Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Μπέος: «Ο Ζαγοράκης δεν έσπασε... αβγά για τον ΠΑΟΚ»

Στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» μίλησε εφ? όλης της ύλης ο Αχιλλέας Μπέος, σε μια συνέντευξη που θα συζητηθεί. Ο πρώην «ισχυρός άνδρας» του Ολυμπιακού Βόλου αναφέρθηκε στη δικαστική του περιπέτεια, έκανε λόγο για τον ΠΑΟΚ τονίζοντας ότι θα είναι υγεία για το ποδόσφαιρο να πάρει το πρωτάθλημα, ενώ εξέφρασε την άποψή του για τον Ιβάν Σαββίδη και το Θόδωρο Ζαγοράκη.

Αρχικά ο κ. Μπέος μίλησε για την δικαστική του περιπέτεια:

«Θα απαντήσω σε αυτούς που θεωρούν ότι έχω προκαλέσει κάποιο κακό. Δε θεωρούμαι δικαιωμένος, ταλαιπωρήθηκα έναν χρόνο και δεν εύχομαι ούτε στον χειρότερο εχθρό μου να πάθει το ίδιο. Εγώ ξέρω ότι κάποιος πάει φυλακή για αδικήματα και όχι γιατί μιλάει στο τηλέφωνο και λέει ό,τι θέλει. Αυτό είναι συνταγματικό δικαίωμα. Είδατε στην πρόσφατη διάταξη των εισαγγελέων Πεπόνη και Μουζακίτη με την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και το cd, ότι δεν λήφθηκε υπόψη διότι δεν είναι το αυθεντικό.

Εγώ φωνάζω από την πρώτη μέρα ότι οι απομαγνητοφωνήσεις είναι παράνομες και δεν υπάρχουν τα γνήσια cd. Στη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία συμβαίνουν όλα αυτά. Ο πατέρας μου πήγε φυλακή για πολιτική φρονήματα. Εγώ όμως δε γίνεται να μη μιλήσω. Ένας ηλίθιος και δέκα ανεπάγγελτοι κυβέρνησαν την Ελλάδα και την ξεπούλησαν, οδήγησαν την πατρίδα μας στην εξαθλίωση. Ήταν καθαρά επικοινωνιακό παιχνίδι, με στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη την εποχή που υπήρχε το μνημόνιο.

Και εγώ έγινα συμπαθής σε ανθρώπους που με αντιπαθούσαν δε γίνεται χωρίς αποδείξεις και στοιχεία να οδηγούν έναν αθώο άνθρωποι στη φυλακή.

Ερωτηθείς για το λόγο που έγιναν όλα αυτά απάντησε:

«Το ότι είμαι αντιπαθής σε ορισμένους και ο τρόπος που λειτουργώ με οδήγησαν εκεί που με οδήγησαν. Δεν ντρέπομαι που πήγα φυλακή. Πήγα γιατί έγινε στόχος πολιτικών και επιχειρηματικών συμφερόντων. Αυτό είναι κηλίδα για την ελληνική δικαιοσύνη. Ξέρετε ότι ο Ολυμπιακός Βόλου πήγε να πάρει κομμάτι από την πίτα που ήταν κεκτημένο από τον ουρανό για κάποιους. Μπήκα στη μύτη τους. Έλεγα ότι κάποιοι είναι υπάλληλοι. Τι έλεγα δηλαδή, ψέματα;

Ο Αδαμίδης δεν κατέστρεψε την ΑΕΚ; Ο Πατέρας δεν άφησε καμένη γη στον Παναθηναϊκό; Για τον Άρη δεν είχα πει για τους Κόντηδες και τους άλλους; Δεν αναφέρομαι στις ομάδες, αλλά σε αυτούς που οδήγησαν τις ομάδες εκεί. Ξεμπρόστιασα το σύστημα. Δημιούργησα ομάδα μοντέλο που δε χρωστούσε πουθενά και έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Πείτε μου: Στις μαγειρεμένες συνομιλίες πού αναφέρεται το όνομα Ολυμπιακός Βόλου; Με κατηγορούν για δωροδοκία χωρίς δωροδοκούμενο; Ποιον δωροδόκησα; Ποιον εκβίασα;».

Στη συνέχεια ρωτήθηκα για τις σχέσεις του με τον Ολυμπιακό και τον Βαγγέλη Μαρινάκη, λέγοντας:

«Εγώ δεν ήρθα πρώτος σε σύγκρουση με τον κ. Κόκκαλη στο περιβόητο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στη Νέα Σμύρνη; Όταν βλέπω ότι θίγονται τα συμφέροντα της ομάδας που εκπροσωπώ, τότε ενεργώ με βάση αυτά τα συμφέροντα. Εγώ δεν ήμουν υποχείριο κανενός. Τι να πω για τον Μαρινάκη; Τον γνώρισα για 6 μήνες και έμαθα ότι αγόρασε τον Ολυμπιακό 100 εκατομμύρια, σύμφωνα με όσα είπαν τα μέσα ενημέρωσης, δεν πρόλαβα να έρθω σε σύγκρουση.

Πρέπει να είμαι εχθρός με τους παράγοντες; Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ασχολούμαι βέβαια με το ποδόσφαιρο. Υπάρχει τώρα μια αντίπαλη πλευρά που λόγω ανικανότητας τα ισοπεδώνει όλα και ρίχνει λάσπη στο αντίπαλο στρατόπεδο. Ας κόψουν το λαιμό τους, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός... Μακάρι να πάρει το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ ή ο Άρης. Στην τελευταία ψηφοφορία πήρε τρεις ψήφους ο εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού και αυτό λέει πολλά αυτό για τους ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Ο Ολυμπιακός Βόλου, θα χτυπούσε το πρωτάθλημα σήμερα αν μας άφηναν».

Για τον Ιβάν Σαββίδη και τη νέα προσπάθεια στον ΠΑΟΚ είπε:

«Ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου που όμως απέχει από τα κοινά λέω ότι ευχή μου είναι πως μακάρι να μπορεί να δημιουργήσει μια ομάδα και να πάρει το πρωτάθλημα. Αυτό θα είναι υγεία για το ποδόσφαιρο και θα είναι σημαντικό. Από τη Θεσσαλονίκη πέρασαν Μπατατούδης, Κοντομηνάς και Μυτιληναίος. Εύχομαι ο Σαββίδης να είναι τόσο δυνατός που να δημιουργήσει μια πλευρά που θα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά του ποδοσφαίρου.

Στην Ελλάδα που ζούμε οι ομάδες δε διοικούνται από αποστάσεις. Γιατί οι άνθρωποι που επιλέγονται είναι τις περισσότερες φορές λαμόγια. Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης, ο Μελισσανίδης, ο Κόκκαλης, ο Μαρινάκης, ασχολήθηκαν οι ίδιοι με τις επενδύσεις τους. Δε θα τους πιάσουν κορόιδα πολλές φορές, σε αντίθεση με αυτούς που σας είπα νωρίτερα, που διοικούσαν από μακριά και επέλεξαν ανθρώπους που δεν ήξεραν το αντικείμενο.

Αν όμως είναι αυτός ο μεγιστάνας που λέγεται και μακάρι να είναι και έχει τη δυνατότητα να επιλέξει παίκτες συνεργάτες και προπονητές ίσως πετύχει. Πρέπει να προσέξει όμως με τους αυλικούς και τους παρατρεχάμενους. Εύχομαι οι συνεργάτες που θα επιλέξει να είναι οι κατάλληλοι».

Ο Αχιλλέας Μπέος μίλησε και για τον Θόδωρο Ζαγοράκη:

«Με τον Θόδωρα έχω καλές σχέσεις, όπως κι αν λέγονται. Δε θέλω να τον κατηγορήσω. Ο Θοδωρής ήταν άνθρωπος που δεν μπορούσε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων δεν έσπασε αυγά για να κάνει… ομελέτα. Όταν έρχεσαι σε σύγκρουση για τα συμφέροντα της ομάδας σου, θα σπάσεις αβγά.

Πάρτε παράδειγμα τους Μαρινάκη και Πατέρα, που παρ? ότι ήταν φίλοι μάλωσαν για τα συμφέροντα των ομάδων τους. Ο Ζαγοράκης ήταν χαμηλών τόνων και ήθελε να τα έχει με όλους καλά και αυτό πλήρωσε. Τα υπόλοιπα δεν τα πιστεύω ούτε για το Θόδωρα ούτε για το Βιολίδη. Μια ποδοσφαιρική ανώνυμη εταιρία λειτουργεί αλλιώς στα λογιστικά της και επειδή τους ξέρω πιστεύω πως δεν είχαν ανάγκη να κάνουν παρατυπία στα ταμεία της ΠΑΕ».

Για το πώς βλέπει την εκλογή Σαρρή στην ΕΠΟ και τις ιδέες του για το ποδόσφαιρο:

«Τον κ. Σαρρή δεν τον ξέρω. Τον Γκαγκάτση τον γνωρίζω, έχω έρθει σε σύγκρουση στο παρελθόν. Οι πρακτικές του έδειξαν ότι δεν πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτές τις εποχές. Δεν με ενδιέφερε ποιος θα βγει. Ο κ. Σαρρής είναι καινούργιος άνθρωπος και θέλω να πιστεύω ότι θα δώσει νέα χροιά στο ποδόσφαιρο. Μακάρινα φύγει ως πετυχημένος και όχι ως αποτυχημένος όπως έφυγε ο Πιλάβιος. Θα πω κάποια πράγματα για πρώτη φορά.

Αν ήμουν πρόεδρος της ΕΠΟ, θα διέλυα τον ΚΑΠ, το Καταστατικό και όλη τη θεσμική πυραμίδα, θα άλλαζα και τις καρέκλες στην ΕΠΟ και θα έφτιαχνα καινούργια δομή με γνώμονα το μέλλον του ποδοσφαίρου, όπως ισχύει σε Αγγλία, Ισπανία και Ιταλία και θα τα προσάρμοζα στο ποδόσφαιρο. Θα απαγόρευα τους αγώνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού να τους διαιτητεύουν Έλληνες διαιτητές, για να βγάλουμε διαιτητές χωρίς επιρροή. Στα άλλα δεν έχουμε πρόβλημα.

Θα παίζετε κύριε Ολυμπιακέ και κύριε Παναθηναϊκέ με ξένους, για να προωθήσουμε αγνούς διαιτητές με αξίες και μετά από δύο χρόνια θα ξεκινήσουμε αλλιώς. Πρέπει να γίνει μια αρχή. Αν συνεχίσουμε για να βολεύονται όλοι, δε θα αλλάξει κάτι. Ο Πιλάβιος κατάπινε τα αβγά για να μην σπάσουν. Του έλεγαν ο Μπιτσαξής με το Γερουλάνο τι γραμμή να κρατήσει. Ανεχόταν τα εγκλήματα κατά του ποδοσφαίρου».

Για τον Ολυμπιακό Βόλου και αν βρίσκεται κι αυτός κοντά στην προσπάθεια:

«Δεν είμαι πίσω από την προσπάθεια. Δεν έχω μάθει να κρύβομαι πάντα είμαι μπροστά. Αν ήμουν εγώ από πίσω, δε θα έκανα αυτές τις ενέργειες, αφού διαφώνησα με την τακτική του κ. Μποτσιβάλη. Εν μέρει δικαιώθηκε, εγώ όμως έχω άλλη τακτική, θα έκανα επίθεση κατά μέτωπο. Θα είχα ξεκινήσει δικαστικό αγώνα με έγκυρους δικηγόρους στα πολιτικά δικαστήρια.

Δε με νοιάζει το αυτοδιοίκητο, εδώ καταστρέφεται η ομάδα μου. Έβγαλε απόφαση η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ και αθώωσε τον Ολυμπιακό και ήρθε η ΕΕΑ να μη δώσει πιστοποιητικό με το έτσι θέλω. Ποιο αυτοδιοίκητο; Ο κ. Μποτσιβάλης επέλεξε άλλη κατεύθυνση, δικαιώθηκε ο άνθρωπος εν μέρει».

Τέλος, για το αν μόλις ολοκληρωθεί η δικαστική του περιπέτεια ασχοληθεί και πάλι με το ποδόσφαιρο τόνισε:

«Έχω κάνει δήλωση: Αν ασχοληθώ, έχω ηθικά υποχρέωση να ασχοληθώ με τον Ολυμπιακό Βόλου για να τον οδηγήσω πιο ψηλά. Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει Ελλάδα, οπότε είναι δύσκολο να μιλάμε για το τι θα κάνω μετά. Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα. Υπάρχει εξαθλίωση σε όλους τους τομείς εκτός από κάποιους που είναι βολεμένοι με όποια κυβέρνηση κι αν έρθει. Θέλω να κάνω, τέλος, μια ευχή: Αυτό που συνέβη σε μένα να μην συμβεί σε κανέναν, η δικαιοσύνη πρέπει να είναι ίδια προς όλες τις κατευθύνσεις».


πηγή: metrosport.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: