Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ο ΠΑΟΚ της… Premier League!

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, ο τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Γεωργιάδης και ένας εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ο Λίαμ Λόρενς; Όλοι τους έχουν αγωνιστεί σε ομάδες της Premier League!

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση της ΠΑΕ για την εκπομπή που αναφέρεται σε αυτούς τους τέσσερις:

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θόδωρος Ζαγοράκης, ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Δώνης, ο τεχνικός διευθυντής, Γιώργος Γεωργιάδης και ένας εν ενεργεία ποδοσφαιριστής, ο Liam Lawrence; Όλοι τους έχουν αγωνιστεί σε ομάδες της Premier League!
Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τους παραγωγούς της εβδομαδιαίας εκπομπής «Premier League World», που μεταδίδεται σε περισσότερες από 200 χώρες. «Μια ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα έχει τόσους στενούς δεσμούς με την Premier League κι αυτό από μόνο του είναι κάτι το εντυπωσιακό, ίσως και μοναδικό για τα δεδομένα της ποδοσφαιρικής Ελλάδας», εξήγησε ο δημοσιογράφος Tim Lee, ο οποίος σήμερα το πρωί βρέθηκε στην Τούμπα για να σκιαγραφήσει το προφίλ των τριών πρώην ποδοσφαιριστών και του Liam Lawrence.
Για τους Άγγλους η απόφαση του Liam Lawrence να αφήσει το μεγάλο Νησί και να αποδεχθεί το περασμένο καλοκαίρι την πρόταση του ΠΑΟΚ αποτελεί ακόμη και σήμερα μια μεγάλη έκπληξη. Ο Ιρλανδός άσος παραμένει ένα από τα σημαντικά ονόματα στον κόσμο της Premier League γι’ αυτό και η πρώτη ερώτηση αφορούσε το πώς έφτασε στο σημείο να αποδεχθεί την πρόταση της ελληνικής ομάδας. “Ήμουν στο αυτοκίνητο και κατευθυνόμουν στο σπίτι μου όταν με τηλεφώνησε ο μάνατζερ μου και μου είπε ότι υπάρχει μια πρόταση από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ. Άρχισα να το σκέφτομαι, ρώτησα κάποιους φίλους μου που ήξεραν για το ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά το δύσκολο ήταν ότι έπρεπε να αποφασίσω μέσα σε λίγες μέρες. Ήταν Πέμπτη και είχα περιθώριο μέχρι την Κυριακή, καθώς υπήρχε η πίεση για να δηλωθεί η λίστα στην Ευρώπη για το Europa League. Τη Δευτέρα ήμουν στη Θεσσαλονίκη και υπέγραψα στον ΠΑΟΚ», θυμήθηκε ο Lawrence που επανέλαβε την άποψη ότι «ο ΠΑΟΚ είναι ένας μεγάλος σύλλογος, μια ομάδα που πρωταγωνιστεί στο ελληνικό πρωτάθλημα και μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά τα επόμενα χρόνια, ειδικά από την στιγμή που στην ομάδα ήρθε ο κ. Ιβάν Σαββίδης».
Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΗΝ PREMIER LEAGUE
Ο Γιώργος Δώνης ήταν ο πρώτος Έλληνας ποδοσφαιριστής που βρέθηκε στον μαγικό κόσμο της Premier League. Στις 5 Ιουνίου 1996 είπε “ναι” στην πρόταση της Blackburn, έναντι μάλιστα του αστρονομικού ποσού του 1.100.000.000 δραχμών, που αποτελούσε ρεκόρ για εκείνη την εποχή. Σε 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα (11 βασικός – 11 ως αλλαγή), βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο Θόδωρος Ζαγοράκης τον Φεβρουάριο του 1998 πήρε το δρόμο για την Αγγλία. Η μεταγραφή του από τον ΠΑΟΚ στη Leicester City κόστισε περίπου 750.000.000 δραχμές και με τους «foxes» αγωνίστηκε σε 50 αγώνες της Premier League πετυχαίνοντας 3 γκολ.
Την ίδια διαδρομή ακολούθησε σχεδόν την ίδια περίοδο και ο Γιώργος Γεωργιάδης, που το καλοκαίρι του 1998 βρέθηκε από τον Παναθηναϊκό στην Newcastle United με την οποία έπαιξε σε 10 αγώνες Premier League πριν ο ΠΑΟΚ τον αποκτήσει από τους «ανθρακωρύχους» της Βόρειας Αγγλίας το αμέσως επόμενο καλοκαίρι.
Η καριέρα του Liam Lawrence στην Premier League ξεκίνησε το 2005 με τα χρώματα της Sunderland και ακολούθησαν δύο γεμάτες χρονιές με την Stoke City, όπου αγωνίστηκε σε 45 αγώνες της μεγάλης κατηγορίας. Κι αν κάτι μέτρησε στο να αποδεχθεί το καλοκαίρι την πρόταση του ΠΑΟΚ ήταν η παρουσία στην ομάδα τόσο του Γιώργου Δώνη, όσο και του Γιώργου Γεωργιάδη. Ο μάνατζερ του γνώριζε τον προπονητή του «Δικεφάλου» από την εποχή που αυτός αγωνιζόταν στους Blackburn Rovers και ο ίδιος βρισκόταν στις μικρές ομάδες του συλλόγου, ενώ ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ ήταν συμπαίκτης στην Newcastle με τον πολύ καλό φίλο του Lawrence, Andy Griffin.

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: