Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

«Μπρα ντε φερ» κορυφής και ντέρμπι στο Μιλάνο!!

«Μπρα ντε φερ» κορυφής και ντέρμπι στο Μιλάνο
Κόντρες κορυφής στη Serie A για Νάπολι και Γιουβέντους, που οδηγούν μέχρι τώρα την κούρσα. Στην 7η στροφή του πρωταθλήματος οι «μπιανκονέρι» φιλοξενούνται από τη Σιένα, τη στιγμή που οι «παρτενοπέι», μετά το στραπάτσο του Europa League (ήττα 3-0 από Αϊντχόφεν) υποδέχονται την Ουντινέζε η οποία προέρχεται από μεγάλο διπλό στο «Άνφιλντ» επί της Λίβερπουλ. Όλα αυτά τη στιγμή που το παραδοσιακά μεγάλο ματς γίνεται στο «Σαν Σίρο» και δεν είναι άλλο από το σούπερ ντέρμπι Μίλαν-Ίντερ.

Σε άλλες εποχές, αυτό το παιχνίδι θα έδινε προβάδισμα τίτλου, όμως οι τυπικά γηπεδούχοι «ροσονέρι» προσπαθούν να βρουν ακόμη τα βήματά τους, καθώς έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία. Μια νίκη επί της άσπονδης συμπολίτισσας, θα τους ανεβάσει την ψυχολογία αλλά και στη βαθμολογία. Ο Αλέγκρι, που είδε την ομάδα του μεσοβδόμαδα να επικρατεί 3-2 της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Πάτο, με την απουσία του οποίου όμως, μάλλον έχει μάθει ήδη να ζει. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Ίντερ βρίσκεται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ενώ ενδέχεται στο ντέρμπι να επιστρέψει ο Κίβου. Εκτός σίγουρα θα μείνει ο Σνάιντερ.

Η Γιουβέντους χωρίς τον Κόντε στον πάγκο της (επιστρέφει τελικά στις 9/12, αφού μειώθηκε η ποινή του) και τους Μπονούτσι, Πέπε στην ενδεκάδα της ψάχνει τη νίκη και μόνο αυτή στην έδρα της Σιένα. Άλλωστε, θέλει να συνεχίσει και το απίστευτο σερί της που τη θέλει να μην έχει ηττηθεί στα τελευταία 45 ματς της Serie A. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από εντός έδρας ήττα από τη Λάτσιο και γνωρίζουν εκ των προτέρων πόσο δύσκολο έργο έχουν απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ιταλική ομάδα.

Στη Νάπολι προσπαθούν να συνέλθουν από την απίστευτη «σφαλιάρα» από την Αϊντχόφεν, από την οποία έχασε 3-0 για το Europa League. Μοναδική σημαντική απουσία είναι εκείνη του Καναβάρο, όμως το έργο των «παρτενοπέι» δυσκολεύει το γεγονός ότι απέναντί τους θα βρουν μια ομάδα που προέρχεται από το σπουδαίο 3-2 επί της Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ» και θέλει μετά την Ευρώπη, μια μεγάλη νίκη και στο πρωτάθλημα.

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 6/10

Κιέβο-Σαμπντόρια (19:00)
Τζένοα-Παλέρμο (21:45)

Κυριακή, 7/10

Ρόμα-Αταλάντα (13:30)
Κατάνια-Πάρμα (16:00)
Φιορεντίνα-Μπολόνια
Πεσκάρα-Λάτσιο
Σιένα-Γιουβέντους
Τορίνο-Κάλιαρι
Μίλαν-Ίντερ (21:45)
Νάπολι-Ουντινέζε

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο, 20/10

Γιουβέντους-Νάπολι (19:00)
Λάτσιο-Μίλαν (21:45)

Κυριακή, 21/10 (16:00)

Κάλιαρι-Μπολόνια (13:30)
Αταλάντα-Σιένα
Κιέβο-Φιορεντίνα
Ίντερ-Κατάνια
Παλέρμο-Τορίνο
Πάρμα-Σαμπντόρια
Ουντινέζε-Πεσκάρα
Τζένοα-Ρόμα



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: