Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Μια τρελή τρελή εβδομάδα!!

Μια τρελή τρελή εβδομάδα
Η εβδομάδα που ολοκληρώνεται την Παρασκευή είχε να προσφέρει στους φιλάθλους μερικές αξέχαστες στιγμές. Το γκολ του Ελισέου, που κόντεψε να τρυπήσει τα δίχτυα της Άντερλεχτ, τη νίκη της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, που άργησε να κάνει την αρχή αλλά τώρα δεν έχει σταματημό, την ειρωνεία των Σκοτσέζων, τη «γκολάρα» του Μίκολι, αλλά και τον τραυματισμό του «δικού» μας Βασίλη Δανιήλ, που του στέρησε ένα ρεκόρ. Όλα αυτά τα ανακάλυψε στην ιστοσελίδα της UEFA και σας τα προσφέρει το www.sport-fm.gr.

Μερικοί περίμεναν να είναι ήδη διαλυμένη. Η Μάλαγα, όμως, παρά τη διοικητική κρίση του καλοκαιριού αποδεικνύει πως είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. Δυό εμφατικές νίκες, με τη Ζενίτ εντός και την Άντερλεχτ εκτός, έξι βαθμοί και κορυφή στη βαθμολογία του ομίλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτός που ξεχώρισε από τους Ισπανούς ήταν ο Ελιζέου, όχι τόσο για το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε κόντρα στην Άντερλεχτ, όσο για την απίστευτη δήλωση, όλο ειλικρίνεια, που έκανε μετά από αυτό. «Το μόνο που έκανα ήταν να σουτάρω με όση περισσότερη δύναμη είχα, ελπίζοντας πως η μπάλα θα πάει προς το τέρμα. Και αυτή πήγε…»

Μια άλλη ομάδα που έχει πετύχει δύο νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ. Οι Λευκορώσοι χρειάστηκε να περιμένουν 13 αγώνες για να πάρουν νίκη σε αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Το πέτυχαν με τη Λιλ, εκτός έδρας, την πρώτη αγωνιστική. Καλόμαθαν, φαίνεται και για αυτό «πάτησαν» και τη Μπάγερν Μονάχου, αυτή τη φορά στην έδρα τους. Για όποιον θεωρεί το 13 γρουσούζικο…

Γρουσούζης για τη Σπάρτα Μόσχας πρέπει να θεωρείται ο… «πανέξυπνος» δημοσιογράφος που ρώτησε τον τεχνικό της Σέλτικ, Σκοτ Μπράουν, αν οι παίκτες του προετοιμάζονται όπως ο Μελ Γκίμπσον στην ταινία «Braveheart». «Βέβαια… πριν από κάθε παιχνίδι φοράμε όλοι τα κιλτ μας και χορεύουμε», ήταν η απάντηση του Μπράουν. Την πιο ηχηρή απάντηση, πάντως, την έδωσε ένας Έλληνας. Σαμαρά τον λένε και η Σπάρτακ τον έμαθε καλά…

Όπως καλά έμαθε και ο Στέφανο Σορεντίνο να μην κάθεται μακριά από την εστία του όταν παίζει αντίπαλος του Φαμπρίτσιο Μίκολι. Γιατί αν βρισκόταν στη γραμμή του τέρματός του θα είχε μπλοκάρει το απίθανο, ψηλοκρεμαστό βολέ του βραχύσωμου επιθετικού της Παλέρμο από τα 40 μέτρα. Μπορεί να μην έσπασε ρεκόρ απόστασης, ήταν ωστόσο ένα εκπληκτικό γκολ.

Ρεκόρ δεν μπόρεσε να σπάσει ούτε ο Βασίλης Δανιήλ, που θα γινόταν ο γηραιότερος προπονητής που κάθισε σε πάγκο ομάδας της Σούπερ Λιγκ. Η πρόσληψή του από τη Σκόντα Ξάνθη του έδωσε το δικαίωμα να εργαστεί ξανά μετά το 1999 και την ευκαιρία να σπάσει το ρεκόρ. Ο 74χρονος κόουτς, όμως στάθηκε άτυχος αφού δέχτηκε το… σκληρό μαρκάρισμα του Ρικάρντο Ντάνι στη διάρκεια της προπόνησης και έσπασε τη λεκάνη του! Η διοίκηση της ομάδας υποχρεώθηκε να συμφωνήσει με τον Νίκο Κωστένογλου, αφού ο Δανιήλ, θα μείνει αναγκαστικά εκτός δράσης. Τώρα γιατί τον μάρκαρε σκληρά ο παίκτης του… κανείς δεν ξέρει. Μήπως γνώριζε την ενδεκάδα του επόμενου αγώνα;

Αυτός που κατάφερε να κάνει ρεκόρ είναι ο Γιούργκεν Λοκαντία (ο ποιος;;;) που έγινε ο πρώτος που πετυχαίνει χατ τρικ στο ντεμπούτο του στο Ολλανδικό πρωτάθλημα. Ο Λοκαντία είναι σχεδόν 19 ετών, ανήκει στην Αϊντχόφεν και σημείωσε τα τρία γκολ στο 6-0 της ομάδας του επί της… πανίσχυρης Φένλο!

Αυτές ήταν οι σημαντικότερες στιγμές την εβδομάδα που φεύγει. Σημαντικότερες μέχρι τις επόμενες, όπως είχε πει και ο μέγιστος Νίκος Γκάλης.

πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: