Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

«Είμαστε περήφανοι για την κουλτούρα της ομάδας»

Καλά τα αποτελέσματα για τον Εργοτέλη. Το γεγονός όμως ότι κατακτήθηκαν με πολλούς νέους παίκτες είναι ακόμα σημαντικότερο, σύμφωνα με τον Γιάννη Πετράκη.

«Είμαστε περήφανοι για την κουλτούρα της ομάδας»
Η εικόνα του Εργοτέλη στις δυο πρώτες αγωνιστικές ήταν εξαιρετική.

Τα αποτελέσματα όμως -κατά τον Γιάννη Πετράκη- δεν είναι ο κυριότερος λόγος περηφάνιας για τους Κρητικούς. Αλλά το γεγονός πως η ομάδα τα πήρε με πλήθος νέων παικτών.

Μιλώντας στη NOVA, ο τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» χαρακτήρισε δείγμα της κουλτούρας του συλλόγου την εξαιρετική δουλειά που γίνεται στις ακαδημίες. Αναφερόμενος, δε, στην πορεία της ομάδας, κράτησε χαμηλά την μπάλα κι έθεσε ως πρώτο στόχο να βελτιώνεται συνεχώς.


Αναλυτικά όσα είπε ο Πετράκης

Για τον στόχο του Εργοτέλη: «Εμείς θέλουμε και προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά να φτιάχνουμε την εικόνα μας και να διεκδικούμε πράγματα και θέλουμε στο τέλος της χρονιάς να έχουμε την καλύτερη συγκομιδή που μπορούμε».

Για τους νέους παίκτες του συλλόγου: «Στο προηγούμενο παιχνίδι οι έντεκα ήταν από την περσινή ομάδα και τα δέκα παιδιά ήταν απ' το τμήμα υποδομής και αυτό δείχνει το πώς σκέφτεται ο Εργοτέλης και την κουλτούρα που έχει. Γίνεται σπουδαία δουλειά στα τμήματα υποδομής, είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό».

Για την ομοιογένεια της ομάδας: «Είναι θετικό ότι υπάρχει μια ομοιογένεια που βοηθάει τον προπονητή για να περάσει κάποια πράγματα στο παιχνίδι. Κάθε μέρα προσπαθούμε με βάση τα δεδομένα του σωματείου για το καλύτερο. Ελπίζω να αποδειχθούν ότι οι επιλογές μας ήταν σωστές».

Για τον επόμενο αντίπαλο του Εργοτέλη: «Η Ξάνθη έδειξε τα διαπιστευτήριά της τα τελευταία 15-20 χρόνια που είναι διαρκώς στην πρώτη κατηγορία. Έπαιξε Ευρώπη και έχει τρομερές υποδομές. Τη σεβόμαστε, αλλά αυτό που με νοιάζει είναι η δική μου ομάδα να έχει τα χαρακτηριστικά που χρειάζεται και να είναι ανταγωνιστική για να διεκδικήσει όσο το δυνατόν περισσότερα.

Σε όλα τα παιχνίδια θα πορευτούμε με το ίδιο σκεπτικό. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη στάση μας, να κάνουμε αυτό που δουλεύουμε στην προπόνηση και μέσα από αυτό να είμαστε ανταγωνιστικοί»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: