Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τσιρίλο: "Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν τον Σαββίδη"

Ο Μπρούνο Τσιρίλο επέστρεψε στην Τούμπα για να δει τον ΠΑΟΚ και φυσικά δεν απέφυγε τις ερωτήσεις για την ομάδα και το μέλλον της. Ο Ιταλός αναφέρθηκε φυσικά και στην εποχή Σαββίδη που έχει ξεκινήσει πλέον στον δικέφαλο του Βορρά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στα "Σπορ του Βορρά":


-Εξι μήνες μακριά από τον ΠΑΟΚ ήταν πολλοί για σένα και ήθελες να δεις την ομάδα από κοντά; «(γέλια). Δεν είχα δει την ομάδα από κοντά από τότε που έφυγα όταν τελείωσε το συμβόλαιο μου. Χάρηκα που είδα πολλούς φίλους με τους οποίους ζήσαμε πολλά τα τρία χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ. Παρακολούθησα το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό μαζί με τον Ζήση Βρύζα, αλλά παρότι χάρηκα που είδα τόσους φίλους, δεν μπορώ να πω και το ίδιο για το αποτέλεσμα και την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ».
-Είπες κάτι ιδιαίτερο με τον Ζήση Βρύζα; «Μιλήσαμε για διάφορα πράγματα, και προσωπικά, αλλά και για το ματς και για τον ΠΑΟΚ. Χαίρομαι που βλέπω τον ΠΑΟΚ να συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και μετά την ανανέωση που γίνεται στο ρόστερ. Ευχήθηκα στον Βρύζα να συνεχίσει η ομάδα την καλή της φετινή πορεία και να κρατήσει τουλάχιστον τη 2η θέση που βρίσκεται. Είναι σημαντικό να μπορέσει να παίξει ο ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι σημαντικό να συνεχίσει η ομάδα να βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του ελληνικού πρωταθλήματος για να μπορέσει κάποια στιγμή να φτάσει και στην κορυφή».
-Όταν έφυγες από τον ΠΑΟΚ είχες να παίρνεις κάποια χρήματα όπως πολλοί παίκτες. «Γι' αυτό το θέμα δε θα ήθελα να πω πολλά πράγματα. Όλα είναι τακτοποιημένα, αλλά δεν πρόκειται να δημιουργούνταν και πρόβλημα με μένα. Με πείραξε που κάποιοι έλεγαν το περασμένο καλοκαίρι ότι μπορεί ο Τσιρίλο να δημιουργήσει πρόβλημα στον ΠΑΟΚ και να μην μπορέσει η ομάδα να παίξει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πραγματικά ήμουν στεναχωρημένος γιατί δεν ήταν αλήθεια αυτά τα πράγματα. Ποτέ δεν ήθελα να κάνω κακό στον ΠΑΟΚ και όλα τακτοποιήθηκαν».
-Γνωρίζεις ότι τα οικονομικά δεδομένα του ΠΑΟΚ αλλάζουν τους τελευταίους μήνες μετά την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στην ομάδα; Πλέον, δεν υπάρχουν καθυστερήσεις στις πληρωμές κτλ. «Ξέρω ότι ήρθε ο νέος μεγαλομέτοχος στον ΠΑΟΚ από τη Ρωσία και ότι είναι πολύ ισχυρός θέλοντας να κάνει την ομάδα ακόμη πιο δυνατή. Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν έναν τέτοιον άνθρωπο, για να μπορέσει να κάνει το κάτι παραπάνω. Στα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα ήταν μονίμως κοντά στην κορυφή και με έναν ισχυρό οικονομικό παράγοντα μπορεί να πετύχει πολύ σπουδαία πράγματα. Εγώ είμαι χαρούμενος για τα τρία χρόνια που έζησα στον ΠΑΟΚ και θεωρώ ότι κάναμε σπουδαία πράγματα για να βρίσκεται η ομάδα ψηλά».
-Τι εξήγηση δίνεις εσύ για την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ από τον Παναθηναϊκό; «Προσωπικά δε θεωρώ ότι ο ΠΑΟΚ ήταν τόσο κακός όσο λένε διάφοροι. Είδα μία ομάδα που κατέβηκε στην Αθήνα με καλή νοοτροπία για να κερδίσει, έπαιξε αρκετά καλά στο πρώτο ημίχρονο έχοντας και κάποιες καλές ευκαιρίες, αλλά από την άλλη ο Παναθηναϊκός, που είναι επίσης μεγάλη ομάδα, έκανε το κάτι παραπάνω στο δεύτερο ημίχρονο και γι' αυτό κέρδισε. Επίσης, ο Παναθηναϊκός είχε και την αλλαγή προπονητή. Και όταν αλλάζει ο κόουτς, όλοι οι παίκτες δίνουν πάνω από 100%. Ετσι στον Παναθηναϊκό όλοι έδωσαν το κάτι παραπάνω και γι' αυτό τελικά κέρδισαν».
-Δε θεωρείς δηλαδή ότι η εικόνα του ΠΑΟΚ ήταν κακή; «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν ένα ντέρμπι. Εγώ είδα ότι ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και να κάνει το παιχνίδι του. Έπειτα είναι ότι χρησιμοποιεί φέτος περισσότερα νέα παιδιά. Η φιλοσοφία που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και η επένδυση σε 3-4 νέους παίκτες είναι παράδειγμα προς μίμηση για πολλές ομάδες. Και έτσι πρέπει να συνεχίσει. Γι' αυτό λέω ότι είδα θετικά πράγματα στον ΠΑΟΚ. Και μην ξεχνάμε, επίσης, ότι όλοι έλεγαν πως ο Παναθηναϊκός έκανε το καλύτερο του παιχνίδι τη φετινή σεζόν. Οι παίκτες του ήθελαν να αποδείξουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Αν παίζει έτσι ο Παναθηναϊκός θα μπει ξανά στη διεκδίκηση της 2ης θέσης. Είναι μεγάλη ομάδα και έχει καλούς παίκτες. Αλλά και ο ΠΑΟΚ, από την πλευρά του, σίγουρα μπορεί να κρατήσει τη 2η θέση. Πρέπει να συνεχίσει να βελτιώνεται και δεν πρέπει να μείνει στην ήττα από τον Παναθηναϊκό. Πρέπει να κοιτάξει το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό. Εκεί οφείλει να στρέψει όλη την προσοχή του και να προσηλωθεί. Και ξέρω καλά τι σημαίνει αυτό το ματς με τον Ολυμπιακό για τον ΠΑΟΚ. Μακάρι να είναι όπως πρέπει για να κερδίσει».
-Θα ήθελες να είσαι παρών στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό; «Θέλει και ερώτημα; Αυτά τα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα είναι κάτι το φοβερό. Εκπληκτικές εμπειρίες... Ελπίζω ότι ο ΠΑΟΚ θα παίξει όπως πρέπει για να κερδίσει και να δώσει χαρά στον κόσμο του".   Τέλος, ο Ιταλός αμυντικός σχολίασε τις επιδόσεις του Αθανασιάδη στο σκοράρισμα, τον οποίο χαστούκιζε τα δύο προηγούμενα χρόνια κάθε φορά που έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα: "Αν ήμουν φέτος στον ΠΑΟΚ με τόσο γκολ που έχει βάλει ο Κλάους θα τον είχα στείλει στο... νοσοκομείο. Συνεχίζει να βελτιώνεται και μπορεί κάποια στιγμή να παίξει στο εξωτερικό, γιατί όχι και στο καμπιονάτο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: