Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η συγνώμη (ποια;) του Γιώργου Δώνη...

Κατ αρχήν ήταν ο Κοστίν Λάζαρ, ο οποίος ζήτησε συγνώμη. Δις. Στη συνέχεια; ‘Ηταν ο Λίαμ Λόρενς, ο οποίος ζήτησε κι αυτός συγνώμη.

Η συγνώμη (ποια;) του Γιώργου Δώνη...
Γράφει ο Άρις Νικολάκης.
Επίσης, δις! Ακολούθησε ο Σανθ Χακόμπο. Βάδισε κι αυτός στον δρόμο, τον οποίο χάραξαν (με την ανοχή του ΠΑΟΚ, γενικά!) οι συμπαίκτες του. Ζήτησε κι αυτός συγνώμη. Αποτέλεσμα; Για τον ΠΑΟΚ, μηδέν. Για τους παίκτες; Ε, δεν χάθηκε κι ο κόσμος τους…
Καλά λένε λοιπόν: Από τότε που βρέθηκε η συγνώμη, χάθηκε το φιλότιμο! Άδικο έχουν; Πως να ξέρουν όμως, ένας Ρουμάνος, ένα Ιρλανδός κι ένας Ισπανός το φιλότιμο. Δεν υπάρχει καν στο λεξιλόγιο τους. Δεν διαμορφώνει το χαρακτήρα τους. Δεν είναι ίδιον της προσωπικότητας τους.
Μια συγνώμη όμως… Έτσι από φιλότιμο, δεν ακούσαμε κι από προπονητή ή παίκτη του ΠΑΟΚ. Μετά και τη νέα βαθιά απογοήτευση των φίλων του. Αυτή τη φορά στο ΟΑΚΑ. Κουβέντα σχετική δεν ειπώθηκε. Άρα και δεν ακούστηκε.
Οι προπονητές στην Τούμπα αναζητούν – κατά τη προσφιλή τους συνήθεια - τις αιτίες μιας κακής βραδιάς. Οι παίκτες συνηθίζουν, να φεύγουν τρέχοντας από τη μια αγωνιστική για την επόμενη. Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, δηλαδή. Κι ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ποτίζει φαρμάκι τον κόσμο του, ο οποίος τον κερνά ροδόσταμο.
Να σας πούμε την αλήθεια, προσδοκούσαμε μία συγνώμη από τον Γιώργο Δώνη. Για την απαράδεκτη εμφάνιση με την Κέρκυρα … Για την απογοητευτική με τον Παναθηναϊκό. Μια παραδοχή ευθύνης!
Ουδείς ανέλαβε την ευθύνη για την απώλεια 5 από τους ευκολότερους βαθμούς του ΠΑΟΚ στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Εκτός έδρας και κόντρα σε Κερκυραίους κι Αθηναίους. Λέτε κι έφταιγαν όλοι οι άλλοι πλην παικτών και προπονητών του.
Δεν έχει άδικο ο Γιώργος Δώνης αναφερόμενος – επιτέλους - στις δυνατότητες της υπό ανοικοδόμηση ομάδας του. Δίκιο βουνό έχει αλλά … Γιατί αφήνει να διαμορφώνεται ατμόσφαιρα με υψηλούς στόχους; Ακόμη κι από τους παίκτες του; Γιατί δεν τους τραβάει τα χαλινάρια, ώστε να βάλουν τη γλώσσα μέσα; Να μη μιλούν αφρόνως για τον Ολυμπιακό, παραμονές του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Έχει ευθύνες φυσικά κι αυτός. Τις μεγαλύτερες για τα χάλια του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.
Όπως του αποδίδονται λοιπόν, τα εύσημα επειδή …Πρώτον: Με κουτσουρεμένη ομάδα (αμφιβάλλει κάποιος;) είναι στην 2η θέση της βαθμολογίας. Δεύτερον: Με «τινέιτζερς» φτιάχνει αξιοπρεπές σύνολο με καλύτερες αποδόσεις φέτος από πέρυσι. Τρίτον: Ανέλαβε τον ΠΑΟΚ όταν όλα τα έσκιαζε η φοβέρα της καταστροφής. Και τέταρτον: Κτίζει θεμέλια στην Τούμπα χωρίς μεταγραφική υποστήριξη για πάρα πολλά χρόνια…
Έτσι του αποδίδονται κι ευθύνες… Πρώτον: Για την θολή εικόνα του ΠΑΟΚ κόντρα στην Κέρκυρα και στον Παναθηναϊκό. Δεύτερον: Για τη χαλαρότητα και την εύθραυστη πειθαρχία. Τρίτον: Για τις επιλογές παικτών οι οποίοι τον «προδίδουν» αγωνιστικά. Και τέταρτον: Για τις αναφορές στις δυνατότητες του ΠΑΟΚ μόνον μετά από αδικαιολόγητες ήττες.
Είτε έτσι, είτε αλλιώς όμως, ο κόσμος (επιμένουμε εμείς, ότι αυτός είναι τα φτερά του) του «αετού» δικαιούται μεγαλύτερου σεβασμού, μεγαλύτερης ευλάβειας από παίκτες και προπονητές του. Ο επιδεικνυόμενος σεβασμός δεν αγγίζει καν τον προσήκοντα! Η ευλάβεια στον κόσμο τους δεν είναι προσήκουσα.
Δεν είναι δε, μία ήττα απόδειξη ασέβειας. Είναι κι ο τρόπος της. Είναι η αντιμετώπιση της. Είναι η αντίδραση σε αυτήν. Είναι πολλά ... Όσα τελικά, διαμορφώνουν την ταπεινή άποψη περί ασέβειας παικτών και προπονητών του ΠΑΟΚ στον κόσμο του!
Καθώς δε, οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους (έχουμε εμμονή σε αυτό …) προσδοκούμε από τον Γιώργο Δώνη – εκτός από μία συγνώμη προς τον κόσμο του ΠΑΟΚ – και μια καθαρή εξήγηση: Μέχρι που φθάνουν οι δυνατότητες της ομάδας του; Μέχρι που ανεβάζει τον πήχη αυτός;
Οι φίλοι του «αετού» δικαιούνται, να γνωρίζουν τα «μέτρα και τα σταθμά» του προπονητή τους …
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: