Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Πρόκριση για Μπουρκίνα Φάσο και Νιγηρία!

Στα προημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής πέρασε η Μπουρκίνα Φάσο και η Νιγηρία μετά και την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του τρίτου ομίλου. Εκτός η κάτοχος, Ζάμπια.

Πρόκριση για Μπουρκίνα Φάσο και Νιγηρία
Η Νιγηρία νίκησε 2-0 την Αιθιοπία την στιγμή που η Μπουρκίνα Φάσο με την Ζάμπια έμεναν στο 0-0 σε παιχνίδια που έγιναν σήμερα για την τρίτη και τελευταία αγωνιστική του Γ’ ομίλου του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

Τα αποτελέσματα αυτά έφεραν τις Νιγηρία και Μπουρκίνα Φάσο να ισοβαθμούν με πέντε βαθμούς στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και στην προημιτελική φάση της διοργάνωσης.

Πρωταγωνιστής στη σημερινή νίκη της Νιγηρίας με την Αιθιοπία, η οποία την έστειλε και στην επόμενη φάση είναι ο Μόουζες. Με δύο εύστοχα πέναλτι στο 80ο λεπτό και το 90ο λεπτό έδωσε τους τρεις βαθμούς στους νιγηριανούς.

Μετά από αυτό η Νιγηρία έπιασε την Μπουρκίνα Φάσο, η οποία από την στιγμή που δεν γνώρισε την ήττα από τη Ζάμπια έπαιρνε –όπως και να’ χε- την πρόκριση. Η έκπληξη έγινε με την κάτοχο του τροπαίου να αποχωρεί χωρίς να της δίνεται η δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Το τελικό 0-0, μάλιστα, ήταν αρκετό για να την φέρει και στην πρώτη θέση του ομίλου.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: