Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Calma, calma Cristiano, έρχεται ο Messi!!

O Μιχάλης Τσόχος γράφει στο «backstage» για το ματς που περιμένει όλος ο πλανήτης, αλλά και για τους δύο διαφορετικούς κόσμους που συγκρούονται μέσα από αυτό...
Calma, calma Cristiano, έρχεται ο Messi
Το ερώτημα θα είναι πάντα επίκαιρο και οι απαντήσεις θα είναι πάντα υποκειμενικές, όπως σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Μήπως άλλωστε απαντήθηκε ποτέ το ερώτημα Πελέ ή Μαραντόνα. Ο καθένας από εμάς το απάντησε φυσικά, εγώ για παράδειγμα είμαι από τις υπερβολικούς. «Είναι λάθος να συγκρίνουμε τον Πελέ με τον Ντιέγκο, τι σχέση έχουν; Ο Μαραντόνα ήταν παικταράς» υποστηρίζω πάντα στο σχετικό ερώτημα...
Στο Μέσι ή Κριστιάνο Ρονάλντο έχω επίσης απάντηση και πάει με το ρεύμα... «Ο Μέσι είναι άλλο πράγμα». Προσοχή όμως, θεωρώ τον Κριστιάνο αδικημένο. Ναι, δεν είναι φρόνιμο παιδί, ναι, δεν είναι οικογενειάρχης, ναι, αν τον ρωτήσεις «ποια είναι η σύντροφός σου σήμερα;», πιθανότατα θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να σου απαντήσει. Ναι, είναι παιδί των διαφημίσεων, προφανώς θέλει πολύ χρόνο να φτιάξει το μαλλί πριν μπει να παίξει και κάνει ένα σωρό ακόμη βεντετισμούς που τους περισσότερους (μας) ενοχλούν.
Ας τα αφήσουμε όμως αυτά στην απ' έξω γιατί εδώ μιλάμε για ποδόσφαιρο και αυτά που κάνει εντός του γηπέδου ο Κριστιάνο, σχεδόν δεν τα έχει κάνει άλλος κανείς στην Ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, της ομάδας δηλαδή από την οποία έχουν περάσει τα μεγαλύτερα αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου ever.
Kαι ποιος δεν έχει φορέσει αυτή τη φανέλα; Κι' όμως ο Κριστιάνο όταν κάποια στιγμή θα φύγει πιθανότατα θα τους έχει ξεπεράσει όλους. Ε, αυτό δεν γίνεται με το καλό χτένισμα και τον πολύ ζελέ, ούτε με τις διαφημίσεις, ούτε με την βοήθεια των media. Ο άνθρωπος είναι σταρ, βεντέτα και ότι άλλο θέλετε πείτε, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί εντός των τεσσάρων γραμμών κάνει πράγματα που ελάχιστοι έχουν κάνει.
Ναι το δέχομαι ότι είναι λίγο άτυχος γιατί έπεσε πάνω στο φαινόμενο Μέσι, αλλά αυτός είναι ένα φαινόμενο, που όμοιό του θα πρέπει να πάμε πολλά χρόνια πίσω για να βρούμε. Τεράστιοι παίκτες και ο Ζιντάν και ο Βραζιλιάνος Ρονάλντο και ο Ραούλ και πολλοί άλλοι τα τελευταία χρόνια, αλλά ο Μέσι είναι ένα φαινόμενο που στην ζυγαριά μπορείς να τον βάλεις μόνο με μύθους του τύπου Μαραντόνα.
Προσωπικά πιστεύω ότι όταν ο Μέσι θα τελειώσει την καριέρα του και έχουμε μπροστά μας πάρα πολλά χρόνια για να συμβεί αυτό, δεν θα μπαίνει στην ζυγαριά. Θα είναι αυτός και μετά όλοι οι άλλοι. Ο Μαραντόνα, ο Πελέ, ο Κρόιφ, ο Πλατινί και όποιος άλλος θέλετε. Ο Κριστιάνο λοιπόν έπεσε πάνω σε αυτόν το Μέσι και δεν έγινε, έστω κορυφαίος της εποχής. Μην έχετε αμφιβολία όμως. Τα κατορθώματά του είναι τέτοια που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι. Και είναι κατορθώματα που βασίζονται στα ποδοσφαιρικά προσόντα του...
Τους δύο τους θα έχουμε την δυνατότητα να τους δούμε για μία ακόμη φορά στο ματς που κάθε χρόνο περιμένει όλος ο πλανήτης. Την Κυριακή το βράδυ (ΟΤΕ ΤV) θα μάθουμε αν το “calma, calma” του Κριστιάνο θα γίνει συνήθεια που έγινε λατρεία για τους απανταχού φίλους της Ρεάλ, ή αν ο Μέσι θα στέλνει φιλιά στη μαμά που θα καμαρώνει τον γιόκα της από τις κερκίδες του Καμπ Νου.
Είπαμε δεν συγκρούονται μόνο δύο διαφορετικοί κόσμοι, αλλά και δύο τελείως διαφορετικοί χαρακτήρες.


πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: