Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Κοντά στα παιδιά Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης!!

To 21ο και 109ο Δημοτικό Σχολείο στην Άνω Τούμπα επισκέφτηκαν σήμερα (21/1) ο Σαλπιγγίδης και ο Αθανασιάδης του ΠΑΟΚ, υπογράφοντας αυτόγραφα και απαντώντας στις ερωτήσεις των μικρών μαθητών.

Κοντά στα παιδιά Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης
Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης επισκέφτηκαν σήμερα (21/1) το πρωί το 21ο & 109ο Δημοτικό Σχολείο στην Άνω Τούμπα υλοποιώντας μια επιθυμία των δασκάλων που ήθελαν με κάποιο τρόπο να δώσουν λίγη χαρά στα παιδιά και να συμβάλουν στην αντιστροφή του κλίματος που υπάρχει στα δύο Σχολεία της Άνω Τούμπας, όπου στις 5 Δεκεμβρίου 2012 η δασκάλα των Εικαστικών, Ελευθερία Ρούσου, έχασε τη ζωή της μέσα στο κτήριο, στην προσπάθειά της να το διακοσμήσει ενόψει των Χριστουγέννων.

Έτσι σήμερα το πρωί οι δύο διεθνείς ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βρέθηκαν στο σχολικό συγκρότημα, όπου φοιτούν 480 παιδιά της περιοχής, και συμμετείχαν σε μια πολύ όμορφη και οργανωμένη εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του σχολείου. Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και ο Στέφανος Αθανασιάδης μίλησαν για το ρόλο του αθλητισμού στη διαμόρφωση του χαρακτήρα για κάθε άνθρωπο, μοίρασαν αυτόγραφα, ενώ απάντησαν και σε πολλές ερωτήσεις που έκαναν μαθητές και μαθήτριες από την Ε’ και ΣΤ’ τάξη των δύο σχολείων.

-Όταν ήσασταν μικρός ασχολούσασταν και με άλλα αθλήματα; (Χρήστος Φωκάς)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον αθλητισμό κάνοντας πάλη, αλλά πολύ γρήγορα λόγω και των ερεθισμάτων που είχα από τον πατέρα μου, ο οποίος υπήρξε ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο. Όπως και εσείς, έτσι και εμείς, στην ηλικία σας όποτε βλέπαμε μπροστά μας μια μπάλα, την κλωτσούσαμε και θέλαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο»

Στέφανος Αθανασιάδης: «Από μικρός ασχολήθηκα με το ποδόσφαιρο και σ’ αυτό έπαιξε σημαντικό ρόλο η οικογένεια μου, που με παρακίνησε να ασχοληθώ με το άθλημα και να βρεθώ στον ΠΑΟΚ».

-Ποιες είναι οι δυσκολίες στο επάγγελμα του ποδοσφαιριστή. Θα πρέπει τα παιδιά να παραμελούν τα μαθήματά τους για να παίζουν ποδόσφαιρο ή είναι κυριότερη η μόρφωση σ’ αυτή την ηλικία; (Μαρία Τερζή)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Σ’ ότι αφορά τις δυσκολίες υπάρχουν πολλές γιατί στερούμαστε πολλά πράγματα από μικρές ηλικίες. Τώρα σ’ ότι αφορά το κομμάτι της μόρφωσης θεωρώ ότι είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλλιεργημένος ως άνθρωπος και πρέπει σ’ αυτή την ηλικία να βάζεις τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Μέχρι να φτάσουμε να παίζουμε σε υψηλό επίπεδο στερούμαστε αρκετά. Κυρίως δεν κάναμε πράγματα που έκαναν άλλα παιδιά στην ηλικία μας. Αυτό που θέλω να πω ως συμβουλή είναι ότι δεν πρέπει να παραμελείται τα μαθήματά σας».

-Όταν ήσασταν στην ηλικία μου σε ποια ομάδα ονειρευόσασταν να παίξετε; Η άποψη σας για τον φανατισμό και τη βία στα γήπεδα;

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Στον ΠΑΟΚ! Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι που πρέπει όλοι μας να το ευχαριστιόμαστε. Αντιλαμβάνομαι ότι μπορεί να υπάρχουν αντιπαραθέσεις μεταξύ των παιδιών που υποστηρίζουν διαφορετικές ομάδες, αλλά θα πρέπει να μένουμε στην πλάκα και να μην φανατιζόμαστε»

Στέφανος Αθανασιάδης: «Στον ΠΑΟΚ γιατί όλοι στο σπίτι μας υποστηρίζουν τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι κακό να υπάρχουν μέσα στην παρέα φίλοι κι άλλων ομάδων. Δεν έχει σημασία τι ομάδα υποστηρίζεις όταν βρίσκεσαι με τους φίλους σου».

-Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος σας αυτή την χρονική περίοδο;

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Οι στόχοι μας πρέπει να συμβαδίζουν με τους στόχους της ομάδας. Δυστυχώς φέτος μείναμε εκτός Ευρώπης πολύ νωρίς, όμως είμαστε στη 2η θέση και έχουμε μπροστά μας ένα σημαντικό παιχνίδι για το Κύπελλο, όπου επίσης είναι ένας στόχος του ΠΑΟΚ.

Στέφανος Αθανασιάδης: «Ο στόχος έχει να κάνει πάντα με τον στόχο που θέτει η ομάδα όπου αγωνίζεσαι. Είμαστε τώρα στη 2η θέση, πρέπει να μείνουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε και να συνεχίσουμε στο Κύπελλο».

-Πως σας στηρίζει η οικογένεια σας; (Γρηγόρης Καραμπέλης)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Η οικογένεια βρίσκεται δίπλα μας και μας στηρίζει σε κάθε δύσκολη στιγμή γιατί στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν μόνο ευχάριστες, αλλά υπάρχουν και δυσάρεστες στιγμές».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Θεωρώ τον εαυτό μου πολύ τυχερό γιατί είχα και έχω την βοήθεια της οικογένειας μου, κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό».

-Επηρεάζεται η απόδοσή σας όταν ακούγονται υβριστικά συνθήματα εναντίον σας και με ποιο τρόπο; (Δημήτρης Σάτκας)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Δεν θα πρέπει να μας επηρεάζουν τα υβριστικά συνθήματα όταν ακούγονται από την κερκίδα, αν και επειδή είμαστε άνθρωποι υπάρχουν κάποιες στιγμές που τα ακούμε και δεν περνούν απαρατήρητα».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Όταν μπαίνεις στο γήπεδο πρέπει να είσαι αφοσιωμένος στον αγώνα και δεν πρέπει να επηρεάζεσαι από κανέναν άλλον παράγοντα»

-Ποιος είναι ο πιο συναρπαστικός αγώνας που παίξατε;

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Θα ξεχωρίσω τους δύο αγώνες της Εθνικής ομάδας με την Ουκρανία και την Νιγηρία, όπου σκόραρα, αλλά και αυτόν με τον ΠΑΟΚ κόντρα στην Τότεναμ, όπου πετύχαμε μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Θα πω και εγώ τον αγώνα που έπαιξα με τον ΠΑΟΚ εναντίον της Τότεναμ στο Λονδίνο, όπου πέτυχα το δεύτερο γκολ».

-Στην Ελλάδα υπάρχει οικονομική κρίση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχει οικονομική κρίση; (Λίλια Μουχίκα)

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Ειλικρινά υπάρχουν πάρα πολλοί συναθλητές μας που βρίσκονται αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση, είναι κάτι που μας λυπεί και μακάρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα με την κρίση για όλους τους Ελληνες».

Στέφανος Αθανασιάδης: «Μπορεί στη Super League να μην είναι τόσο έντονο το πρόβλημα, αλλά στις μικρότερες κατηγορίες υπάρχουν πολλά προβλήματα. Η κατάσταση είναι δύσκολη για όλους τους ανθρώπους και εύχομαι σύντομα να τελειώσει».


πηγή: sport-fm.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: