίες κάνει και αυτές που κάνει δεν τις μετατρέπει σε γκολ με ευκολία. Για αυτό και ο Παναθηναϊκός έχει μόλις πέντε γκολ, στα έξι πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, εκ των οποίων τα δύο μπήκαν στο τελευταίο παιχνίδι με την Ξάνθη.

Δηλαδή κατά μέσο όρο σκοράρει 0,83 γκολ σε κάθε ματς, ποσοστό πολύ χαμηλό για μία ομάδα που θέλει να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

 ΛΑΖΑΡΟΣ  Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ

 Χαρακτηριστικό του επιθετικού προβλήματος του Παναθηναϊκού είναι ότι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με τα δύο γκολ που πέτυχε στην Ξάνθη έγινε αμέσως ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του, αλλά και παράλληλα ο πιο εύστοχος. Με 2 γκολ σε 7 προσπάθειες που έχει επιχειρήσει έχει κατά μέσο όρο 1 γκολ ανά 3,5 προσπάθειες. Αλλες χρονιές αυτή η επίδοση δεν θα ήταν η κορυφαία στον Παναθηναϊκό, αλλά φέτος ξεχωρίζει σαν τη μύγα μέσα στο γάλα στον αναιμικό -επιθετικά- Παναθηναϊκό.


ΚΑΡΝΕΖΗΣ  Ο ΣΙΓΟΥΡΟΣ

 Και αμυντικά ο Παναθηναϊκός, με τέσσερα γκολ που έχει δεχθεί δείχνει να μην πατάει καλά. Μάλιστα, το μόνο γκολ, που δέχθηκε και δεν του στοίχισε βαθμούς, ήταν στο ματς με την Ξάνθη. Τα άλλα τρία γκολ που δέχθηκε ο Παναθηναϊκός από τον ΠΑΣ, τον Πανθρακικό και τον Ατρόμητο του κόστισαν επτά βαθμούς. Και οι απώλειες θα ήταν πολύ μεγαλύτερες, αν κάτω από τα δοκάρια δεν καθόταν ο Ορέστης Καρνέζης. Είναι πέμπτος στην κατηγορία «Αποκρούσεις» με 18 συνολικά και τέταρτος στα κλεψίματα, που ουσιαστικά είναι οι επεμβάσεις με 35.

ΑΠΟ ΤΑ ΓΚΟΛ ΑΠΟΝΤΕΣ  ΟΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ

 Εξι παιχνίδια πέρασαν και μόλις ένα γκολ έχει πετύχει το ένα από τα τρία σέντερ-φορ στον Παναθηναϊκό. Ο Χοσέ Τοτσέ ευστόχησε στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο από το σημείο του πέναλτι. Αντίθετα ο Φορναρόλι (φωτό), που έχει πάρει πολλές ευκαιρίες από τον Φερέιρα και ο Πετρόπουλος που είναι -ειδικά τελευταία-εκτός πλάνων δεν έχουν κάνει σεφτέ . Τους δόθηκαν ευκαιρίες για να σκοράρουν, αλλά δεν τα κατάφεραν. Εκτός από τους Χριστοδουλόπουλο(2), Τοτσέ(1) τα άλλα δύο γκολ έχουν σημειώσει ο Βύντρα και ο Βελάσκες.


πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: