Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

"Να έχουμε μια ήρεμη χρονιά"

Ο Νούνο Κοέλιο ανήκει σε μια πολύ μικρή λίστα παικτών, που έχουν φορέσει την φανέλα και της Μπενφίκα και της Πόρτο. Ο Πορτογάλος μέσος του Αρη έδωσε συνέντευξη και μίλησε για την εμπειρία που είχε από τις δύο μεγάλες ομάδες της χώρας του, για την συνύπαρξή του με τον Αντρέ Βίλας Μπόας και τον Ζόρζε Κόστα, αλλά και για τον Αρη.
"Να έχουμε μια ήρεμη χρονιά"
Η συνέντευξη του Νούνο Κοέλιο στο σάιτ “vavel.com”:
Αισθάνεσαι προνομιούχος; Ανήκεις σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ παικτών που έχουν αγωνιστεί στην Μπενφίκα και την Πόρτο…
Είναι κάτι πολύ καλό για μένα, δεν έχουν όλοι οι επαγγελματίες την ευκαιρία που είχα εγώ, να παίξω στις δύο μεγαλύτερες ομάδες της Πορτογαλίας. Είναι μεγάλη μου τιμή.
Η Μπενφίκα είναι η μεγαλύτερη ομάδα στην Πορτογαλία, η Πόρτο όμως τώρα κερδίζει τίτλους. Μπορείς να συγκρίνεις τις δύο ομάδες;
Η Μπενφίκα είναι η ομάδα με τους περισσότερους τίτλους, αλλά τώρα είναι η ώρα της Πόρτο. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για δύο ομάδες που είναι εξαιρετικά οργανωμένες, οι πιο δυνατές στην Πορτογαλία, καθώς η Σπόρτιγκ έχει πέσει λίγο από το υψηλό επίπεδο.
Αγωνίστηκες στην Πορτιμονένσε, η ομάδα συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής το 2014. Πως ήταν η εμπειρία σου εκεί;
Η Πορτιμονένσε είναι η ομάδα στην οποία σκόραρα αρκετά, με βοήθησε να ωριμάσω σαν ποδοσφαιριστής. Έχω αφήσει πολλούς φίλους εκεί και ελπίζω μια μέρα να γυρίσω. Είναι πολύ καλοί οι άνθρωποι. Είναι ευχαρίστηση να είμαι μέλος αυτών των 100 ετών.
Ποια είναι η καλύτερη στιγμή σου σαν ποδοσφαιριστής;
Μπορώ να θυμηθώ πολλούς, αλλά θα πω τρεις. Το ντεμπούτο μου στην πρώτη ομάδα της Κοβίλια στα 16 μου χρόνια και την παρουσία μου στην Εθνική Νέων και την Εθνική Ελπίδων.
Είναι διαφορετικό το ελληνικό από το πορτογαλικό ποδόσφαιρο;
Υπάρχει διαφορά, κυρίως σε ότι αφορά τον ρυθμό στα παιχνίδια, που είναι πιο υψηλός στην Πορτογαλία και παίζεται πολύ πιο άμεσο ποδόσφαιρο.
Ποιος συμπαίκτης σου σε έχει εντυπωσιάσει περισσότερο;
Σαν ποιότητα ποδοσφαιρική ο Πάμπλο Αϊμάρ, αλλά και ο Μανουέλ Φερνάντες που τώρα παίζει στη Μπεσίκτας.
Έχεις συνεργαστεί με προπονητές όπως ο Ζόρζε Χέσους, Ζόρζε Κόστα, Ντομίνγκος, Ουλίσες Μοράις. Ποιος ήταν ο πιο σημαντικός στην καριέρα σου;
Όλοι υπήρξαν σημαντικοί για μένα, αλλά θα πρέπει να ξεχωρίσω τον Αντρέ Βίλας Μπόας και τον Ζόρζε Κόστα. Και οι δύο είναι εξαιρετικοί προπονητές, αλλά έχουν ποιότητα και σαν άνθρωποι.
Παίζεις στην Ελλάδα, όπως ο συμπατριώτης σου Ζέκα και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα. Υπάρχουν γενικώς πολλοί Πορτογάλοι που παίζουν στο εξωτερικό. Ποια είναι η γνώμη σου για την συνεχόμενη εξαγωγή Πορτογάλων σε άλλα πρωταθλήματα;
Στην Πορτογαλία η οικονομική κατάσταση έχει μειώσει τις αμοιβές και οι παίκτες αναζητούν λύσεις εκτός της χώρας, γιατί οι μεγάλες ομάδες δεν ποντάρουν πολλά στο εγχώριο προϊόν. Είναι μια πραγματικότητα, πολλοί από τους Πορτογάλους παίκτες αναζητούν την τύχη τους στο εξωτερικό.
Οι αμυντικές του ικανότητες είναι φανερές, θα αισθανόσουν άνετα να παίξεις κεντρικός αμυντικός;
Είναι περίεργη θέση για μένα, έχω παίξει και έχω προπονηθεί σε αυτή τη θέση. Αν χρειαστεί, θα το κάνω χωρίς προβλήματα.
Σου ευχόμαστε καλή χρονιά φέτος, ποιος είναι ο στόχος σου με τον Άρη;
Θέλω να παίξω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια σε αυτή την εξαιρετική ομάδα, τον Άρη Θεσσαλονίκης! Συλλογικά θέλουμε να έχουμε μια ήρεμη χρονιά, είμαστε μια νέα ομάδα.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: