Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μουντιάλ και τέλος η Εθνική για Σάντος!!

Έτοιμος να εργαστεί ξανά σε κάποιον σύλλογο δήλωσε ο Φερνάντο Σάντος, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο θα αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας.

Μουντιάλ και τέλος η Εθνική για Σάντος
Πρόσφατα ο Φερνάντο Σάντος, μιλώντας σε μέσο της πατρίδας του, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας μετά το τέλος του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός επιθυμεί να εργαστεί σε κάποιον σύλλογο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα έχει δεχθεί σχετική πρόταση.

Μιλώντας σε εκπομπή του «OTE TV» ο 59χρονος προπονητής τόνισε ότι του έχει λείψει πολύ η καθημερινότητα ενός συλλόγου και αισθάνεται έτοιμος να επιστρέψει σε αυτού του είδους την καθημερινή επαγγελματική ενασχόληση.

«Δεν μπορώ να κάθομαι κάθε μέρα σπίτι για μήνες ολόκληρους και να περιμένω να δουλέψω με τους παίκτες μου μόνο για ένα τριήμερο», ανέφερε αρχικά ο Πορτογάλος και πρόσθεσε πως «είναι η φύση της δουλειάς τέτοια και ως εκ τούτου δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, όχι μόνο βραχυπρόθεσμα (Μουντιάλ), αλλά και μακροπρόθεσμα».

Στη συνέχεια, εξήγησε για ποιον λόγο αποφάσισε να παραμείνει στον «γαλανόλευκο» πάγκο: «Στην Ελλάδα έμεινα για άλλα δύο χρόνια με απόφαση καρδιάς και όχι λογικής. Ηταν τόσο έντονο αυτό που μου "έλεγε" η καρδιά μου που τελικά πείστηκα, παρ' ότι ομολογουμένως ήταν μια δύσκολη απόφαση. Ηταν μια καθαρά συναισθηματική απόφαση. Τη στιγμή που έφυγα από τον ΠΑΟΚ, το έκανα γιατί είχα κουραστεί τόσα χρόνια σε καθημερινή βάση στους πάγκους και χρειαζόμουν ένα διάλειμμα από αυτή την τριβή.

Πλέον θεωρώ ότι είμαι έτοιμος να δουλέψω σε έναν σύλλογο. Είναι πολύ σημαντική για μένα η παρουσία μου στην Εθνική Ελλάδας, με την οποία έχω ζήσει και εξακολουθώ να ζω μεγάλες στιγμές. Ωστόσο δεν μπορώ να περνάω τόσους μήνες χωρίς καθημερινή δουλειά. Δεν μπορώ να κάθομαι σπίτι συνεχώς, χωρίς να δουλεύω. Θα ήθελα να επιστρέψω στην καθημερινότητα ενός συλλόγου, μου έχει λείψει
».

Παράλληλα, ο Σάντος άφησε να εννοηθεί εν όψει του φιλικού (06/002) με την Ελβετία ότι θα επαναφέρει τον Παναγιώτη Κονέ και θα ξαναπάρει τον Παναγιώτη Ταχτσίδη, ενώ για τον Σωτήρη Νίνη είπε ότι «είναι κεφάλαιο για την Εθνική, αλλά με βάση την πάγια αρχή μου δεν μπορώ να βασιστώ σε ποδοσφαιριστή σε μια στιγμή που δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό».

Όσον αφορά το ελληνικό πρωτάθλημα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι «ο Ολυμπιακός είναι φέτος η καλύτερη ομάδα και δίκαια κατακτά το πρωτάθλημα. Δικαιολογεί τον τίτλο του απόλυτου φαβορί που είχε από την έναρξη της σεζόν».

Για την απομάκρυνση του Λεονάρντο Ζαρντίμ από τον «ερυθρόλευκο» πάγκο ανέφερε πως «στη χώρα μου ακούστηκε λίγο παράξενο το γεγονός ότι απολύθηκε, ενώ είχε φέρει αυτά τα αποτελέσματα, όμως αυτό που πιστεύω ότι τού συνέβη είναι το γεγονός ότι δεν προσαρμόστηκε στις ιδιαίτερες απαιτήσεις του Ολυμπιακού, δεν κατάφερε δηλαδή να μπει απόλυτα στο πνεύμα και την κουλτούρα του συλλόγου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: