Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Ματς υψηλού κινδύνου στην Πεσκάρα!!

Ματς υψηλού κινδύνου στην Πεσκάρα
Μεγάλη ανησυχία στις αστυνομικές δυνάμεις της Ιταλίας προκαλεί η αναμέτρηση της Κυριακής ανάμεσα στην Πεσκάρα και τη Λάτσιο. Αιτία η χρόνια κόντρα ανάμεσα στους οπαδούς των δύο ομάδων. Για το «φόβο των Ιουδαίων», ο αντιδήμαρχος της Πεσκάρα, υπεύθυνος για τις μεταφορές, ανακοίνωσε πως θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το γήπεδο, ενώ οι άνθρωποι της Λάτσιο έχουν ζητήσει ανεπίσημα έκτακτα μέτρα, τη στιγμή που οι οπαδοί των δύο ομάδων προετοιμάζονται πυρετωδώς για το παιχνίδι.

Διαβάζοντας κανείς το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής του Καμπιονάτο, θα ξεχώριζε ως πιο «επικίνδυνο», για επεισόδια, παιχνίδι, το ντέρμπι του Μιλάνου, ανάμεσα στη Μίλαν και την Ίντερ. Παραδόξως, όμως, η ηγεσία της αστυνομίας της Ιταλίας, «φοβάται» ιδιαίτερα την αναμέτρηση της Πεσκάρα με τη Λάτσιο. Αιτία, η χρόνια κόντρα που έχουν οι οπαδοί των δύο ομάδων.

Οι οπαδοί της Πεσκάρα σε ανακοίνωσή τους καλούν τους παίκτες να συναισθανθούν τη σημασία που έχει για αυτούς το ματς κόντρα στη Λάτσιο, ενώ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «μια αναμονή 20 χρόνων τελείωσε. Το παιχνίδι της χρονιάς έφτασε!»

Είναι χαρακτηριστικό πως έχουν ήδη κυκλοφορήσει στους δρόμους της Πεσκάρα αφίσες που προσκαλούν τον κόσμο στο γήπεδο, οι οποίες είναι χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί. Στις αφίσες αυτές φαίνεται ένας κυνηγός να πυροβολεί έναν αετό - το σύμβολο της Λάτσιο - με την επιγραφή «άνοιξε η κυνηγετική περίοδος» και την ημερομηνία του αγώνα.

Ο αντιδήμαρχος της πόλης, υπεύθυνος μεταφορών και συγκοινωνιών, Μπερναρντίνο Φιορίλι, ανακοίνωσε πως οι δρόμοι γύρω από το γήπεδο θα τεθούν εκτός κυκλοφορίας από το πρωί της Κυριακής, εκτός από τη λωρίδα έκτακτης ανάγκης που θα παραμείνει ανοικτή για τα νοσοκομειακά. «Γνωρίζοντας την αντιπαλότητα των οπαδών των δύο ομάδων, θεωρώ πως το παιχνίδι της Κυριακής είναι υψηλού κινδύνου. Για το λόγο αυτό πρέπει να παρθούν ανάλογες αποφάσεις», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο αντιδήμαρχος.

Πληροφορίες από την Ιταλία θέλουν τη Λάτσιο να έχει ζητήσει έκτακτα μέτρα ασφαλείας, τόσο για την αποστολή όσο και για τους λίγους οπαδούς που θα βρεθούν στο γήπεδο. Αυτό, ωστόσο, δεν επιβεβαιώνεται από τη Ρώμη.

Όπως και να έχει, το παιχνίδι Πεσκάρα - Λάτσιο αναμένεται με ενδιαφέρον, άσχετα αν αγωνιστικά δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «ελκυστικό».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: