Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΟΚ: Περιμένοντας τον Πάμπλο Γκαρσία!!

Είναι γεγονός πως μια πληθωρική προσωπικότητα σαν τον Πάμπλο Γκαρσία δεν χρειάζεται καν να παίζει για να κάνει αισθητή την παρουσία του, ωστόσο ο «αρχηγός» έχει μπει στην τελική ευθεία για την επιστροφή που θα κάνει τόσο τον ίδιο όσο και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ιδιαίτερα χαρούμενους.
Είναι αλήθεια πως ο Γκαρσία έχει λείψει από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, ενώ και ο ίδιος αισθάνεται σαν… θηρίο στο κλουβί με τον τραυματισμό του. Είναι επίσης γεγονός πως στον ΠΑΟΚ στηρίζουν πολλά στην παρουσία του, όχι μόνο αγωνιστικά όσο και στο θέμα της εμψύχωσης και της συσπείρωσης και δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο Ιβάν Σαββίδης επέλεξε τον συγκεκριμένο παίκτη να σταθεί δίπλα του στο πάνελ στον ανοιχτό διάλογο που είχε πριν από μία εβδομάδα με τους οπαδούς του συλλόγου.
Όμως, κάθε βεβιασμένη προσπάθεια να επιστρέψει στην ενεργό δράση, μπορεί να αποβεί καταστροφική τόσο για τον ίδιο όσο και για την ομάδα.
Ο Ουρουγουανός άσος δεν έχει ακόμα καταφέρει να αγωνιστεί σε αγώνα πρωταθλήματος, λόγω της θλάσης στον τετρακέφαλο. Ο έμπειρος μέσος έδωσε το «παρών» μόνο στα δύο εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια με τη Μπνέι Γιεχούντα και την Ραπίντ Βιέννης, όπου έβγαλε βέβαια ολόκληρα τα 90λεπτα.
Ωστόσο, η διάταση στο δικέφαλο που υπέστη στην διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και οι δύο θλάσεις στον τετρακέφαλο δεν του επέτρεψαν να πάρει μέρος σε κανένα άλλο επίσημο παιχνίδι από την αρχή του πρωταθλήματος, ενώ τόσο η σοβαρότητα του προβλήματος όσο και η ηλικία του και τα ταλαιπωρημένα γόνατά του, υπαγορεύουν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην επιστροφή του.
Ο ίδιος, το ιατρικό επιτελείο και ο Γιώργος Δώνης το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό κι έτσι παρόλο που ο Ουρουγουανός μέσος αγωνίστηκε για ένα ημίχρονο στο φιλικό παιχνίδι με τον Βατανιακό στην Κατερίνη και έδειξε να βρίσκεται σε καλή κατάσταση, δεν θα πρέπει οι οπαδοί του ΠΑΟΚ να περιμένουν να τον δουν να επιστρέφει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Ο Γκαρσία σε συνεργασία με το ιατρικό τιμ ακολουθεί εδικό πρόγραμμα σε συνεννόηση με το γυμναστή της ομάδας το οποίο περιλαμβάνει εναλλάξ δύσκολη προπόνηση τη μία ημέρα και ειδικό πρόγραμμα αποφόρτισης την επόμενη. Παράλληλα, ακολουθεί ειδικό πρόγραμμα με βάρη για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που έχει με τα γόνατά του.
Ο Γιώργος Δώνης με τη σειρά του, γνωρίζοντας πόσο πολύτιμο «όπλο» είναι ο Γκαρσία για την ομάδα του και παρά το γεγονός ότι τον χρειάζεται, έχει αποφασίσει να μη βιαστεί, προκειμένου ο παίκτης να επανέλθει όπως πρέπει, πανέτοιμος και δυνατός.
Ετσι, η επιστροφή του αναμένεται κατά πάσα πιθανότητα στις 27 Οκτωβρίου στην Κέρκυρα κόντρα στην ομώνυμη ομάδα, παιχνίδι άλλωστε στο οποίο θα εκτίσει ποινή τιμωρίας ο Κάτσε και αναμένεται να είναι πανέτοιμος στον αγώνα της 9ης αγωνιστικής στη Νέα Σμύρνη, στις 4 Νοεμβρίου.


πηγή: onsports.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: