Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

«Ο πατέρας μου καλύτερος από τον Μουρίνιο»

«Ο πατέρας μου καλύτερος από τον Μουρίνιο»
«Κάνε παιδί να δεις καλό», λέει ο λαός.

Και ο Ρομπέρτο Μαντσίνι σίγουρα θα συμφωνούσε μ’ αυτό.

Ενόψει του κρίσιμου παιχνιδιού με τη Ρεάλ για το Champions League, ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να δέχεται κριτική για τα άσχημα αποτελέσματα στη διοργάνωση.

Γι’ αυτό και ο… γιος του δεν ανέλαβε απλώς να υπερασπιστεί τον πατέρα του.

Αλλά χαρακτήρισε και τις ποδοσφαιρικές του γνώσεις καλύτερες απ’ αυτές του Ζοσέ Μουρίνιο.

«Δεν καταλαβαίνω την κριτική. Πέρυσι πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία, κάτι που η Μάντσεστερ Σίτι είχε να καταφέρει 44 χρόνια. Δεν ξέρω τι άλλο πρέπει να κάνει», είπε χαρακτηριστικά ο Αντρέα Μαντσίνι. Και δεν έμεινε εκεί.

Όταν του ζητήθηκε λοιπόν να κάνει σύγκριση με τον «εκλεκτό» (τον οποίο ο Μαντσίνι θα βρει απέναντί του την Τετάρτη) ο νεαρός που αγωνίζεται στη β’ ομάδα της Βαγιαδολίδ έδειξε πως το «μάνα είναι μόνο μία» ίσως κυκλοφορεί με κάποιες… παραλλαγές στην Ιταλία

«Δεν μοιάζουν με τον Μουρίνιο. Ο πατέρας μου ήταν ποδοσφαιριστής για πολλά χρόνια και αυτό φαίνεται. Έχει τεράστια εμπειρία και ξέρει περισσότερα για το ποδόσφαιρο από τον Μουρίνιο», ανέφερε χαρακτηριστικά. Και πιθανότατα για να το ελαφρύνει λίγο, κατέληξε διπλωματικά:

«Εκείνος είναι περισσότερο “ψυχολόγος”, ξέρει να δίνει κίνητρο και να διαχειρίζεται το μυαλό των παικτών του. Ο ιδανικός προπονητής θα ήταν ένα μείγμα των δυο τους».



πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: