Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Καρδιακή προσβολή ο Ντίτερ Μίλερ!!

Καρδιακή προσβολή ο Ντίτερ Μίλερ
Σε κώμα νοσηλεύεται ο παλιός επιθετικός της Κολωνίας και της Δυτικής Γερμανίας Ντίτερ Μίλερ, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή.

Η είδηση ανακοινώθηκε επίσημα από τη Κίκερς του Οφενμπαχ από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και μετέπειτα υπήρξε πρόεδρος για 12 χρόνια. Αν και δεν δόθηκαν παραπάνω λεπτομέρειες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως ο Μίλερ βρίσκεται σε κώμα.

Ο 58χρονος πρώην επιθετικός φόρεσε για οκτώ χρόνια της Κολωνίας με την οποία αγωνίστηκε σε 326 ματς και σκόραρε 231 γκολ. Την σεζόν 1976-77 αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Μπουντεσλίγκα με 34 τέρματα, όπως και την επόμενη σεζόν με 24 γκολ πανηγυρίζοντας τον τίτλο με την Κολωνία.

Ο Μίλερ κατέχει το ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε ένα αγώνα, όταν σκόραρε έξι φορές στην αναμέτρηση κόντρα στη Βέρντερ Βρέμης η οποία έληξε 7-2, το 1977. Ωστόσο ήταν άτυχος καθώς τα γκολ του δεν καταγράφηκαν από τις τηλεοπτικές κάμερες καθώς εκείνη την ημέρα απεργούσε η γερμανική τηλεόραση!

Με την εθνική ομάδα αγωνίστηκε 12 φορές, σκοράροντας εννέα γκολ. Πιο χαρακτηριστικά παραμένουν τα τέρματα του με τα οποία η Γερμανία ανέτρεψε το εις βάρος σκορ (2-0) κόντρα στη Γιουγκοσλαβία στον ημιτελικό του EURO 1976, παίρνοντας τελικά τη νίκη με 4-2 στην παράταση.

Έκλεισε την καριέρα του στην Κίκερς το 1989, ενώ αγωνίστηκε στη Στουτγκάρδη, στη Μπορντό, στη Γκρασχόπερς.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: