Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Σαν ταινία που την βλέπεις ξανά και ξανά!

Ο Βασίλης Μοιρώτσος γράφει στο sport-fm.gr για την… πλάκα που μοιάζει να κάνει ο θεός του ποδοσφαίρου στον Ατρόμητο.

Σαν ταινία που την βλέπεις ξανά και ξανά
Μοιάζει με σειρά που περιμένεις το φινάλε της για να δεις κάτι χαρμόσυνο. Όλα τα προηγούμενα επεισόδια έχουν σασπένς, αγωνία, καρδιοχτύπι, θυμό, στεναχώρια. Δεν μπορεί. Κάτι καλό επιφυλάσσει το φινάλε στον Ατρόμητο. Κάπου θα γυρίσει η τύχη. Κάποια στιγμή αυτή η ριμάδα δεν θα σταματήσει σε δοκάρι, σε πόδι αντιπάλου, δεν θα περάσει έξω από το δοκάρι.

Ο Θεός του ποδοσφαίρου δοκιμάζει διοίκηση, οπαδούς και παίκτες εδώ και 1,5 χρόνο. Τι να θυμηθείς; Τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό και το γκολ του Φουστέρ στο 119’; Το ματς στο Νιούκαστλ με το πέναλτι στον Σουμπίνιο και το σουτ του Δημούτσου που «έξυσε» το δοκάρι; Το σουτ του Ναπολεόνι που έβγαλε ο Καλαντζής πάνω στη γραμμή και τις 23 τελικές στο ματς με τον Αστέρα Τρίπολης, που θα οδηγούσε στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Παιχνίδια κομβικά για την ιστορία μιας ομάδας. Αγώνες εκατομμυρίων ευρώ. Ματς που ο Ατρόμητος τα έκανε όλα τέλεια, αλλά ήταν σαν κάποιος να του κάνει πλάκα. Το ίδιο συνέβη στην Ολλανδία. Αν ο Ατρόμητος έπαιρνε την πρόκριση θα μιλούσαμε για την μεγαλύτερη (σε βαθμό δυσκολίας και με τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί) πρόκριση ελληνικής ομάδας. Δεν το κατάφερε λόγω ατυχίας και μόνο.

Θα είναι λάθος να ψάξουμε να βρούμε τι έφταιξε, τι δεν πήγε καλά, τι έπρεπε να αλλάξει, τι έπρεπε να κάνει ο προπονητής και δεν το έκανε. Όλα λειτούργησαν τέλεια, βοήθησε σαφώς και η αποβολή του Χένρικσεν στο 2’, αλλά το τρίτο γκολ δεν ήρθε. Είπαμε. Κάποιος κάνει πλάκα. Μέχρι και φωτιά πήρε το γήπεδο, τη στιγμή που ο Ατρόμητος είχε σκοράρει, πίεζε, έτρεχε περισσότερο, είχε πάρει τον αέρα και είχε φοβήσει τους Ολλανδούς.

Κρίμα και πάλι κρίμα λοιπόν. Είναι βήμα παραπάνω -στον κόσμο του facebook και του twitter στον οποίο ζούμε- να βλέπεις δευτερόλεπτα μετά το τέλος του ματς να γεμίζουν τα social media με τη λέξη «κρίμα» και να αφορά τον Ατρόμητο. Να γεμίζουν από Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς, ΑΕΚτζήδες, Θεσσαλονικείς, απλούς φιλάθλους, δημοσιογράφους. Είναι δείγμα ότι «μεγαλώνεις». Και με τις νίκες «μεγαλώνεις».

Αμαρτία που δεν ήρθε η πρόκριση, αλλά μην ξεχνάμε: Ο Ατρόμητος σημείωσε στην Ολλανδία την πρώτη του ευρωπαϊκή νίκη. Από μόνο του το γεγονός αποτελεί επιτυχία.

ΥΓ: Η ΟΥΕΦΑ δεν έδειξε καθόλου καλά αντανακλαστικά στο θέμα με την πυρκαγιά και στον ορισμό του αγώνα. Αν ήθελε να προλάβει την κλήρωση, θα μπορούσε να τη μεταφέρει μερικές ώρες αργότερα και να ορίσει το ματς πιο αργά και όχι στις 11 το πρωί κι ενώ οι ομάδες είχαν αποχωρήσει από το γήπεδο μετά τις 10 το βράδυ.

Αν αυτά γίνονταν σε ελληνικό γήπεδο, εμείς οι ίδιοι θα ήμασταν οι πρώτοι που θα μιλούσαμε για ξεφτίλα και ντροπή. Κι αν στη θέση του Ατρόμητου ήταν η Γιουβέντους, αποκλείεται να την έβαζαν να παίξει στις 11 το πρωί. Μάλλον θα έστελναν την Άλκμααρ από ‘κει που ήρθε… Δυστυχώς, η Ευρώπη έτσι αντιμετωπίζει την Ελλάδα…Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: