Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Γκοϊάν: «Κάτι καλύτερο από πέρυσι ο Αστέρας»

Έναν καλύτερο Αστέρα Τρίπολης από πέρυσι επιθυμεί να δει ο Ντορίν Γκοϊάν, όπως ανέφερε στο match program για την αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Γκοϊάν: «Κάτι καλύτερο από πέρυσι ο Αστέρας»
Την επιθυμία ο Αστέρας Τρίπολης να είναι ακόμα καλύτερος σε σχέση με πέρυσι επιθυμεί ο Ντορίν Γκοϊάν.

Ο Ρουμάνος κεντρικός αμυντικός των Αρκάδων σχολίασε την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στον σύλλογο, αλλά και για την μέχρι στιγμής προσαρμογή του στην ομάδα. Επιπλέον μίλησε και για τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας του.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γκοϊάν στο match program:

Ο Αστέρας υποδέχεται τον Απόλλωνα Σμύρνης. Πως αντιμετωπίζεις αυτό το παιχνίδι…

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν ξέρω πολλά πράγματα για τις αντίπαλες ομάδες. Θα μπορώ να πω περισσότερα πράγματα για το ελληνικό πρωτάθλημα μετά από λίγα παιχνίδια. Θέλουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι αυτό. Δεν ξεκινήσαμε καλά με το 3-3 στην έδρα μας, αλλά προπονηθήκαμε καλά για αυτό το παιχνίδι και να φτάσουμε στη νίκη».

Πρώτη χρονιά στον Αστέρα. Πόσο δύσκολη ήταν η προσαρμογή στη νέα σου ομάδα;

«Μέρα με την μέρα μαθαίνω καινούρια πράγματα. Η οικογένεια είναι μαζί μου και σίγουρα αυτό κάνει πιο εύκολη την παραμονή μου για μένα. Όταν έχουμε ρεπό, πάω στο κέντρο της πόλης με τα παιδιά. Συνήθως δεν πηγαίνω για καφέ. Είναι πολύ ζεστές οι μέρες και προτιμώ να μένω σπίτι».

Πως περιμένεις την πορεία της ομάδας φέτος;

«Έχουμε καλούς παίκτες στο ρόστερ και κάθε χρόνο ο Αστέρας παίζει όλο και καλύτερα. Θέλουμε να επαναλάβουμε την πολύ καλή πορεία της περσινής χρονιάς και γιατί όχι, να πάει ακόμη καλύτερα η ομάδα. Αυτός είναι ο στόχος και θέλουμε να προπονούμαστε σκληρά για να είμαστε συγκεντρωμένοι, προκειμένου να παίρνουμε το καλύτερο αποτέλεσμα σε κάθε παιχνίδι».

Καλύτερη στιγμή της καριέρας σου;

«Την χρονιά που έπαιξα στην Στεάουα ήταν τα καλύτερα στην καριέρα μου. Η καλύτερη στιγμή μου με την εθνική ομάδα, ήταν όταν κερδίσαμε 1-0 την Ολλανδία με δικό μου γκολ και προκριθήκαμε στο Euro 2008».

Καλύτερος συμπαίκτης σου;

«Είχα πολλούς καλούς συμπαίκτες, αλλά θα ξεχωρίσω τους Παστόρε, Καβάνι, Μίκολο όταν έπαιζα στην Παλέρμο και τους Μούτου και Κίβου στην Εθνική Ρουμανίας».

Ποια ήταν τα όνειρα σου όταν ξεκίναγες το ποδόσφαιρο;

«Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο είχα όνειρο να παίξω στη Στεάουα και σε ένα παιχνίδι της Εθνικής ομάδας. Από μικρός ήμουν φαν της Ρεάλ Μαδρίτης και ένιωσα απίστευα όταν με την Στεάουα παίξαμε εναντίον της Ρεάλ στους ομίλους του Champions League. Το ότι αντιμετώπισα την ομάδα που αγαπούσα ήταν κάτι το μοναδικό για μένα».

Ήθελες να παίξεις στην Στεάουα και να κάνεις ένα παιχνίδι με την Εθνική Ρουμανίας. Νιώθεις ευλογημένος, που έπαιξες πέντε χρόνια στη Στεάουα και με 53 συμμετοχές είσαι ο αρχηγός της εθνικής ομάδας;

«Ειλικρινά ναι. Κάθε μέρα ευχαριστώ τον Θεό, που με βοήθησε και μου προσέφερε να παίξω ποδόσφαιρο σε αυτό το υψηλό επίπεδο, κρατώντας με παράλληλα υγιή. Αναγνωρίζω ότι ήμουν τυχερός σαν ποδοσφαιριστής. Όσο και αν προσπαθήσεις, όσο καλός και αν είσαι, χρειάζεται πάντα και λίγο τύχη».

Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερο σου προσόν;

«Είμαι ψηλός και αυτό με διευκολύνει να κερδίζω μονομαχίες στο ψηλό παιχνίδι, αλλά κουβαλώντας τις εμπειρίες μου, νομίζω πως παίρνω καλές θέσεις στο γήπεδο».

Ξεκινώντας το ποδόσφαιρο είχες κάποιο ίνδαλμα;

«Τον πρώην αμυντικό της Λίβερπουλ Σάμι Χίπια θα ξεχωρίσω από τους παίκτες που αγωνίζονται στην θέση μου. Όμως το μεγαλύτερο μου πρότυπο ήταν ο Γκιόργκι Χάτζι. Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στην Ρουμανία».

Ποιος είναι αυτός που σε ενέπνευσε να ασχοληθείς με το ποδόσφαιρο;

«Ο μεγαλύτερος μου αδερφός. Έχω τρία αδέλφια και όλοι έπαιξαν ποδόσφαιρο σε καλό επίπεδο. Ο μεγάλος μου αδερφός έχει σταματήσει σήμερα και ασχολείται με επιχειρήσεις. Αυτός μας κόλλησε την αρρώστια…του ποδοσφαίρου. Έπαιξε στην Σουκεάβα και στην Μπακούλ, ενώ έπαιξε επτά χρόνια στην Ουγγρική Ντέμπρετσεν κατακτώντας και το Κύπελλο. Ο δεύτερος αδερφός μου έπαιξε στην Σουκεάβα και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ, όπου αρχικά έπαιξε ποδόσφαιρο και τώρα μένει μόνιμα εκεί. Ο νεότερος αδερφός ξεκίνησε να παίζει στην Σουκεάβα, ενώ μετά αγωνίστηκε στη Δυναμό Βουκουρεστίου και τώρα παίζει ποδόσφαιρο στην Κίνα».

Δυσκολότερος αντίπαλος που έχεις αντιμετωπίσει μέχρι σήμερα στην καριέρα σου;

«Ο Ιμπραϊμοβιτς ήταν ο πιο δύσκολος γιατί είναι ο πιο ολοκληρωμένος ποδοσφαιριστής που έχω συναντήσει στα γήπεδα. Είναι δυνατός, γρήγορος, έχει καλή αντίδραση και είναι πολύ δύσκολο να τον μαρκάρει κανείς. Ο Βαν Νιστελρόϊ είναι ο πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής μέσα στην μεγάλη περιοχή και πολύ έξυπνος. Τέλος ο Ετό, είναι πάρα πολύ γρήγορος και έπρεπε να κρατάω απόσταση για να τον ελέγχω».

Τι μήνυμα θα ήθελες να περάσεις στους φίλους του Αστέρα…

«Να μείνουν κοντά στην ομάδα. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές. Οι πραγματικοί φίλαθλοι είναι αυτοί που μένουν κοντά στην ομάδα δύσκολες στιγμές, γιατί σίγουρα θα ζήσουμε τέτοιες στιγμές. Αυτό που θέλω να πω, είναι ότι σε κάθε παιχνίδι θα δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό, για να τους κάνουμε περήφανους και χαρούμενους για την αγαπημένη τους ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: