Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

«Μπάσκετ είναι η επόμενη μέρα»

Η σκληρή δουλειά, η ομαδικότητα και η προσήλωση των παικτών είναι κατά τον Χάρη Μαρκόπουλο τα σημεία κλειδιά στην πορεία του ΠΑΟΚ. Ο βοηθός προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου Προπονητών (ΣΕΠΚ) και δήλωσε χαρακτηριστικά…

Για το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό:

«Υπάρχει μια καλύτερη ψυχολογία. Δημιουργεί προσδοκίες και όρεξη για να δουλέψεις με μεράκι. Από εκεί και πέρα, όπως μου έλεγε ένας προπονητής με τον οποίο συνεργάστηκα: «μπάσκετ είναι πάντα η επόμενη μέρα». Εμείς οπότε πρέπει να προετοιμαστούμε για τα επόμενα παιχνίδια. Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο: η διάρκεια κι όχι η μια καλή εμφάνιση. Κάθε φορά η προετοιμασία είναι διαφορετική, αφού κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, ειδικά στη φετινή Α1 που δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ των ομάδων κι ο καθένας μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε. Ο προβληματισμός μας είχε να κάνει με τους τραυματισμούς που είχαμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε τρόπους να καλύψουμε τις απουσίες μας και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό από το ρόστερ που είχαμε στη διάθεση μας».

Για την τακτική του ΠΑΟΚ:

«Όταν παίζεις με μια από τις πιο γρήγορες ομάδες στην Ευρώπη, το πιο βασικό κομμάτι είναι να σταματήσεις τον αιφνιδιασμό και το transition παιχνίδι, το οποίο ο Ολυμπιακός εκτελεί επιστημονικά. Στη συνέχεια βάλαμε στόχους στην αντιμετώπιση του πικ-εν-ρολ που είναι ένα βασικό κομμάτι στην επίθεση της συγκεκριμένης ομάδας. Παράλληλα προσπαθήσαμε να εκμεταλλευτούμε τα δικά μας πλεονεκτήματα στην επίθεση. Δεν θέλαμε ο Ολυμπιακός να πετύχει εύκολους πόντους στη ρακέτα, γιατί γνωρίζουμε ότι έχει πολύ υψηλά ποσοστά στα δίποντα. Παράλληλα θέλαμε να εκμεταλλευτούμε τα πλεονεκτήματα που είχαμε μέσα στη ρακέτα με διαφορετικούς τρόπους και να έχουμε καλά ποσοστά. Αν σταματούσαμε τον αιφνιδιασμό, γνωρίζαμε ότι θα είχαμε πιθανότητες να διεκδικήσουμε το παιχνίδι».

Για την πορεία του ΠΑΟΚ:

«Γενικά είμαστε μια ομάδα που δεν βασίζεται σε κάποιον σταρ, αλλά στηρίζεται στην ομαδική προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μια ομάδα που αν μείνει συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στον στόχο μπορεί να είναι ανταγωνιστική απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά αν δεν τα καταφέρει θα αντιμετωπίζει προβλήματα και με πιο αδύναμες ομάδες όπως συνέβη στο κύπελλο. Κλειδί είναι η ομαδικότητα και η προσήλωση».

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ:

«Να είμαστε ανταγωνιστικοί, λόγω της κατάστασης που υπάρχει. Να κυνηγάμε κάθε ματς. Να κερδίσουμε εφόσον είναι εφικτό και στο τέλος να κάνουμε ταμείο για να δούμε τι πετύχαμε τελικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: