Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Μπορούσαμε περισσότερα γκολ στον Άρη»

«Μπορούσαμε περισσότερα γκολ στον Άρη»
Το διπλό του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» απέναντι στον Άρη, εξέπληξε πολλούς, όχι όμως και τον Λεωνίδα Παπαδάκη.

Ο γυμναστής των Ηπειρωτών θεωρεί ότι η ομάδα του θα μπορούσε να έχει φύγει και με μεγαλύτερο σκορ από την έδρα των «κιτρινόμαυρων», έθεσε τους στόχους για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τόνισε τη σημασία του θετικού κλίματος στην καλή πορεία του συλλόγου.

Ο Παπαδάκης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας στάθηκε ιδιαίτερα στις εξαιρετικές σχέσεις που έχει με τους συνεργάτες του στον ΠΑΣ, επεσήμανε πως οι Ηπειρώτες διαθέτουν πολλούς ταλαντούχους νεαρούς ποδοσφαιριστές, ενώ έθεσε ως πρώτο στόχο την σταθεροποίηση στην μεγάλη κατηγορία.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Παπαδάκη:

Πως προέκυψε η φετινή σου συνεργασία με τον ΠΑΣ ;

Βρισκόμουν σε διαπραγματεύσεις με δύο άλλες ομάδες, μια της super league και μια της football league, όταν δέχτηκα κρούση από τον ΠΑΣ. Ήρθαν έτσι οι συγκυρίες, με την αποχώρηση του κ. Γιαννιτόπουλου και συναντήθηκα με τον κ.Χριστόπουλο. Συμφωνήσαμε αμέσως. Ίσως το κάρμα!...

Το ότι προερχόσουν από τον Παναιτωλικό με τον οποίο, πρόπερσι, είχε δημιουργηθεί στους αγώνες με τον ΠΑΣ κάποια ένταση , σε προβλημάτισε στην απόφαση σου;

Ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό .Δεν έχω έρθει ποτέ σε αντιπαράθεση με συναδέλφους, ποδοσφαιριστές, οπαδούς ή διοικητικούς παράγοντες. Η μόνη και συνεχής αγωνία μου είναι η πρόοδος των αθλητών που μου έχουν εμπιστευτεί.

Τι συνάντησες με τον ερχομό σου στην ομάδα;

Πολλή δουλειά! Αλλά ευτυχώς και ανθρώπους με γνώση του αντικειμένου, που πραγματικά αγαπούν την ομάδα.

Ποια η άποψή σου για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές του ΠΑΣ και ποιος ήταν ο βαθμός ετοιμότητας που είχαν σε σχέση πάντα με την ειδίκευσή σου.

Δεν θα ήθελα να κρίνω δημόσια τους νεαρούς μας , μπορώ όμως να πω ότι είναι ταλαντούχοι, δουλεύουν πάρα πολύ και ήδη έχουν μεγάλη βελτίωση. Έχοντας εργαστεί σε όλες τις κατηγορίες του επαγγελματικού ποδοσφαίρου τα επίπεδα που έχω συναντήσει ήταν πολυποίκιλα και παντού υπήρχαν ελλείψεις. Άλλωστε πολλές φορές μπορεί να συναντήσεις περισσότερα προβλήματα με εμπειρότερους ποδοσφαιριστές.

Σε ποιο επίπεδο κρίνεις ότι βρίσκεται αυτή την εποχή η ομάδα και αν πιστεύεις ότι έχει ακόμη περιθώρια βελτίωσης.

Η ομάδα βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και με πολλή δουλειά και με εμπιστοσύνη από όλους όσοι εμπλέκονται σε αυτήν, πιστεύω πως μπορεί να αποτελέσει μια σταθερή δύναμη στη μεγάλη κατηγορία.

Φυσικά και έχει περιθώρια βελτίωσης! Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Βήμα-βήμα όμως.

Οι καιρικές συνθήκες στα Γιάννινα πόσο επηρεάζουν την σωστή εκγύμναση της ομάδας και τι λύση έχεις δώσει σε αυτό;

Όντως υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες και χρειάζονται ανάλογες προσαρμογές γιατί οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν συχνά και δεν υπάρχουν και οι ανάλογες εγκαταστάσεις. Τα προβλήματα στην προπονητική διαδικασία είναι πολλά και το δύσκολο δεν είναι το τι θα κάνεις μόνο , αλλά και το πότε θα το κάνεις για να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα . Θα μπω όμως σε χρονοβόρα μονοπάτια επεξηγώντας τον περιοδισμό της ομάδας και τις προπονητικές ακολουθίες...

Υπάρχει κάτι που θα ήθελες οπωσδήποτε-και λείπει από τον ΠΑΣ ή και την ποδοσφαιρική Ελλάδα , για να κάνεις καλύτερα την δουλειά σου ;

Τον περασμένο Οκτώβριο είχα την τύχη να με καλέσει το προπονητικό ερευνητικό κέντρο C.E.P , όπου προπονούνται και προετοιμάζονται μεγάλοι σύλλογοι και αθλητές, στην Dijon της Γαλλίας και να παρακολουθήσω την προπονητική φιλοσοφία τους. Επίσης παρακολούθησα τον τρόπο δουλειάς και λειτουργίας δυο ομάδων της League 1, SOCHAUX F.C και DIJON F.C.Ο, ευρισκόμενος καθημερινά μαζί με τα προπονητικά team των ομάδων.

Πολλοί λένε οι εγκαταστάσεις, άλλοι η νοοτροπία κτλ. Αυτό που πιστεύω ότι λείπει κυρίως από την Ελλάδα είναι η βαρύτητα που δίνεται στα επιστημονικά δεδομένα από τις ομάδες. Δυστυχώς, υπερισχύει ακόμη και σήμερα σε υψηλό επίπεδο στη χώρα μας η εμπειρική και επιφανειακή προσέγγιση των πραγμάτων και πολλές φορές -λόγω αποτελεσμάτων- οικειοποιείται από διοικήσεις και φιλοσοφίες ομάδων. Προσοχή όμως, γιατί η ιστορία μας δείχνει ότι τα αποτελέσματα που προέρχονται από τέτοιες λειτουργίες είναι πρόσκαιρα. Αυτή είναι και η τεράστια διαφορά μας με τις προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες. Αυτές χτίζουν. Αλλά για να χτίσεις χρειάζεσαι γνώσεις .....δουλειά και υπομονή...

Ποια η διαφορά του φετινού ΠΑΣ που συνεργάζεσαι από τον περσινό που τον είχες γνωρίσει σαν αντίπαλος;

Η περσινή αλλά και η προπέρσινη ομάδα είχε πολλούς έμπειρους και καταξιωμένους ποδοσφαιριστές. Και άλλο προϋπολογισμό...

Φέτος η ομάδα απαρτίζεται κυρίως από νέα παιδιά τα οποία πλαισιώνουν καταπληκτικοί επαγγελματίες που παρέμειναν στην ομάδα.

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον Γιάννη Χριστόπουλο και το υπόλοιπο τεχνικό team και τι πιστεύεις ότι «δίνει» ο προπονητής μας σε αυτή την ομάδα που την κάνει να ξεχωρίζει;
Όπως προείπα, είχα σχεδόν κλείσει σε άλλη ομάδα. Ο κος Χριστόπουλος με κέρδισε με τις γνώσεις του ,την προσωπικότητα του και την όρεξη του για δουλειά. Τέτοιοι σύγχρονοι προπονητές μπορούν να αποτελέσουν ένα κεφάλαιο για το Ελληνικό ποδόσφαιρο βοηθώντας το να κλείσει την ψαλίδα του με το εξωτερικό. Και το υπόλοιπο τεχνικό team, ο κος Θωμαΐδης , ο κος Παγανιας , οι κ. Πάτρας, Σκόρδος, έχουν τα κύρια συστατικά για να βελτιώσουν τους ποδοσφαιριστές μας. Νέοι άνθρωποι με γνώσεις και όρεξη για δουλειά..

Ποιον ποδοσφαιριστή θεωρείς σαν πρότυπο επαγγελματία, όσον αφορά τον τρόπο που γυμνάζεται, απ όσους έχεις γνωρίσει, ή γενικότερα στο ποδόσφαιρο;

Ο πραγματικός επαγγελματίας ποδοσφαιριστής χρειάζεται να θυσιάσει αρκετές από τις χάρες της ζωής για να ασχοληθεί με την βελτίωση του. Έχω συνεργαστεί με πολλούς τέτοιους αθλητές υψηλού επιπέδου και δεν θα ήθελα να ξεχάσω κάποιον...

Έχουμε αρκετούς και στην ομάδα μας, από τους οποίους θα πρέπει οι νεαροί μας να παραδειγματιστούν για να καταφέρουν να κάνουν καριέρα. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο.

Πώς κρίνεις το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα;


Μια ομάδα όπως και κάθε μικρή και μεγάλη κοινωνία για να ευημερήσει χρειάζεται ένα πράγμα. ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ από όλους προς ΟΛΟΥΣ. Και αυτό αποκτιέται με αρκετό κόπο και ίδρωτα σε καθημερινή βάση. Πιστεύω το έχουμε, και αυτό με κάνει χαρούμενο.

Περίμενες αυτή την μεγαλειώδη εμφάνιση της ομάδας μας με τον ΑΡΗ για την οποία μιλάει σήμερα όλη η Ελλάδα;

Και βέβαια την περίμενα γιατί ξέρω τι δουλειά έχουμε κάνει όλοι μαζί σ'αυτήν την ομάδα από το καλοκαίρι! Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει με μεγαλύτερο σκορ και από αυτόν τον αγώνα. Όμως μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για μια νέα ομάδα που φτιάχτηκε το καλοκαίρι και λόγω κάποιων δυσκολιών συστάθηκε ένα ανομοιογενές σύνολο παικτών. Τέτοια παιχνίδια μας ωριμάζουν απότομα. Δεν χρειάζονται ακραίες αντιδράσεις γιατί πολλές φορές ως Έλληνες παρασυρόμαστε και από εβδομάδα σε εβδομάδα μπορεί να ταλαντευτούμε ανάμεσα σε ευρωπαϊκά όνειρα και στο φάσμα του υποβιβασμού....

Πώς βλέπεις τον αγώνα του ερχόμενου Σαββάτου με τον ΟΦΗ;


Είναι άλλος ένας τελικός για εμάς. Κάθε παιχνίδι για εμάς είναι τελικός. Στόχος μας είναι να καθιερωθεί αυτή η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία και να ζήσει ξανά χαρές του παρελθόντος. Και γιατί όχι, και ακόμη μεγαλύτερες.

Κάτι που σε ικανοποιεί περισσότερο στα Γιάννινα ;


Οι άνθρωποι με τους οποίους έρχομαι καθημερινά σε επαφή , ο team manager τα στελέχη των γραφείων, οι προπονητές όλων των ομάδων μας , οι φροντιστές μας ,οι φυσιοθεραπευτές , οι γιατροί ...ελπίζω να μην ξέχασα κάποιον. Είναι απίστευτοι... σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς είμαστε μια γροθιά και οι ικανότητες τους ξεπερνούν κατά πολύ το μέσο όρο. Επίσης η πόλη είναι φανταστική αλλά λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνω να την χαρώ όσο θα ήθελα.

Τι μήνυμα θα ήθελες να στείλεις στους φιλάθλους μας;

Ένα από τα αγαπημένα μου αποφθέγματα του Χαλιλ Γκιμπραν λέει το εξής: «Πρόσεξε τις σκέψεις σου , γίνονται λόγια.. Πρόσεξε τα λόγια σου , γίνονται πράξεις...Πρόσεξε τις πράξεις σου, γίνονται συνήθειες... Πρόσεξε τις συνήθειες σου , γίνονται χαρακτήρας...Πρόσεξε τον χαρακτήρα σου , γίνεται η μοίρα σου...»

Θετική σκέψη λοιπόν και στις χαρές και στις λύπες για να φτάσει αυτή η ομάδα εκεί που την έχετε ονειρευτεί και σας αξίζει πραγματικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: