Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

«Από Χριστούγεννα τα συμπεράσματα»

«Από Χριστούγεννα τα συμπεράσματα»
Μεγάλη συνέντευξη στην «Gazzetta dello sport» παραχώρησε ο Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς και μίλησε για την ομάδα του, λίγες μέρες πριν το ματς με τη Μίλαν. Ο προπονητής της Λάτσιο δεν θέλησε να αποκαλύψει τους στόχους του, προσπάθησε να «προσγειώσει» τους οπαδούς και τόνισε πως η σχέσεις του με τον πρόεδρο, Κλαούντιο Λοτίτο, είναι άψογες.

Με την έναρξη του Καμπιονάτο λίγοι ήταν εκείνοι που περίμεναν τη Λάτσιο τόσο καλή. Η αλλαγή προπονητή και η έλευση του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς έκανε σκεπτικούς τους περισσότερους, που περίμεναν τα πρώτα αποτελέσματα της ομάδας της Ρώμης ώστε να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Μετά από τις 7 πρώτες αγωνιστικές, πολλοί είναι εκείνοι που θεωρούν την ομάδα του Βόσνιου την έκπληξη του πρωταθλήματος.

Ο Πέτκοβιτς σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Gazzetta dello sport» δεν δέχτηκε πως η ομάδα του είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος και αποκάλυψε τους στόχους του. «Είναι νωρίς για να πούμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Θα περιμένω τα Χριστούγεννα και μετά θα μπορώ να βγάλω ασφαλέστερα συμπεράσματα. Το αν θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα είναι τόσο μακρινό σαν σκέψη, που δεν τολμώ να την κάνω. Πάντως ως τώρα έχουμε πάει πολύ καλά», επισήμανε ο Πέτκοβιτς.

Στην 8η αγωνιστική ξεχωρίζουν τα παιχνίδια της ομάδας του με τη Μίλαν και το ντέρμπι των πρωτοπόρων. Ποιες είναι οι προβλέψεις του; «Η Γιουβέντους είναι φαβορί, μόνο και μόνο γιατί παίζει στην έδρα της. Στο δικό μας ματς, σας λέω πως η Λάτσιο είναι πάντα το φαβορί», τόνισε με έμφαση.

Ποιες είναι οι διαφορές της Λάτσιο από τη Μίλαν; «Η μόνη διαφορά μας είναι στους βαθμούς. Οι υπόλοιπες θα φανούν στο γήπεδο», απάντησε λακωνικά ο Βόσνιος.

Η Serie A «έχασε» κάποιους σπουδαίους παίκτες το καλοκαίρι. Πώς κρίνει αυτό το γεγονός ο Πέτκοβιτς; «Έφυγαν κάποιοι, αλλά τώρα παίζουν περισσότεροι νέοι και ταλαντούχοι παίκτες. Άλλαξε το στυλ παιχνιδιού και αυτό θα κάνει καλό στο πρωτάθλημα. Κάποιοι λένε πως είναι χειρότερο τώρα, εγώ λέω πως εξακολουθεί να είναι δύσκολο και γοητευτικό».

Για τις σχέσεις σας με τον Λοτίτο έχουν ακουστεί διάφορα. Ποια από αυτά είναι αληθινά; «Ο πρόεδρος είναι ένας έξυπνος και δυναμικός άνθρωπος. Έχει πάθος και ενθουσιασμό για την ομάδα. Είναι εύκολο να συζητάμε μαζί και να αναλύουμε πολλά, ακόμα και θέματα τακτικής. Όμως ποτέ δεν παρεμβαίνει στο έργο μου, ούτε μου κάνει υποδείξεις. Ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του και σέβεται το δικό μου», απάντησε ο Πέτκοβιτς.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: