Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Στην εντατική…!!

Στην εντατική…
Με την «αρρώστια» του να βλέπει την ΑΕΚ τελευταία στη βαθμολογία θα ζήσει μέχρι νεωτέρας ο κόσμος της.

Η «Ένωση» δεν μπόρεσε να νικήσει ούτε την Κέρκυρα και με το 1-1 παραμένει διασωληνωμένη στον πάτο του πίνακα.

Το γκολ που και πάλι… κατάφεραν να δεχθούν στην πρώτη επίσκεψη του αντιπάλου (Βενέτης, 30’) σόκαρε τους «κιτρινόμαυρους» και δεν του επέτρεψε τίποτα παραπάνω από το να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα με τον Παυλή στο 74’.

Πώς έπαιξε

Ενδεκάδα με μια έκπληξη και δυνατότητες… ελιγμών ήταν αυτή που παρέταξε για την ΑΕΚ ο Μανώλης Παπαδόπουλος. Ο υπηρεσιακός τεχνικός της «Ένωσης» λοιπόν άφησε εκτός βασικού σχήματος τους Κορδέρο και Γκερέιρο και ξεκίνησε σε αυτό (για πρώτη φορά φέτος) τον νεαρό Παπαδημητρίου. Το σχήμα που παρέταξε, δε, ήταν 4-4-2, αλλά μπορούσε να μετατραπεί και σε 4-2-3-1.

Με αυτά τα δεδομένα, οι «κιτρινόμαυροι» παρατάχθηκαν ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Αραμπατζής και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Κοντοές, Μπουγαΐδης, Κουτρουμπής και Αρκούδας. Στα χαφ βρέθηκαν οι Γιάγκο-Ρίκκα, στα άκρα οι Λαγός (αριστερά)



Αν κάποιος εχθρός της ΑΕΚ έγραφε το σενάριο του πρώτου μέρους, δύσκολα θα το ‘κανε πιο άσχημο απ’ ότι η ίδια η πραγματικότητα. Διότι εκείνος το πολύ-πολύ να το ‘φερνε 0-3. Ακόμα κι αυτό όμως θα ‘μοιαζε λιγότερο οδυνηρό για την εξέδρα απ' όσο το σκηνικό του ΟΑΚΑ. Εκείνο που ξεκίνησε με την «Ένωση» κυρίαρχο. Να παίρνει δύναμη από τη συγκλονιστική υποστήριξη του κόσμου και να στριμώχνει τον αντίπαλο.

Να βλέπει τον Λαγό να χάνει μεγάλη ευκαιρία (κοντινό σουτ άουτ) και το δοκάρι να τη στοιχειώνει για μια ακόμα φορά στην κεφαλιά του Κατίδη (17’). Και τελικά όχι μόνο να μην «ψήνεται» το γκολ (όπως φαινόταν) αλλά να τσουρουφλίζεται η ίδια -ξανά στην πρώτη επίσκεψη του αντιπάλου (όταν ο Βενέτης εκμεταλλεύτηκε μια στημένη φάση και τη χαρακτηριστική αδράνεια του Μπουγαΐδη στο 30’). Αυτό ήταν. Η ΑΕΚ ψυχοπλακώθηκε και το άγχος σκέπασε το ΟΑΚΑ…

Το τέταρτο της ανάπαυλας αποδείχθηκε αρκετό για να μαζέψει κουράγιο η εξέδρα και να υποστηρίξει και πάλι την ΑΕΚ. Δεν αποδείχθηκε ούτε εκείνο αρκετό όμως για ν’ αλλάξει εικόνα η «Ένωση». Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» συνέχιζαν να απειλούν μονάχα με ανορθόδοξο τρόπο, που μεταφραζόταν σε στρεσαρισμένα γεμίσματα, στημένες φάσεις και μακρινά σουτ. Ευτυχώς για ‘κείνη, το… καθόλου μακρινό του Μπάρκογλου (όταν έφυγε σε κόντρα) σταμάτησε στον Αραμπατζή.

Παρόλα αυτά όμως -έστω και από το πουθενά, έστω και χωρίς να προηγηθεί κάποια οργανωμένη ενέργεια- η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίσει. Όταν ο ψυχωμένος Παυλής εκμεταλλεύτηκε τη μόνη προσφορά του Φουρτάδο στο ματς (κόντρα με τον Αναστασόπουλο) κι έδωσε 15 λεπτά στην «Ένωση» για να πετύχει τη μεγάλη ανατροπή. Εκείνη που πλησίασε να πετύχει… μόνος του τελικά (κοντινή κεφαλιά έξω) πριν η λήξη αφήσει και πάλι σκασμένο τον κόσμο της ΑΕΚ.





ΑΕΚ (Μανώλης Παπαδόπουλος): Αραμπατζής, Κοντοές, Μπουγαΐδης (46’ Κορδέρο), Κουτρουμπής, Αρκούδας (67’ Παυλής), Γιάγκο, Ρίκκα (59’ Γροντής), Λαγός, Κατίδης, Παπαδημητρίου, Φουρτάδο

Στον πάγκο έμειναν οι: Κωνσταντόπουλος, Γκερέιρο, Παυλής, Νικολιάς, Κουρέλλας

ΚΕΡΚΥΡΑ (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Καραλής, Ηλιάδης, Μπάρκογλου, Μοντέιρο, Τσουμάνης, Γιάντσης (84’ Κρητικός), Χαμπλ (26’ Σταμόγιαννος), Ζουμπουλάκης, Βασιλόγιαννης (68’ Τσοκάνης)

Στον πάγκο έμειναν οι: Στρατηλάτης, Παπαδήμας, Λεόν, Σίμωσης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
ΒΟΗΘΟΙ: Ελευθερίου (Αθηνών), Σταυρουλάκης (Ρεθύμνου)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: