Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει στο blog του για την συνταγή που έδειξε στον Ολυμπιακό η Λεβερκούζεν για νίκη επί της Σάλκε.
Δεν θα μπορούσε να ευχηθεί στον εαυτό του να βρει καλύτερη στιγμή, μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Ολυμπιακός για να επισκεφθεί την "Veltins Arena" για μια παρτίδα ποδόσφαιρο απέναντι στην Σάλκε. Οχι, φυσικά όχι, τούτο δεν σημαίνει ότι ξαφνικά η δουλειά που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός απέναντι στην δεύτερη - σήμερα - ομάδα του γερμανικού πρωταθλήματος έγινε εύκολη. Θα ήταν, το λιγότερο, αστείος ο ισχυρισμός.

Θα ήταν σφάλμα ολέθριο για τον Ολυμπιακό να ταξιδέψει με τη συνείδηση ότι έχει απέναντι μια ομάδα "του χεριού του" και να γεννήσει στο μυαλό του τον συνειρμό ότι δεν απαιτείται υπέρβαση για να φτάσει - ειδικά σε αυτή - στη νίκη. Αν όμως υπήρξε μέχρι σήμερα στη σεζόν μια στιγμή αδυναμίας των Γερμανών, αυτή είναι η τωρινή. Οχι επειδή η Σάλκε ζει 8 βαθμούς μακριά από την κορυφή και αρχίζει να κλονίζεται το όνειρο για την κατάκτηση της "Σαλατιέρας", αλλά κυρίως διότι το περασμένο Σάββατο η Μπάγερ Λεβερκούζεν έκανε στον Ολυμπιακό διπλό δώρο: του έδειξε με τον τρόπο του παιχνιδιού της πώς γίνεται να αποσυντονίσει κανείς τη Σάλκε και να δημιουργήσει στιγμές για γκολ και συγχρόνως έβαλε πολύ εκνευρισμό στην πλευρά της αντιπάλου των Ερυθρόλευκων.
Αρκούσε να δει κανείς τις στιγμές που ακολούθησαν την αντικατάσταση του Φαρφάν στον πάγκο της Σάλκε. Ενας ερασιτεχνικού επιπέδου τσαμπουκάς ανάμεσα στον Περουβιανό και τον Χουμπ Στέφενς, ο οποίος τον έστειλε με τις φωνές του στα αποδυτήρια, τα οποία εκ των υστέρων επισκέφτηκε για να βάλει τις πιο άγριες, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, φωνές που έχει βάλει έως σήμερα στη σεζόν.
Το dvd του αγώνα του περασμένου Σαββάτου στην "BayArena" είναι πολύτιμος μπούσουλας στα χέρια του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Ο τρόπος που έστησε ο Σάμι Χίπια τη Λεβερκούζεν, αλλά και οι επιλογές που έκανε στη διαχείριση του 1-0 η γηπεδούχος δημιούργησαν ένα πολύ ενδιαφέρον παράδειγμα στον Ολυμπιακό για τον δικό του τρόπο. Η Σάλκε δεν είχε και δεν βρήκε ποτέ απάντηση στην επιθετική άμυνα της Λεβερκούζεν, η οποία είχε τις μπαταρίες για να βγάλει, σε διάρκεια, πίεση στη μπάλα και να παραμείνει απλωμένη στο τερέν δίχως να μαζευτεί ποτέ στο τελευταίο, δικό της, τρίτο του γηπέδου. Η φάση του 67', από την οποία ήρθε το δεύτερο γκολ της Λεβερκούζεν, χάρη στην πίεση στο κέντρο, που έφερε το λάθος του Φουξ, το οποίο οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν χάρη στο πολύ καλό transition play είναι μια φάση - όνειρο για τον Ολυμπιακό, ένα high light που απαντά στην "πώς γίνεται να νικήσεις στο Γκεζελκίρχεν;" ερώτηση.
Φυσικά η στιγμή της Σάλκε γεννά κι έναν κίνδυνο για την ομάδα του Ζαρντίμ. Αφενός επειδή όσο περισσότερο χωνεύει ότι η φετινή Μπάγερν δεν παλεύεται στην Μπουντεσλίγκα τόσο η Σάλκε θα γίνεται περισσότερο εμμονική με το Champions League και αφετέρου διότι η γερμανική είναι μια πολύ ποιοτική ομάδα, ικανή να μεταμορφωθεί, μετά το χαστούκι, σε διάστημα 4 ημερών στο σύνολο που θαυμάζουμε φέτος στο πρωτάθλημα και στην Ευρώπη.
Είναι πολύ δύσκολη η δουλειά που έχει μπροστά του ο Ολυμπιακός, στον "τελικό" της Τετάρτης. Η νίκη απαιτεί υπέρβαση. Η στιγμή των Γερμανών πάντως του δημιούργησε μια ευνοϊκή συνθήκη. Η συνταγή υπάρχει, κι ο Ολυμπιακός έχει τα συστατικά για να την ακολουθήσει.



πηγή: gazzetta.gr