Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Δύο φορές στα πέναλτι την Μπάγερν; Δε νομίζω…!

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για την επικράτηση της Μπάγερν, για την μεταβατική εικόνα των Βαυαρών που παίζουν με... κάμποση δόση από Πεπ κι αρκετή από Χάινκες και για το…πούλμαν του Μουρίνιο

Δύο φορές στα πέναλτι την Μπάγερν; Δε νομίζω…
Εκδίκηση μαζεμένη για τα όσα είχε πάθει πριν από 15 μήνες από την Τσέλσι; Για να λέμε την αλήθεια, με το χουνέρι που είχαν πάρει πρόπερσι οι Βαυαροί μέσα στο σπίτι τους, μάλλον θα το πανηγυρίζουν λίγο περισσότερο. Ο Ντρογκμπά είχε ισοφαρίσει στο 89’ στον τελικό της Αλιάνζ Αρίνα και η Τσέλσι το πήρε με τους Όλιτς και Σβαϊνστάιγκερ να λαθεύουν. Τώρα ο Χάβι Μαρτίνεθ το έβαλε στις… καθυστερήσεις των καθυστερήσεων στην παράταση, για να πάει το ματς στα πέναλτι και εκεί κέρδισαν, όπως γίνεται συνήθως, με ελάχιστες εξαιρέσεις, οι Γερμανοί.

Για ένα μεγάλο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, η Μπάγερν έμοιαζε στο παιχνίδι με Μπαρτσελόνα και η Τσέλσι, σαν μια ομάδα που έχουμε δει σε πολλές version, όπου βρέθηκε ο Μουρίνιο. Το να βλέπεις τους Βαυαρούς να έχουν συντριπτική κατοχή μπάλας και να παίζουν, τουλάχιστον στο πρώτο μέρος πολύ τσίκι-τσίκι, είναι μια εικόνα που δύσκολα μπορώ να χωνέψω, ως φαν των Βαυαρών. Τα πράγματα, ασφαλώς έγιναν ιδανικά για τον Μουρίνιο από τη στιγμή που έβαλε και το γκολ νωρίς μετά από μια έξοχη ασίστ του Σούρλε και το σουτ πάνω στην κίνηση του Τόρες.

Η Μπάγερν στην επανάληψη και στην παράταση, θύμισε περισσότερο την περσινή σαρωτική ομάδα. Για παράδειγμα το γκολ του Ριμπερί είναι αποτέλεσμα γρήγορου transition της μπάλας, με τον Ριμπερί να βάζει μια απίστευτη γκολάρα. Βέβαια έπεσε πάνω σε έναν έξοχο Τσεχ, ενώ είχε και σοβαρά προβλήματα στην άμυνα. Στα «στημένα» ήταν ευάλωτη και έκανε εύκολα λάθη στα μετόπισθεν, γεγονός που άσχετα με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ, είναι ένα θέμα που πρέπει ν’ απασχολήσει τον Γκουαρντιόλα. Ο Πεπ βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα δύσκολο βράδυ, γιατί με την Τσέλσι να παίζει με δέκα ποδοσφαιριστές βρέθηκε πίσω στο σκορ και πολύ κοντά να δει τον χάρο με τα μάτια του. Ωστόσο ο Τσεχ δεν μπορούσε να τα βγάλει και όλα.

Από την άλλη η Τσέλσι, δεν αξίζει να παίζει με… πούλμαν μπροστά από την εστία. Διαθέτει σπουδαίους ποδοσφαιριστές και αδικεί τόσο την ίδια όσο και τον Μουρίνιο αυτή η εικόνα. Ο Πορτογάλος, έστω και αν η ομάδα του προηγήθηκε γρήγορα ήθελε να παγιδεύσει τους Βαυαρούς. Όμως αυτό που πρέπει να κρατήσει κανείς, είναι πως όποτε αποφάσισε να βγει μπροστά, δημιούργησε προβλήματα στην Μπάγερν. Γι’ αυτό και θεωρώ πως έστω και αν η μοίρα ήταν σκληρή μαζί της, με τον τρόπο που ισοφαρίστηκε στο τέλος και ενώ είχε αμυνθεί ηρωικά, δικαιώθηκε η ομάδα που προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο σε όλη τη διάρκεια του ματς. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: