Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Έχει δίπλωμα προπονητή ο Κάκος;

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινάει από την αυτοκτονία του Λεωνίδα Τζάνη και καταλήγει στην άδικη ποινή που επιβλήθηκε στον Γιώργο Δώνη. Ενδιάμεσα αποθεώνει κι αυτός τον Ολυμπιακό για το μεγαλειώδες 1-3 στο "Έμιρεϊτς" και παρομοιάζει το 1-1 του Παναθηναϊκού κόντρα στην Τότεναμ, με το έπος του Γουέμπλεϊ.
Έχει δίπλωμα προπονητή ο Κάκος;
Το ποδόσφαιρο είναι σε κρίση. Ο αθλητικός Τύπος μαζί με όλα τα ΜΜΕ είναι σε κρίση. Η Οικονομία σε κατάρρευση. Η χώρα σε χρεοκοπία.
Το ότι έγινε η αρχή με αυτοκτονίες πολιτικών και δη μάλιστα του ΠΑΣΟΚ, είναι ένα ζήτημα για σοβαρό προβληματισμό. Όπως έγραψε ο "πιτσιρίκος", ότι στελέχη του ΠΑΣΟΚ ανησυχούν γιατί μια ενδεχόμενη αυτοκτονία εν ενεργεία βουλευτή του ΠΑΣΟΚ θα περάσει στην κοινωνία το μήνυμα, πως δεν υπάρχουν άλλα λεφτά για φάγωμα και θα οδηγήσει τη χώρα στην καταστροφή.
Ας μην μεμψιμοιρούμε όμως. Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και το κυριότερο δεν χάνει την αισιοδοξία της. Ούτε την αντικειμενικότητά της. Ας ένας προς ένας τα παραδείγματα, εν συντομία.
Σε ποια χώρα του κόσμου μια ομάδα τρώει τρία γκολ και απαξάπαντες (διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές, δημοσιογράφοι) πανηγυρίζουν επί δύο 24ωρα; Πως του διέφυγε αυτουνού του Μιχαλολιάκου να δώσει εντολή να φωταγωγηθεί ο Πειραιάς, για να τιμηθεί το γιγαντιαίο 1-3 του Ολυμπιακού με την Άρσεναλ; Προφανώς, επειδή δεν είναι βεριτάμπλ Πειραιώτης, αλλά εκ μεταγραφής από την Κυψέλη. Αλλά τουλάχιστον πιο κοντός από τον Φασούλα. Ξεφύγαμε όμως. Με ένα ματς ο Σιόβας έγινε Στολτίδης και με ένα ημίχρονο (σχετικά λέω εγώ) καλής απόδοσης, ο Ζαρντίμ προπονηταράς.
Κι αν πανηγυρίζουν οι Ολυμπιακοί που χάσανε, ο Καμίνης ο Δήμαρχος Αθηνών, οφείλει να καλέσει Αλαφούζο, Φερέιρα και ποδοσφαιριστές, για να τους δώσει τα κλειδιά της πόλης για το 1-1 με την Τότεναμ. Έτσι πάει. Όταν χάνεις από τον Πανθρακικό και μένεις στην ισοπαλία μέσα στο ΟΑΚΑ με Γιάννενα και Αστέρα Τρίπολης, το 1-1 με την Τότεναμ, ισούται με δεύτερο Γουέμπλεϊ.
Μέτα "τα καλύτερα έρχονται" του Μαρινάκη, ζήλεψε ο Αλαφούζος και δήλωσε: "έγινε η αρχή για τα κάτι καλύτερο". Κατά τα άλλα, τη Πέμπτη το βράδυ στο ΟΑΚΑ, έγινε με επιτυχία το Νο2 πείραμα μετά από αυτό της Φιλαδέλφειας αλλά από την ανάποδη. Ο χρόνος γύρισε πίσω. Κατά οκτώ μόλις χρόνια, αλλά γύρισε. Ο Γιούρκας, επέστρεψε στο 2004. Έγινε ξανά ο παικταράς του Γιούρο. Όπως ο Σιόβας σ' ένα ματς έγινε Στολτίδης, έτσι και ο Γιούρκας μ' ένας ματς από 31 χρονών που είναι, έγινε και πάλι 28.
Στον ΠΑΟΚ δεν έπαιξαν μεσοβδόμαδα. Ακόμα όμως δεν μπορεί να καταλαγιάσει η οργή και η αγανάκτηση για τον Τάσο Κάκο. Δίκαια τον αποκάλεσε κομπλεξικό ο "καλύτερος νέος Έλληνας προπονητή" που ακούει στο όνομα Γιώργος Δωνής. Τι του έκανε ο "εξαιρετικός Έλληνας τεχνικός" για να τον τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί στο φύλλο αγώνος; Επειδή τον είπε μαλάκα; Επειδή αρπάχτηκε μαζί του (κι αποβλήθηκε) στο 99' όταν η ομάδα του κέρδιζε 4-1; Και επειδή στη συνέχεια πλακώθηκε μαζί του στη φυσούνα; Κι όλα αυτά τα συμφραζόμενα γιατί οι εξαίρετοι συνάδελφοι από την Θεσσαλονίκη δεν είχαν κανένα λόγο να αναπαράγουν τα γραφόμενα του Κάκου στο φύλλο αγώνος.
Από που κι ως που όλα αυτά να δικαιολογούν την ποινή του ενός μήνα αποκλεισμού, του Γιώργου Δώνη; Εύλογα λοιπόν ο Γιώργος Δώνης τον αποκάλεσε κομπλεξικό. Ενώ ο ίδιος ούτε από κανένα κόμπλεξ διακατέχεται, ούτε από μανία καταδιώξεως. Η συμπεριφορά ήταν 100% φυσιολογική. Νορμάλ. Έχει σώας στας φρένας. Εκατό γιατροί να τον εξετάσουν και οι εκατό την ίδια διάγνωση θα βγάλουν.
Εύλογες και οι αντιδράσεις στην Θεσσαλονίκη. Και είναι απορίας άξιον πως ο εν αργεία αλλά πάντα Περιφερειάρχης Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, δεν κατέβασε τον κόσμο στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί. Κατά του κράτους των Αθηνών, αλλά και της Κέρκυρας που έλκει την καταγωγή Γιουλ Μπρίνερ της ελληνικής διαιτησίας. Και στο φινάλε ποιος είναι ο Κάκος που θέλει να αναμετρηθεί μ' έναν Γιώργο Δώνη και γίνει ίσα και όμοια; Έχει δίπλωμα προπονητή;
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: