Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Θα σπάσουν καρδιές φέτος!!

«Ντου στα Αποδυτήρια» με την αναλυτική βαθμολογία της UEFA και τι ακριβώς κινδυνεύει να χάσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Βλέπεις την βαθμολογία της UEFA, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα μετά την κλήρωση και στο Europa, και καταλαβαίνεις ότι θα σπάσουν καρδιές φέτος. Τι θα γίνει με την περιβόητη 12η θέση;
-Θα την πάρει η Ελλάδα που ήδη είναι 13η;
-Θα την κατακτήσει η Ελβετία που συνεχίζει με τρείς ομάδες όπως φαίνεται και στον πίνακα – καθρέφτη που μπορείτε να δείτε με κάθε λεπτομέρεια;
-Και ποιες άλλες χώρες μπαίνουν σιγά – σιγά στο παιχνίδι για τα επόμενα χρόνια;
Τα πράγματα για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι δύσκολα. Κι εδώ που τα λέμε από το διπλό της Ξάνθης στην έδρα της Λίνφιλντ στην αρχή, μέχρι το ματς του Ατρόμητου στην Ολλανδία δεν μεσολάβησε καμία άλλη νίκη.
Τέσσερις σύλλογοι έχουν παίξει ως τώρα (ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Αστέρας, Ξάνθη) και υπάρχουν μόνο δυο νίκες. Αυτό από μόνο του λέει πολλά.
Και φαίνεται από την βαθμολογία ότι φέτος η Ελλάδα έχει μόνο 1.500 βαθμούς ως τώρα. Σχεδόν τίποτα, δηλαδή. Η Ελβετία έχει 3.000 και η Ρουμανία που μας πλησιάζει σιγά – σιγά έχει 5.625.
Εδώ, λοιπόν, χρειάζεται επειγόντως έστω μια καλή πορεία ελληνικής ομάδας. Να κάνει κάτι, δηλαδή. Να φτάσει μέχρι ένα, δυο νοκ άουτ ματς. Να μαζέψει πόντους. Και δεν ξέρουμε αν φτάνει μόνο αυτό. Θα εξαρτηθεί κι από το τι θα κάνει η Ελβετία. Θα γίνει μάχη μέχρι το τέλος.
Αν, πάντως, η Ελλάδα δεν τα καταφέρει να μείνει 12η, τότε είναι διπλό το χτύπημα από την μεθεπόμενη σεζόν 2015-16:
-Πάει η σίγουρη θέση στον όμιλο Champions League, αλλά και κάτι ακόμα.
-Από την μεθεπόμενη περίοδο οι χώρες μέχρι την 12η θέση (τώρα είναι μέχρι την 6η) θα έχουν σίγουρη εκπροσώπηση και σε όμιλο του Europa. Από τον κυπελλούχο!

 
Πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: