Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

«Να γίνει το πάθημα, μάθημα»

«Να γίνει το πάθημα, μάθημα»
Νηφάλιος, παρά τη βαριά ήττα που υπέστη η ομάδα του, παρουσιάστηκε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα με την Αϊντχόφεν ο Βάλτερ Ματζάρι. Ο προπονητής της Νάπολι παραδέχτηκε πως πρώτος στόχος της ομάδας του είναι το πρωτάθλημα και συνεπώς οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις περνούν σε δεύτερη μοίρα, τόνισε ωστόσο πως η ήττα αυτή μπορεί να αποτελέσει ένα καλό μάθημα στους νεαρούς παίκτες του.

Το είχε παραδεχτεί από την αρχή του Γιουρόπα Λιγκ ο Βάλτερ Ματζάρι. Η διοργάνωση είναι σημαντική, αλλά στόχος της Νάπολι είναι το πρωτάθλημα. Για το λόγο αυτό οι επιλογές του θα ήταν οι ανάλογες και θα χρησιμοποιούσε κυρίως νεαρούς παίκτες, ξεκουράζοντας τους βασικούς.

Κάτι τέτοιο έκανε και στην Ολλανδία, με συνέπεια να υποστεί βαριά ήττα από την Αϊντχόφεν με 3-0. Η ήττα αυτή, όμως, δεν είναι καταστροφή για τον Ματζάρι, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις που ακολούθησαν τον αγώνα.

«Η ήττα αυτή είναι αποτέλεσμα συνειδητών επιλογών. Πέρσι χάσαμε πάνω από 10 βαθμούς στο πρωτάθλημα, ρίχνοντας το βάρος μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Φέτος μαζί με τη διοίκηση αποφασίσαμε να στοχεύσουμε στο Καμπιονάτο και να κοιτάξουμε να έχουμε λιγότερες απώλειες εκεί. Από τη στιγμή που δεν έχω 22 παίκτες παγκόσμιας κλάσης, πρέπει να επιλέγω πότε θα αγωνίζονται οι βασικοί. Και έχω επιλέξει να παίζουν στο πρωτάθλημα, παίρνοντας το ρίσκο να κάνουμε εμφανίσεις όπως αυτή με τους Ολλανδούς.»

Οι νέοι που έπαιξαν, όμως, δεν στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. «Με την ΑΙΚ στη Νάπολη τα πήγαν περίφημα, με την Αϊντχόφεν στην Ολλανδία ήταν τραγικοί. Ελπίζω στο επόμενο ματς να παρουσιαστούν βελτιωμένοι. Αυτή η ήττα θα βοηθήσει τους πάντες να ωριμάσουν και να καταλάβουν πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος για την καταξίωση», ήταν το σχόλιο του Ματζάρι.



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: