Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απόλλων… με φόρα!!

Απόλλων… με φόρα!
Με 3/3 στα τρία τελευταία ματς, ο Απόλλωνας Πάτρας επικράτησε του Άρη με 64-53 στο κλειστό της Περιβόλας, έχοντας ως σημείο αναφοράς την πολύ καλή του άμυνα.

Η ομάδα του Νίκου Βετούλα δεν έχασε το προβάδισμά της από την δεύτερη περίοδο και μετά, υποχρεώνοντας τους Θεσσαλονικείς να σουτάρουν υπό κακές προϋποθέσεις (44% δίποντα, 23% τρίποντα) και να κάνουν πολλά λάθη (19).

Έτσι οι Πατρινοί παρά τα 0/18 τρίποντα (!), έφτασαν τις τρεις νίκες στο πρωτάθλημα και απομακρύνθηκαν από την επικίνδυνη ζώνη.

Τα καλάθια ήταν… είδος υπό εξαφάνιση στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού οι δύο ομάδες παρουσιάστηκαν πολύ αγχωμένες και ως εκ τούτου άστοχες. Στο 10’ το σκορ ήταν 10-10, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζουν κακό θέαμα.

Με αμερικάνικη βοήθεια (ΜακΚόλουμ, Γκραντ) ο Απόλλωνας έβρισκε πιο εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι στο δεύτερο δεκάλεπτο, κάτι που δεν έκανε ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς είχαν πολύ άσχημα ποσοστά ευστοχίας, κάτι που εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο οι γηπεδούχοι. Η ομάδα του Νίκου Βετούλα «έτρεξε» ένα 13-0 και έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη 32-19. Χαρακτηριστικό της εικόνας του Άρη αποτελεί το γεγονός πως ολοκλήρωσε το ημίχρονο με 6/20 δίποντα και 2/11 τρίποντα…

Τα πράγματα βελτιώθηκαν ελαφρώς για τον Άρη στο τρίτο δεκάλεπτο, που βρήκε πόντους από Αποστολίδη, Πάσαλιτς και Πελεκάνο. Ο Κλάιμπερ προστέθηκε στην παρέα των ΜακΚόλουμ και Γκραντ, με τους τρεις Αμερικανούς να «τραβάνε» το σκοράρισμα του Απόλλωνα. Ο Άρης κατάφερε και μάζεψε κάπως την διαφορά, με το σκορ να είναι 47-40 στο 30’.

Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε στην τελευταία περίοδο. Ο Άρης δεν μπόρεσε να πλησιάσει περισσότερο από τους επτά πόντους, με τους γηπεδούχους να ελέγχουν πλήρως το ματς και να φτάνουν στο τελικό 64-53.

Τα δεκάλεπτα: 10-10, 32-19, 47-40, 64-53

Απόλλων Πάτρας (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 15, Αργυρόπουλος 9, Καπερώνης, Γκραντ 14, Λιανός 2, Πέτροβιτς 2, Κρόλο 6, Λυμπέρης, Κλάιμπερ 10, Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ 6

Άρης (Αγγέλου): Πάσαλιτς 9, Χαντ, Πελεκάνος 5, Τσιάρας 2, Ασημακόπουλος 3, Καραποστόλου 9, Χαρίσης 5, Μποχωρίδης 3, Σαρικόπουλος 8, Μούρτος, Βεργίνης 9, Τσακαλέρης



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: