Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Η μάχη της καρέκλας!!

Ενώ άπαντες στην ΑΕΚ περιμένουν ότι σύντομα ο Δημήτρης Βιντιάδης θα είναι το αφεντικό της εταιρείας, οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο για μία θέση στο Δ.Σ. κορυφώνονται.
Η μάχη της καρέκλας!
Εντός των Σπάτων η σιγουριά για την άμεση εμπλοκή του Δημήτρη Βιντιάδη στο κιτρινόμαυρο ιδιοκτησιακό καθεστώς θεωρείται βέβαιη.
Αυτό είναι το μήνυμα που λαμβάνουν οι διοικούντες από τον ίδιο τον 32χρονο εφοπλιστή αλλά και από τον περίγυρό του, αυτό μεταφέρουν σε υπαλλήλους και Μ.Μ.Ε. αναμένοντας (ίσως και αύριο Παρασκευή) την άφιξη των ορκωτών λογιστών που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα βιβλία της κιτρινόμαυρης εταιρείας.
Πολλά λέγονται και γράφονται τις τελευταίες εβδομάδες για τη σχέση του Βιντιάδη με τον Σταύρο Αδαμίδη, τις επαφές με τον Γιάννη Βούρο (τον άνθρωπο που επί της ουσίας έφερε κοντά τις δύο πλευρές) τον ρόλο του Ηλία Μπρουσιανού, την πιθανή επιστροφή του Αβραάμ Κασνακίδη στο διοικητικό σχήμα.
Το Sport24.gr ξετυλίγει το κουβάρι με τα πρόσωπα που έχουν παίξει τον ρόλο τους στη συγκεκριμένη ιστορία και επιθυμούν να παραμείνουν ενεργοί στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ, εφόσον τελικά αυτή εξασφαλιστεί!
Δημήτρης Βιντιάδης: Ο νεαρός εφοπλιστής είναι πλέον σε θέση να γνωρίζει τα πάντα γύρω από την ΠΑΕ ΑΕΚ. Δεν βιάστηκε, πήρε τον χρόνο του, μελέτησε πρόσωπα, καταστάσεις και τακτικές και πλέον είναι έτοιμος να αναπτύξει πρωτοβουλίες δίχως να χρειάζεται καθοδήγηση, εφόσον ασφαλώς προχωρήσει στην αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Ένωσης.
Στην περίπτωση αυτή θα είναι το απόλυτο αφεντικό και δεν αποκλείεται οι αλλαγές να είναι κοσμογονικές. Αν ωστόσο εισέλθει στο ιδιοκτησιακό-μετοχικό σχήμα αποκτώντας ένα σημαντικό μεν - όχι πλειοψηφικό δε ποσοστό, η λογική λέει ότι θα στηριχθεί και σε ανθρώπους που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Από τον τρόπο που θα εμπλακεί θα εξαρτηθεί και το αν θα γίνει πρόεδρος ή όχι.
Κιθ Χάρις: Λέγεται ότι η καθυστέρηση στην λήψη απόφασης για το αν η πλευρά Βιντιάδη θα εμπλακεί ή όχι στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ _ ας μην ξεχνάμε ότι είχε υποσχεθεί πως θα ενημέρωνε σχετικά στα τέλη του περασμένου Σεπτέμβρη ενώ ήδη έχουμε 18 Οκτωβρίου! _ οφείλεται στη διστακτικότητα του Κιθ Χάρις σχετικά με το κιτρινόμαυρο project. Είτε ο Άγγλος δυσκολεύτηκε στην εύρεση επενδυτών, είτε δεν πείστηκε ότι η κατάσταση είναι αναστρέψιμη.
Σε κάθε περίπτωση από τη δική του παρουσία ή όχι στο αύριο της Ένωσης θα εξαρτηθούν πολλά. Με εκείνον εντός της εταιρείας, το ξεσκαρτάρισμα θα είναι βαθύ καθώς θα επιλέξει τη δική του ομάδα δράσης. Αν κάνει πίσω, ο Βιντιάδης θα πρέπει να σκεφτεί ποιο θα είναι το μοντέλο που θα ακολουθήσει: αυτός της κάθαρσης και της εκ βάθρων αναδιάρθρωσης, ή αυτό της συμμαχίας με πρώην και νυν διοικούντες για τη δημιουργία ενός νέου-παλαιού σχήματος δράσης.
Γιάννης Βούρος: Η σοβαρότητα και διορατικότητά του, αλλά πρωτίστως η καθαρή ΑΕΚτζήδικη ματιά του, τον καθιστούν απαραίτητο στην επόμενη ημέρα της Ένωσης. Δεν είναι μόνο το θέμα του γηπέδου το οποίο γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, αλλά και το γεγονός ότι είναι άφθαρτος, έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία και το επίπεδο να σταθεί απέναντι στην ιστορία της Ένωσης δίχως να την εκθέτει. Δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν αποτελέσει τον επόμενο πρόεδρο της ΑΕΚ.

Σταύρος Αδαμίδης: Παρουσιάστηκε τεχνηέντως ως ο... εξ απορρήτων του Βιντιάδη, ωστόσο οι πληροφορίες του Sport24.gr συντείνουν στο ότι δύσκολα θα περάσει ξανά το κατώφλι της εταιρείας ως μέλος του ΔΣ. Και τούτο διότι ο Βιντιάδης έχει πλέον καταλάβει ότι η επιστροφή του πρώην προέδρου και η εμφάνισή του στο πλευρό του νέου επενδυτή, θα μπορούσε πολύ γρήγορα να προκαλέσει φθορά σε εκείνον και στην προσπάθειά του.
Είναι αληθές ότι ο Βιντιάδης έχει καλή σχέση με τον Αδαμίδη όπως επίσης και το ότι τον εμπιστεύεται. Πιθανότατα θα τον αξιοποιήσει σε ρόλο συμβουλευτικό, θα αποτελέσει ωστόσο έκπληξη (για τη συντριπτική πλειοψηφία των φίλων της ΑΕΚ μάλλον δυσάρεστη) αν του ανοίξει (ξανά) την πόρτα των Σπάτων.

Αβραάμ Κασνακίδης: Λέγεται ότι προσπαθεί με κάθε τρόπο να εξασφαλίσει την επιστροφή του στο ΔΣ. της εταιρείας. Η εξαιρετική σχέση του με τον νυν πρόεδρο της ΠΑΕ Ανδρέα Δημητρέλο θα μπορούσε να αποδειχθεί το διαβατήριό του, δεν αποκλείεται ωστόσο στην πορεία να του γυρίσει και μπούμερανγκ. Πρόκειται πάντως για πρόσωπο διχαστικό, το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις τάξεις των οπαδών και γενικότερα με κατά καιρούς στάσεις του (όπως εκείνο το φοβερό "ας μην πληρωθούν οι υπάλληλοι της εταιρείας, δεν αποτελεί προτεραιότητα") ως μέλος του ΔΣ., δεν έχει και πολλές συμπάθειες εντός των Σπάτων.

Ανδρέας Δημητρέλος: Η αποτελεσματική δράση του στα θέμα της Εφορίας και του Δημοσίου αποτελούν το μεγάλο πλεονέκτημά του. Πλασαρίστηκε ως τέτοια και η καλή σχέση του με το κυβερνών κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο αυτή πλέον δεν πρέπει να συνυπολογίζεται στα αβαντάζ... Σήκωσε τα μανίκια και δούλεψε σκληρά σε καιρούς δύσκολους, αβοήθητος από μετόχους και ιδιοκτήτες, έτρεξε παντού για να βρει χρήματα και να πετύχει διακανονισμούς, πέτυχε ομολογουμένως σημαντικά πράγματα εν καιρώ απαξίωσης της εταιρείας, κάτι που άπαντες οφείλουν να του αναγνωρίσουν.
Έχασε όμως και τη μπάλα όταν ενεπλάκη σε θέματα αμιγώς ποδοσφαιρικά (τα οποία δεν τα έχει) και προέβη σε αποφάσεις που όχι απλώς δεν τον δικαίωσαν αλλά αποτέλεσαν εκ των βασικών αιτιών για το μπάχαλο που βίωσε η ΑΕΚ από το περασμένο καλοκαίρι (με την πρώτη τραγική απόφαση απομάκρυνσης του Κωστένογλου, επειδή έτσι το σκέφτηκε) ως σήμερα.

Ηλίας Μπόβαλης: Ίσως το πλέον ανιδιοτελές μέλος της κιτρινόμαυρης διοίκησης την τελευταία 10ετία. Κατακρίθηκε για χίλιους-δύο άσχετους λόγους (από τη μουσική που ακούει - μέχρι και το που πήγε διακοπές), κάποιοι ασχολήθηκαν μαζί του για να τον μειώσουν ως προσωπικότητα επειδή δεν είχαν κάτι άλλο να του προσάψουν, την ώρα μάλιστα που έκλειναν τα μάτια σε τραγικές αποφάσεις ανθρώπων που έβλαψαν την ΑΕΚ με τις αποφάσεις τους, καλύπτοντας τους μετόχους ενώ δήθεν συνομιλούσαν σε κάθε άκρη της γης με ζάπλουτους επενδυτές.
Έγινε αποδέκτης ειρωνικών σχολίων διότι ενώ τελεί υπό παραίτηση, βρίσκεται καθημερινά στα Σπάτα για να βοηθήσει (αφιλοκερδώς) στην προσπάθεια επίτευξης διακανονισμών και λειτουργεί ως ο κυματοθραύστης όλων των παραπόνων (από εκείνο του γεωπόνου ως αυτό του Σαβέβσκι κλπ.). Ουδέποτε παρενέβη σε αποφάσεις που δεν άπτονταν των αρμοδιοτήτων του, έβαλε χρήματα από την τσέπη του και γενικά αποτέλεσε έναν 100% σωστό απέναντι στην ΑΕΚ εργαζόμενο της.

Ηλίας Μπρουσιανός: Αναμένεται να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στην επόμενη ημέρα της Ένωσης καθώς ανήκει στην "ομάδα Βιντιάδη". Είναι μέλος του ΔΣ., ένα πρόσωπο που ως σήμερα έχει περάσει απαρατήρητο αποφεύγοντας τις εντάσεις και απλώς καταθέτοντας τις απόψεις του. Όσοι τον γνωρίζουν καλά μιλούν για άνθρωπο οξυδερκή και άρρωστο ΑΕΚτζή, σε αρκετούς δεν αρέσει ωστόσο η στενή σχέση που έχει αναπτύξει με τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Σταύρο Αδαμίδη.

Γιώργος Γρυσμπολάκης: Ακόμα ένα μέλος των Supporters με ενεργό ρόλο στο ΔΣ. της ΠΑΕ. Εκ των ολίγων (αν όχι ο μοναδικός!) του συγκεκριμένου club που καλούσαν τους υπόλοιπους να συνδράμουν οικονομικά όταν πήραν επάνω τους τις μετοχές του Πέτρου Παππά δίχως ωστόσο να ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους ως μεγαλομέτοχοι. Εκ των ελαχίστων που μιλάει απευθείας με τον Ντέμη Νικολαΐδη, για την επιστροφή του οποίου προσπαθούσε να βοηθήσει.

Βασίλης Σίμος: Δρα ως εκπρόσωπος του Νίκου Νοτιά και η παρουσία του στο επόμενο ΔΣ. θα εξαρτηθεί από το αν Βιντιάδης αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετόχων μειώνοντας δραστικά το ποσοστό του χιώτη επιχειρηματία. Αντί να έχει ρόλο συμβουλευτικό, έφτασε στο σημείο να πιέζει για ποδοσφαιρικές αποφάσεις, καθώς ήταν εκ των πρωτοστατών της απομάκρυνσης του Βαγγέλη Βλάχου. Χωράφια στα οποία δεν είχε εμπλακεί ποτέ ο Νίκος Νοτιάς.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: