Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σουτάρετε… ελεύθερα!!

Το 13 στα 13 στη φετινή Α1 έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος –χάρη στα τρίποντα- επικράτησε με σκορ 88-69 του Απόλλωνα Πατρών.

Σουτάρετε… ελεύθερα
Με απόντες τους Σερμαντίνι και Πάουελ, ο Ολυμπιακός νίκησε με σκορ 88-69 τον Απόλλωνα και έκανε το 13 στα 13 στη φετινή Α1. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν… φόρτσαραν ιδιαίτερα, καθώς αρκέστηκαν στο να ευστοχήσουν στα περισσότερα ελεύθερα τρίποντα (14/34 συνολικά) που τους άφησαν οι Πατρινοί. Κορυφαίος για τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας ήταν ο Γιώργος Πρίντεζης με 18 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους ξεχώρισαν οι ΜακΚόλουμ και Γκραντ με 19 και 16 πόντους αντίστοιχα.

Το ματς

Οι απουσίες των Σερμαντίνι και Πάουελ έδωσαν την ευκαιρία στον Γιώργο Μπαρτζώκα να ξεκινήσει το Μαυροειδή στη βασική πεντάδα. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φάνηκε και με το παραπάνω στα πρώτα λεπτά, με τον Ολυμπιακό να ξεκινά με ένα σερί 8-0. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν και διάθεση στην άμυνα, αναγκάζοντας τους παίκτες του Απόλλωνα να κάνουν λάθη και να απειλούν μόνο από απόσταση, καθώς σπανίως έμπαιναν στη ρακέτα. Έτσι, η διαφορά έφτασε στους 10 πόντους (5-15), ενώ με το γρήγορο ρυθμό που είχαν επιβάλλει οι φιλοξενούμενοι, το προβάδισμα αυτό διατηρήθηκε σχεδόν μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (12-22), με τον Γκραντ να διαμορφώνει το 14-22 με την εκπνοή.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Απόλλων έδειχνε πιο ανταγωνιστικός, διατηρώντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (18-24), αφού «τιμωρούσε» τη χαλαρότητα του Ολυμπιακού στην άμυνα. Από την άλλη, οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ως αξιόπιστη λύση στην επίθεση τον Περπέρογλου, ο οποίος με τρίποντο έκανε το 22-31. Ωστόσο, η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Νίκου Βετούλα εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη χαλαρότητα των πρωταθλητών Ευρώπης και Ελλάδας και έκαναν ένα σερί 9-0, με το οποίο πήραν το προβάδισμα (32-31) για πρώτη φορά στο ματς. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι έγινε ντέρμπι, αφού οι Πατρινοί αρνούνταν να καταθέσουν τα… όπλα, με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τους Πειραιώτες να προηγούνται με 41-37.

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να τρέξει λίγο στο παρκέ, στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και αυτό του έδωσε τη δυνατότητα να αυξήσει την υπέρ του διαφορά (39-48), φτάνοντας στη συνέχεια ακόμη και στο +12 (39-51). Αυτό έγινε, γιατί στη μία μεριά του παρκέ, ο Σπανούλης μοίραζε σε Παπανικολάου και Πρίντεζη, ενώ στην άλλη, ο Μαυροειδής είχε κλείσει το δρόμο προς τη ρακέτα. Παρ’ όλα αυτά, οι Πατρινοί δεν πτοήθηκαν ιδιαίτερα, ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (48-57), με τους «ερυθρόλευκους» να… συνδέονται ξανά με το καλάθι και να πηγαίνουν στο τέταρτο δεκάλεπτο στο +11 (51-62).

Η διαφορά σε διψήφιο αριθμό έκανε τον Ολυμπιακό να εφησυχάσει και να ρίξει ξανά το ρυθμό του. Αυτό, κάθε άλλο παρά ανεκμετάλλευτο το άφησε ο Απόλλων, ο οποίος μείωσε σε 58-63. Ωστόσο, στην άμυνα οι Πατρινοί έδιναν πολλά ελεύθερα τρίποντα στους «ερυθρόλευκους» και εκείνοι δεν είπαν «όχι» στο… δώρο, κάνοντας το 60-72. Αυτό συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με τους πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας να κάνουν το 13 στα 13 στη φετινή Α1 με το τελικό 88-69.

Τα δεκάλεπτα: 14-22, 37-41, 51-62, 69-88.

Απόλλων Πατρών (Βετούλας): ΜακΚόλουμ 19 (1), Αργυρόπουλος 9 (1), Καπερώνης, Γκραντ 16 (2), Θανόπουλος, Λιανός, Έρτσεγκ, Πέτροβιτς-Στεργίου 13 (3), Ζαφείρης, Μολφέτας, Τέρνερ 8, Κρόλο 4.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Χάινς 8, Λο 7, Άντιτς 8 (2), Σπανούλης 7 (1), Περπέρογλου 10 (2), Σλούκας, Μαυροειδής 4, Γκετσεβίτσιους 8 (2), Πρίντεζης 18 (3), Παπανικολάου 9 (1τρ., 7 ριμπ.), Μάντζαρης 9 (3), Κατσίβελης.

* Πριν από την έναρξη του αγώνα ο Απόλλων Πατρών τίμησε την ΚΑΕ Ολυμπιακός για την περσινή κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ο πρόεδρος των γηπεδούχων, Ανδρέας Μολφέτας, παρέδωσε το βραβείο στον αρχηγό των «ερυθρολεύκων», Βασίλη Σπανούλη, ενώ παράλληλα τιμήθηκε και ο Ντούσαν Βούσκσεβιτς, ο οποίος στο παρελθόν είχε φορέσει τη φανέλα και των δύο ομάδων.



πηγή: sport-fm.gr
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: