Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Χωρίς τον Κυριάκο!

Εκτός αποστολής της Εθνικής τέθηκε ο Κυριάκος Παπαδόπουλος για το φιλικό με την Ελβετία. Ποιοι «λεγεωνάριοι» είναι σίγουροι και ποιοι διεκδικούν θέση στο ρόστερ.

Χωρίς τον Κυριάκο
Πρόβα τζενεράλε ενόψει του «τελικού» με τη Βοσνία τον Μάρτιο, χαρακτηρίζεται το φιλικό της Εθνικής με την Ελβετία την επόμενη Τετάρτη (06/02) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις προεπιλογές των διεθνών που αγωνίζονται στο εξωτερικό την περασμένη εβδομάδα και την προσεχή Παρασκευή θα ανακοινώσει σε συνέντευξη Τύπου την αποστολή για το φιλικό τεστ κόντρα στους Ελβετούς.

Η λίστα της προεπιλογής δεν έχει εκπλήξεις ωστόσο δεν συμπεριλαμβάνεται το όνομα του Κυριάκου Παπαδόπουλου. Ο διεθνής στόπερ δεν αγωνίζεται με τη Σάλκε από τα τέλη Νοεμβρίου και βρίσκεται στο στάδιο της επανένταξης μετά την αρθροσκόπηση που υποβλήθηκε στο γόνατο. Σε επικοινωνία του Κυριάκου Παπαδόπουλου με το τεχνικό επιτελείο της Εθνικής υπήρξε διαβεβαίωση ότι ο νεαρός αμυντικός θα είναι απόλυτα έτοιμος για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Βοσνία στις 26 Μαρτίου στη Ζένιτσα.

Στην προεπιλογή υπάρχουν τα ονόματα των διεθνών που αποτελούν το βασικό κορμό (σ.σ. Σαμαράς, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Τζιόλης, Καραγκούνης, με τον αρχηγό της Εθνικής να διανύει περίοδο φόρμας), των παικτών που δείχνουν σε καλή κατάσταση και διεκδικούν θέση (σ.σ. Ταχτσίδης, Κονέ, Τζαβέλλας), αλλά και των Νίνη, Φορτούνη, Μαλεζά και Σηφάκη.

Μάλιστα ο Κρητικός γκολκίπερ αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός σε αγώνα πρωταθλήματος με τη Σαρλερουά κόντρα στη Γκενκ πριν από λίγες μέρες, αποκτάει αγωνιστικό ρυθμό και θέτει υποψηφιότητα να επιστρέψει στη «γαλανόλευκη» μετά από την τελική φάση του Euro 2012.

Όσον αφορά τον Φάνη Γκέκα, ο οποίος πρόσφατα συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκία με την Ακίσασπορ πολύ δύσκολα θα βρει θέση σ’ αυτή την αποστολή. Ο πρώτος εν ενεργεία σκόρερ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος θα επιδιώξει να είναι έτοιμος στο ματς με τη Βοσνία.

Το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες ώρες με τον Νίκο Σπυρόπουλο να μένει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό και να μετακομίζει στο Καμπιονάτο για λογαριασμό της Κιέβο Βερόνα δεν αλλάζει κάτι στο σχεδιασμό. Ο 29χρονος αριστερός μπακ θα κληθεί κανονικά την Παρασκευή με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές παρότι θα λογίζεται «λεγεωνάριος».

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν σημαίνει ότι όσοι παίκτες κλήθηκαν στην προεπιλογή θα βρίσκονται και στις τελικές επιλογές του Φερνάντο Σάντος την Παρασκευή. Τις επόμενες ημέρες θα πούμε περισσότερα για τους διεθνείς που αγωνίζονται στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι υποψήφιοι να κληθούν στην Εθνική για το φιλικό κόντρα στην Ελβετία. Σε ένα παιχνίδι που ο Πορτογάλος τεχνικός θα «τσεκάρει» κυρίως την κατάσταση των παικτών, αλλά θα δοκιμάσει και ενδεκάδα για το ντέρμπι κορυφής του ομίλου με τους Βόσνιους.


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: