Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Τα αποψινά σενάρια πρόκρισης

Η πέμπτη αγωνιστική των ομίλων από τον 5ο έως τον 8ο στο Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να ρίξει αυλαία για τα εφτά από τα 8 εισιτήρια πρόκρισης στους "16".

Τα αποψινά σενάρια πρόκρισης
Στο πέμπτο γκρουπ η Σαχτάρ Ντόνετσκ και η Τσέλσι μπορούν να το πετύχουν με νίκες επί των Νόρντζελαντ και Γιουβέντους αντίστοιχα, με την πρωταθλήτρια Δανίας να διατηρεί μόνο με δική της νίκη πιθανότητες ώστε να κάνει την υπέρβαση και τη Γιουβέντους, να γνωρίζει πως μόνο αν νικήσει θα αποφύγει (σε περίπτωση ισοπαλίας με την Τσέλσι) την «υποχρέωση» νίκης στο Ντόνετσκ στην τελευταία αγωνιστική.
Στον έκτο όμιλο Βαλένθια και Μπάγερν Μονάχου θα προκριθούν ανεξάρτητα από το μεταξύ τους αποτέλεσμα αν η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ ηττηθεί από τη Λιλ. Σε περίπτωση νίκης της ΜΠΑΤΕ η τελευταία αγωνιστική θα αποτελέσει θρίλερ με παιχνίδι «τελικός» στο «Αλιάντς Αρένα» του Μονάχου.
Στον έβδομο όμιλο η Μπαρτσελόνα με νίκη επί της Σπαρτάκ Μόσχας προκρίνεται, όπως προκρίνεται και σε περίπτωση που έρθει ισόπαλη, αν η Μπενφίκα δεν επικρατήσει της Σέλτικ. Η τελευταία εξασφαλίζει το εισιτήριο αν νικήσει ή αν πάρει ισοπαλία στη Λισσαβώνα με γκολ (1-1 κλπ.) και η Σπαρτάκ Μόσχας δεν νικήσει την Μπαρτσελόνα.
Τέλος, στο όγδοο γκρουπ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει ήδη προκριθεί ως πρώτη, γι' αυτό και άφησε εκτός αποστολής τους Ρούνεϊ, Φέρντιναντ, Εβρά, Φαν Πέρσι, Σκόουλς, Γκιγκς, Βαλένσια, Σμόλινγκ και Δε Χέα (συν τους μακρόχρονα απόντες Βίντιτς και Τζόουνς) για την αναμέτρησή της στην Κωνσταντινούπολη με τη Γαλατάσαραϊ. Η τελευταία μαζί με τις Κλουζ, Μπράγκα διεκδικούν τη δεύτερη θέση.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: