Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός»

«Έχει ελπίδες ο Ολυμπιακός»
Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός να φύγει με το «διπλό» από την έδρα της Σάλκε εμφανίστηκε ο Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στη SportDay. «Αυτή περίοδο η Σάλκε είναι φορμαρισμένη, όμως αν ο Ολυμπιακός βρεθεί σε καλή μέρα, έχει τις πιθανότητές του», τόνισε ο Γερμανός τεχνικός, ο οποίος θα παρακολουθήσει από κοντά την αυριανή αναμέτρηση. Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τοπαλίδης δήλωσε ότι οι Πειραιώτες πρέπει να περιορίσουν τον Κλας-Γιάν Χούντελαρ.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν ο Ότο Ρεχάγκελ και ο Γιάννης Τοπαλίδης στη SportDay

«Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να παίξει πολύ καλύτερα απ' ό,τι έπαιξε ο Παναθηναϊκός κόντρα στη Λάτσιο για να έχει τύχη απέναντι στη Σάλκε», τόνισε ο 74χρονος προπονητής, ο οποίος είχε δει από κοντά τους «πράσινους» στην Ιταλία, και πρόσθεσε:

«Μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλές ελπίδες πρόκρισης, αλλά το αυριανό παιχνίδι είναι καθοριστικής σημασίας για την όλη υπόθεση. Η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός συναντά τη Σάλκε σε ένα τάιμινγκ που αυτή βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Μπορεί να έχει κάποιες μεταπτώσεις στην απόδοσή της, όπως για παράδειγμα στο τελευταίο παιχνίδι της, ωστόσο αυτό μάλλον είναι η εξαίρεση στον κανόνα, διότι γενικότερα δείχνει ότι βρίσκεται σε φόρμα καιρό τώρα. Παρ' όλα αυτά, αν ο Ολυμπιακός βρεθεί σε καλή μέρα, έχει τις πιθανότητές του».

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Τοπαλίδης ανέφερε: «Αν ο Ολυμπιακός περιορίσει τον Χούντελααρ, θα έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα για να πετύχει τον στόχο του. Ακόμα και όταν ήταν στη Σάλκε ο Ραούλ, πάλι ο Ολλανδός ήταν το βαρόμετρο. Είναι δεινός γκολτζής. Και μην κοιτάτε μόνο τον αριθμό των γκολ του. Κοιτάξτε και τον συντελεστή. Εχει ασύλληπτο ποσοστό επίτευξης τερμάτων στο σύνολο των τελικών του προσπαθειών».

Στη συνέχεια, ο συνεργάτης του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού ανέλυσε το στυλ παιχνιδιού της Σάλκε: «Είναι μια πολύ επιθετική ομάδα, ειδικά στην έδρα της. Παίζει κατά κανόνα με έναν “φουνταριστό”. Θεωρώ ότι το αδύναμο σημείο της είναι η άμυνα. Πιστεύω ότι αν ο Ολυμπιακός πιάσει την απόδοση που είχε στα νικηφόρα ματς με τη Μονπελιέ ή ακόμα και την εμφάνιση που έκανε στο Λονδίνο κόντρα στην Αρσεναλ, μπορεί να τα καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: