Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Το …καμπανάκι έγινε ΚΑΜΠΑΝΑ

Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα, πέρα όμως από την απώλεια των βαθμών και τα αρνητικά αποτελέσματα το χειρότερο είναι ότι έδειξε πως είναι… άρρωστος. Βαριά μάλιστα και χρειάζεται πολλά «φάρμακα» για να γιατρευτεί. Το… καμπανάκι …
Ο ΑΡΗΣ γνώρισε την τρίτη συνεχόμενη ήττα του στο πρωτάθλημα, πέρα όμως από την απώλεια των βαθμών και τα αρνητικά αποτελέσματα το χειρότερο είναι ότι έδειξε πως είναι… άρρωστος. Βαριά μάλιστα και χρειάζεται πολλά «φάρμακα» για να γιατρευτεί. Το… καμπανάκι που χτύπησε μετά την ήττα στο Ρέθυμνο αλλά κυρίως μετά την τραγική εμφάνιση με τον Πανιώνιο έγινε ΚΑΜΠΑΝΑ στην Πάτρα. Ο ΑΡΗΣ έχασε από μία ομάδα που είχε 0/18 τρίποντα (τα ποσοστά των «κίτρινων» απλά τραγικά) , έχοντας εκτός αγώνα λόγω καλής άμυνας και τον πρώτο της σκόρερ (βλ.Πέτροβιτς), ενώ οι Αμερικανοί της είναι για πρωταθλήματα τύπου Παναμά ή  Πουέρτο Ρίκο. Βέβαια και μόνο το γεγονός ότι είχε τέσσερις Αμερικανούς ήταν ένα πλεονέκτημα απέναντι στον ΑΡΗ του ενός και αυτός τραυματίας.
Φάνηκε ότι οι δύο συνεχόμενες νίκες επί Αγγέλου ήταν καθαρά αποτέλεσμα της αλλαγής προπονητή. Όχι ότι οι παίκτες είχαν πρόβλημα με τον Αλεξανδρή απλά όταν αλλάζει ο κόουτς κατά 90% φέρνει άλλη ενέργεια που οδηγεί σε νίκες. Βέβαια και οι αντίπαλοι βόλευαν μιας και η απόδοση του ΑΡΗ δεν ήταν και η καλύτερη.
Αυτό που διαπίστωσε κανείς στην Πάτρα, σε συνάρτηση πάντα με αυτό που είδε με τον Πανιώνιο, είναι πως αμυντικά ο ΑΡΗΣ είναι κακός. Οι 64 πόντοι του Απόλλωνα προήλθαν κυρίως από την δική του αστοχία. Αν είχε 3/18 τρίποντα, τότε θα είχε 73 και η τελική διαφορά θα ήταν στους 20. Επειδή όμως με τα… αν δεν γίνεται δουλειά, μένουμε στο τελικό 64-53.
Κακός στην άμυνα, χωρίς αλληλοβοήθειες οι παίκτες, κάποιοι είναι κουρασμένοι, κάποιοι απλά δεν μπορούν είτε γιατί δεν έχουν ρόλο είτε γιατί σωματικά αδυνατούν να ακολουθήσουν. Στην επίθεση καθαρά όπως λέμε στην  γειτονιά μου «ότι κάνω μόνος μου». Δεν βλέπουμε κάποια οργανωμένη επίθεση, εναλλαγές της μπάλας και ένα σκριν ψηλά από τον σέντερ, δεν υπάρχει κίνηση. Στην Ελευσίνα πήγε καλά ο Βεργίνης, κέρδισε ο ΑΡΗΣ. Με τον Ηλυσιακό ο Πελεκάνος και ο Πάσαλιτς κέρδισε ο ΑΡΗΣ. Στα υπόλοιπα; Κανείς.
Χθες ο Πελεκάνος ήταν άστοχος στην αρχή, όταν προσπάθησε να τραβήξει το σκοράρισμα και αυτό ήταν. Κυνηγούσε ο ΑΡΗΣ στο σκορ.
Ο Βαγγέλης Αγγέλου δεν δοκίμασε να παίξει άμυνα ζώνης, απέναντι σε μία ομάδα που τα… έσπασε. Αντίθετα ο Βετούλας έπαιξε ζώνη, βλέποντας ότι ο αντίπαλος είναι άστοχος. Ξέχασε στον πάγκο τον Μποχωρίδη και επέμενε να παίζει με τον Καραποστόλου στην περιφέρεια και συνήθως ως «1-2», έναν ρόλο που δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί.
Ο ΑΡΗΣ δεν θα αλλάξει επειδή θα έρθει ο Κις ή ο Κόλεμαν. Πρέπει να αλλάξει με το υπάρχουν υλικό. Να παίξει πιο ομαδικά, με ψυχραιμία.
Ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, το οποίο σίγουρα θα κρίνει πολλά. Για την ομάδα, τον προπονητή, την διοίκηση, την μετέπειτα στήριξη του κόσμου ο οποίος δεν είναι κοντά όσο θα έπρεπε, όσο περίμεναν στην ΚΑΕ. Είναι μία κρίσιμη εβδομάδα και απαιτείται ηρεμία. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και πραγματικά πρέπει το ρόστερ του ΑΡΗ να δείξει τις αληθινές του δυνατότητες. Γιατί έχει πολλές…
Υ.Γ.: Λανθασμένη κίνηση κατά την εκτίμηση μου το να πάει ο νεαρός Σπύρος Μούρτος στην συνέντευξη τύπου και να μιλήσει για έναν αγώνα που δεν έπαιξε. Οι δηλώσεις δεν γίνονται για τις εφημερίδες, τα σάιτ ή τα ραδιόφωνα. Γίνονται για να ακούσει ο φίλαθλος την  άποψη του παίκτη, του προπονητή. Και παλιότερα γίνονταν τέτοιες κινήσεις και τότε θα ίδια έλεγα.
Υ.Γ.1.: Όλοι περιμένουν  την συνέντευξη τύπου της διοίκησης. Κυρίως ο κόσμος για να μάθει τι γίνεται με τα χρέη, τις οφειλές προς παίκτες, με την FIBA αλλά και με την ενημερότητα, μιας και ο ΕΣΑΚΕ επιμένει στην θέση του για «κόκκινο» στις μεταγραφές.
Υ.Γ.2.: Η προοπτική εμπλοκής του «ARIS GOLDEN CLUB» στην μετοχική σύνθεση φαντάζει ως η μοναδική λύση. Ελπίζω τα μέλη της ΣΑΡΙΣΑ να σταθούν δίπλα στην κίνηση του Ντίμη Παπαιώαννου.
Υ.Γ.3.: Στο θέμα Κις χάθηκε πολύτιμος χρόνος, επειδή απλά κάποιοι δεν ενημερώθηκαν σωστά. Και μπράβο στον παράγοντα που πρόσφερε  χρήματα για να κλείσει ο Αμερικανός. Βέβαια φταίει και ο Κις στην υπόθεση αλλά θα μπορούσε να έχει άλλη εξέλιξη το θέμα.
ΣΤΑΜΑΤΗΣ  ΜΟΥΡΕΛΗΣ allaboutaris com

Δεν υπάρχουν σχόλια: