Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

«Κυρία» στις καθυστερήσεις…!!

Με δύο γκολ του Ρομπέρτο Κολαούτι στις καθυστερήσεις, η Ανόρθωση νίκησε 3-1 την Ομόνοια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» στην πρεμιέρα του κυπριακού πρωταθλήματος.

«Κυρία» στις καθυστερήσεις…
Μετά τον πρόωρο αποκλεισμό από το Europa League, Ανόρθωση και Ομόνοια ήθελαν να ξεκινήσουν με το… δεξί στο πρωτάθλημα Κύπρου. Αυτή που το κατάφερε ήταν η «Κυρία», η οποία με τον Ζόρζε Κόστα για πρώτη φορά στον πάγκο, έφτασε στη νίκη με 3-1, χάρη σε δύο γκολ του Κολαούτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η «Κυρία» μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και έχασε κάποιες ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ με τους Κολαούτι (4’ και 30’), Φοφανά (22’) και Οκκά (23’). Η Ομόνοια στο πρώτο ημίχρονο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και απείλησε μόνο μια φορά με τον Εφραίμ (26’).

Ίδια ήταν η εικόνα και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου. Μάλιστα, στο 62’ η υπεροχή της Ανόρθωσης καρποφόρησε. Ο Γκαρσία έκανε τη σέντρα, οι αμυντικοί της Ομόνοιας απομάκρυναν και ο Δημητρίου με… ασύλληπτο σουτ άνοιξε το σκορ.

Στο τελευταίο δεκαπεντάλεπτο, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τρεις φορές κοντά στην ισοφάριση με τους Λεάντρο (75’), Γκικίεβιτς (76’) και Τέιλορ (81’), αλλά ο Βαλβέρδε είπε «όχι». Τελικά, το κατάφεραν στο 85’. Ο Τέιλορ έκανε τη σέντρα, ο Δημητρίου δεν μπόρεσε να απομακρύνει τη μπάλα και ο Γκικίεβιτς με το στήθος έκανε το 1-1.

Κι εκεί που όλα έδειχναν, ότι η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ήρθαν δύο γκολ στις καθυστερήσεις από τον Κολαούτι (94’ και 98’), που έδωσε τη νίκη 3-1 στην Ανόρθωση.

Ο αγώνας διεκόπη δύο φορές, την πρώτη στο 47’ και τη δεύτερη μετά το γκολ των γηπεδούχων, καθώς οι οπαδοί της «Κυρίας» άναψαν φωτοβολίδες και βεγγαλικά, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική.

Πρόγραμμα-αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Σάββατο 31/08
Ανόρθωση-Ομόνοια 3-1
(62’ Δημητρίου, 90’+4, 90’+8 Κολαούτι - 85’ Γκικίεβιτς)

ΑΕΚ Κουκλιών-ΑΕΚ Λάρνακας

Κυριακή 01/09
18:00 Αλκή-Άρης
18:00 Δόξα Κατωκοπιάς-Νέα Σαλαμίνα
19:00 Εθνικός Άχνας-ΑΕΛ

Δευτέρα 02/09
19:00 ΑΠΟΕΛ-Ένωση Νέων Παραλιμνίου
19:00 Απόλλων Λεμεσσού-Ερμής

Η επόμενη αγωνιστική

Σάββατο 14/09
ΑΕΚ Λάρνακας-Εθνικός Άχνας
ΑΕΛ-ΑΠΟΕΛ
Ερμής-Αλκή
Νέα Σαλαμίνα-ΑΕΚ Κουκλιών
Ομόνοια-Ένωση Νέων Παραλιμνίου

Κυριακή 15/09
Ανόρθωση-Απόλλων Λεμεσού
Άρης-Δόξα Κατωκοπιάς Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: