Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για το limit up του Αντώνη Πετρόπουλου, και τις άλλες ανεβασμένες μετοχές της 18ης αγωνιστικής της Superleague.
Ο Αντώνης Πετρόπουλος είναι ένας από τους μεγάλους κερδισμένους της 18ης αγωνιστικής. Το γκολ που πέτυχε, μολονότι δεν έπρεπε να μετρήσει, του δίνει μεγάλη αυτοπεποίθηση, αυτή που χτίζει από τη σκέψη του “2 στα 2” και των 4 βαθμών που έχει δώσει στην ΑΕΚ προτού μάθει καλά καλά τα ονόματα των συμπαικτών του. Η ψυχολογία του Ελληνα επιθετικού μπορεί καθορίσει τη μοίρα της ΑΕΚ στην προσπάθειά της να παραμείνει, τουλάχιστον με αγωνιστικά κριτήρια, στη Superleague, με δεδομένο το πρόγραμμα που την περιμένει στις επόμενες τρεις αγωνιστικές (με ΟΦΗ, Πανιώνιο, Κέρκυρα).
Ποιοι άλλοι ανέβασαν την μετοχή τους στην διάρκεια των 7 αγώνων της 18ης αγωνιστικής;
Ο Αντώνης Νικοπολίδης, χάρη σε ένα καλό διάστημα του Ολυμπιακού, που θύμισε τον “ισπανικό” εαυτό του με τη δημιουργία φάσεων σε open play, αλλά και την πίεση ψηλά που έβγαλε όσο άντεχαν και ήταν συγκεντρωμένοι σε αυτό οι ποδοσφαιριστές του. Είναι πάρα πολύ νωρίς για να προσθέσει κανείς οτιδήποτε πέραν αυτού σχετικά με τις προοπτικές του Νικοπολίδη ως προπονητή, αλλά αυτό δεν ήταν λίγο για αρχή.
Ο Γιάννης Χριστόπουλος για το παιχνίδι που παρουσίασε και στο Καραϊσκάκη ο γεμάτος σοβαρές ελλείψεις ΠΑΣ Γιάννινα. Εμφάνισε στην έδρα του Ολυμπιακού μια από τις πιο καλοδουλεμένες ομάδες του πρωταθλήματος, η οποία προβλημάτισε τον αντίπαλό της και θα δημιουργούσε μεγαλύτερα προβλήματα αν είχε καλύτερες επιλογές στην τελική προσπάθεια.
Ο Νίκος Αναστόπουλος, κι ας μην παρήγαγε θέαμα ο Ατρόμητος απέναντι στον Πλατανιά. Με αυτή τη νίκη, με ένα ακόμη γκολ από “στημένη” μπάλα, ο Ατρόμητος βρίσκεται σε απόσταση βολής από τον ΠΑΟΚ, δηλαδή πιο κοντά στον στόχο του συγκριτικά με το σημείο στο οποίο βρισκόταν η ομάδα όταν ανέλαβε ο “Αναστό”.
Ο Σάκης Τσιώλης, που έχει φέρει τον Αστέρα Τρίπολης μια ανάσα από την δεύτερη θέση και μάλιστα με επίδειξη δύναμης απέναντι στον ΠΑΟΚ. Αυτή η νίκη φωταγωγεί τη δουλειά που κάνει ο Τσιώλης στην Τρίπολη και του δημιουργεί την προοπτική να ολοκληρώσει μια σεζόν με την οποία θα σβήσει αυτό που άφησε επάνω του το αποτυχημένο σύντομο πέρασμα από τον Αρη.
Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, που κατάφερε για δεύτερη σερί φορά να “πληγώσει” τον Παναθηναϊκό, με ένα πολύ δύσκολο γκολ, στο ΟΑΚΑ. Είναι το πιο ηχηρό come back Ελληνα ποδοσφαιριστή στην τρέχουσα περίοδο. Και δεν θα είναι έκπληξη η επιστροφή του στην Εθνική ομάδα, δεδομένης και της εκτίμησης που του τρέφει ο Φερνάντο Σάντος.
Ο Γιάννης Πετράκης, που κάνει την έκπληξη και κρατά τον ΟΦΗ μακριά από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και κοντά στις θέσεις της 5αδας. Ολοι όσοι περίμεναν την κατάρρευση του ΟΦΗ ως φυσική συνέπεια της αποχώρησης Αναστόπουλου αρχίζουν να ψάχνουν πώς το κάνει ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της κρητικής ομάδας, να παίρνει νίκες με έναν ΟΦΗ γεμάτο προβλήματα.
Ο Χοσέ Τοτσέ, κι ας μη νίκησε ο Παναθηναϊκός. Απέναντι στον Πανθρακικό έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με την πράσινη φανέλα. Εδειξε τα καλύτερα κοντρόλ, ήταν πιο γρήγορος από ποτέ στις κινήσεις του, εκτέλεσε, μέχρι και ντρίμπλαρε. Εκανε δηλαδή πολύ περισσότερα από όσα μας έχει συνηθίσει.